Grattis Johanna!

Idag fyller Johanna 18år, stort grattis på den stora dagen!

Melodifestivals-yra.

Hemma ifrån en snabb-weekend i Malmö. Vi anlände till hotellet igår vid 5 tiden. Det vi upptäckte var att det riggades upp radioutrustning, en massa radio och TV människor cirkulerade på hotellet. Sedan ser vi en lista om när bussarna går från vårt hotell till Malmö arena.

Jag och mmma börjar viska, kan det vara på detta hotellet alla kändisar bor?

Vi beger oss till stan och riggar lite snabbt läget i affärerna, jag gick en liten stund längre en mamma och pappa. De ringde och sa "Jenny, kom till hotellet, kändisar är här".  Det visade sig att Ingela "Pling" Forsman, Bobby Ljungren och deras barn satt där och skulle äta något innan fredagens gen-rep.

Efter vi varit ute och ätit en kanon god middag satte vi oss i hotellets bar och tog en drink. Då... Ja, förutom de som var där innan kom Annika Jankell, Anna Sahlene, Jessica Andersson, Star Pilots, Next 3, Thorleifs.. ja, det visade sig att hela gänget bodde på vårt hotell. Inte en annan "vanlig" - utomstående melodifestivalen var på hotellet. Därför hejade folk relativt glatt även på oss. Kändes lite knäppt, ja!

Imorse på frukosten så sitter Petra Mede, Sarah Dawn Finer och ovanstående där. Vissa såg ju helt klart bättre ut än andra nyvakna. Petra Mede är man glad att hon bli sminkad och tillfixad innan melodifestivalstjofräset. Men lilla Anna Sahlene, läs; LILLA var väldigt söt helt naurlig också. Ja, hon var liten och mager, men oj. Den  tjejen har stil!

Efter denna vistelsen var det snabbt hem, Musik Direkt ikväll. Får man inte missa! Hoppas det går bra för Sofia och Mikaela som spelar i två av banden som uppträder ikväll. Ska bli mysigt att träffa lite härliga kompisar! Fast jag är sliten idag, min lillebror och jag kan inte samsas när vi ska sova. Fy, det får man lida för idag är ögonlocken hänger vid knäna och ringarna under ögonen är svarta som sot. That´s life, you only live once.

/ Jenny

Mamma 45 år.


Sitter nu och packar. Har inte hunnit, dagen har gått i ett sedan den startade. Imorse väckte pappa mig och min lillebror innan lillebror skulle till skolan, vi skulle ju upp och sjunga för mamma. Hon fick pengar till att färga håret, en jätte fin tunika och ett par oranga ballerina skor av oss. För ..
Ikväll ska vi ner till Malmö, dricka bubbel, äta gott och övernatta på hotell. Och imorgon ska vi ta en runda på staden, en nabb runda, har 2 timmar på oss sedan ska vi kolla på genrepet till Melodifestivalen. Vad säger ni, Heja Tor-Leifs? Stort skämt.

Snart kommer mostern och ska passa grisen, Dolly och bo här medans vi är borta!

Skönt att åka iväg lite måste jag medge. Hoppas man somnar in så riktigt gott i bilen.

Förresten, mitt internet funkade inte igår. Så, en försenad hälsning till Emma Sjögren som fyllde 18 år igår, GRATTIS!

/ Jenny

Glottar resor.

Sådana här dagar när huvudet spinner och allting känns som en berg-o-dalbana vill jag åka bort, bort fråb trista, tråkiga Halmstad. Okej, här finns mycket som får en att vilja stanna.
Trestationskrav och måsten är min vardag för tillfälllet, jag vill bort, bort från allt och finnas långt bort där jag kanleva, precis som man vill. Utan krav hängande över ens axlar.
Lättare blir det inte så när jag sitter och kollar på sista minuten biljetter till Kanarieöarna, Thailand och weekends till London, Paris, Dublin osv. Allting känns långt borta, det är dit jag vill. Försvinna från vardagen.

Tänk förra året, en härligt Italien resa, med massa underbara människor låg framför mig. Solen sken och livet..
Ja, jag flydde från vardagen!


/ Jenny


Fullspäckad dag, även idag.

Skolan, redosivning i svenskan. Gick helt okej. Tyskan, flöt på. Engelskan, I just hate it! Idrott, en av de bästa lektionerna!
Sedan var det en mysig fika med Johanna och Sofia. Carolina blev väldigt fin i håret. Fixade hennes paket idag, hoppas att hon bli rnöjd/glad. Gjorde mitt bästa och försökte minnas allt hon gått förbi och sagt "SNYGGT!" till och försökte kombinera detta.

I övrigt är det Grey´s nu.

/ Jenny

Dagen lider mot sitt slut.


Idag har jag fått en del gjort. Men jösses vad man saknar sina tisdagar man slutade tidigt. Som jag gjorde i höstas. Man får ännu mer gjort då. Idag har jag iaf, fixat & trixat klart. Jag har gjort tyskaläxan, gjort kort till svenska redovisningen imorn. Nu är det dags att krypa till kojs. Kommer en dag imorn också.

07.50 ska vi ses i skolan, för att kolla upp allting och ta på oss kläderna vi ska ha på redovisningen.
08.10 börjar redovisningen.
Sedan flyter dagen på.
18.00-20.00 är det ledarsamling. SOm jag så vanligtvis glömt bort, fick reda på det i morse iaf. Inte fy skam. Ingen träning imorn inte.

Jag är jätte trött, borde sova. Men, jag är ensam hemma och... ja, jag är mörkrädd. Får vänta tills mamsen kommer. Kanske koka en kopp te?

/ J

Ingen har väl missat?

Kronprinsessan har förlovat sig. Många säger "Äntligen" som min moster. Hon skulle hämta min lillebror men störtar in, byter kanal på Tv´n och säger. Vi får ju inte missa när de uttalar sig. Ja, vissa är mer intresserade än andra. Roligt att höra, men än så är det väl inte?

Idag iaf har jag varit i skolan, och tränat en stund med Caroline Ludvigsson. Sedan har jag suttit hemma och fixar och trixar!

/ Jenny

CAROLINA 18ÅR!


Min fina vän Carolina Heinsvig filler 18år idag. Hade helst velat krama om henne och skrika i hennes öra det här; "GRATTIS PÅ KÖRKORTSÅLDERN" , sådär högt så hon får tinitus. Istället komenterar jag överallt och skriver här. Snart ska vi fira dig med blommer och blader. Kommer keet, du behöver inte oroa dig. GRATTIS ÄN EN GÅNG!


Ännu en helg passerade utan eftertanke.


Helgen har inneburit jobb, jobbat 13 timmar totalt - både lördag och söndag dag.

Igår efter jobbet väntade gäster, fam. Edlunds och god mat, även melodifestival. Jag och Jonna snackade en massa, pratade kommande fester och klädsel, musik. Tjejsnack! Båda två somnade somstockar i min säng vid halv två - två. Tio i tre får jag sms av Jonna;
"Godnatt min sköna" - hon hade åkt hem. Jag var endast halvt medvetande om detta.

Imorse vaknade jag någorlunda pigg och glad. Humöret sjönk snabbt då mamma vaknade av att jag inte öppnat dörren för tidningen. Skälet till detta; Jag hade inga kontanter - ville inte väcka henne. Istället blev det ett jävla väsen när hon vaknade. Ursäkta svordommen.
Jobbet funkade fint. Jögge och Gus tyckte det var segt och lindade in hela min "diskyta" med tejp. Jag fick leka Matrix för att komma fram någonvart. Kul vare, må jag säga.
Caroline Carlander har kommit hem folket! Detta gick upp för mig när hon skickade sms "Hej, vill du ta en promenad, snart i Halmstad". Det blev en fika istället. Gott OCH mysigt.

Nu ska jag plugga in de olika försvarsmekanismerna. Prov/test på de imorgon. Och jag har inte börjat. Wish me luck?

/ Jenny

Jag håller iaf på att lära mig.

Jag har suttit och försökt förstå mig på iTunes ikväll. Det funkar rätt bra, jag har koll på läget. Varför jag fick för mig detta ikväll var för att jag vil kunna börja jogga/springa på löpbandet för att sedan kunna springa i skogarna i Halmstad. Ett måste för mig då är musik. I dagsläget springer (läs; joggar) jag ca 5-10 minuter och tröttnar totalt sen. Förhoppningsvis orkar jag mer med lite bra, pepp - musik i öronen.

Nya joggingskor bör inhandlas!

/ Jenny

Vem åker ut ur Let´s Dance denna vecka?

Idag tyckte jag verkligen att Laila Bagge och Morgan Alling var bäst. Jag gillar också Magnus "världens starkaste man" Samuelsson är grym också. Kan inte vara så lätt att "flyga på golvet" med hans kroppsbyggnad - som de sa.

Vem var sämst då?
Visst, både Carl-Jan och Elisabeth har charm, men duktiga kan jag ju inte påstå att de är. Bäst tycker jag isf om Carl-Jan!

Malmö & IKEA

Jag, Sofia och pappa åkte ner till Malmö vid halv elva tiden. Väl framme tog vi och åt, de og en dagens köttfärslimpa, potatis - sås och jag åt WOOK. Mitt bästa - tummen upp. Pappa åkte på möte, vi sprang och kollade. Inte värst mycket shopping, en kjol rikare blev jag. Osäker på den än, vet ej om jag tog rätt storlek. Återstår att se. Sofia köpte ett par snygga skinnstövlar på rean, från 1600:- till 499:- helt okej måste jag medge.

När pappas möte var avslutat åkte vi till IKEA, vi fick med oss n spegel till hallen, sofia fick med sig en filt, en spegel oc ett smycketställt utformat som ett träd. IKEA turen varade i hela 15minuter.

Jag och pappa kom precis hem, köpte med oss massa läsk, chips och pop-corn, laddar för en hemmakväll. Nu är lillebror och paps och köper pizza. Här lägger vi på oss. För ... man lever bara en gång? Ska ta tag i livet nästa vecka igen.

/ Jenny

Till skåne med Skåne.


Idag ska jag till Skåne-Malmö med Sofia-Skåne-Persson. Hoppas det blir en dag med shopping och glada miner. Om 20minuter kör vi. Kanske jag, kanske Sofia.. Pappa verkar trött, vilket resulterar i.. han kör, eller Sofia. Han orkar väl troligtvis inte ha en övningskörare i framsätet. Här gäller det att komma fort fram. Vill också ha körkort nu!

/ jenny

Efterlysning

Imorn ska jag och Sofia "Skåne" Persson ner till Malmö tillsammans med min pappa. (Han ska på möte). Vi ska shoppa och sådära undertiden. Även äta.

Nu till saken; JAG EFTERLYSER!
*Jag vill ha en röd party/coctail klänning - vet någon vart det finns?
*Jag vill ha fin klänning, som kan användas mer än en gång - vart finns det?
*Bra lunchresturanger och fika ställen i Malmö.
*Snygga vårkläder. Någn speciell affär i just Malmö som bara måste hinnas med?

Lägg en komentar. Är redo för alla förlslag!

/ Jenny


Till mormor på middag.

Idag är en träffa mormor dag. Mamma har tagit ledigt  idag för att kunna vara hemma och städa. När jag sa att jag bokat middag hos mormor till mig och Oskar var inte mamma sen att lägga sig på luren och boka in sig där också. Jag har önskat mört kött med potatis och sås. Smörkokta morötter också? I hope so. Men dock får jag aldrig det när mamma är med. Alltid är det inte bra att mamma är ledig.

Snön faller, så blir nog bilen bort till mormor. Sedan ska jag träffa Frida Lovén, ta en promenad och snacka en massa skit. Det vet jag att vi är väldans bra på. Ska fotografera min moped också, som ska ut på blocket till försäljning. Är det någon som vet någon som är på moppe jakt har jag en Derby Predator årsmodell -03 går väldigt bra, lite repig. Säljs för 8000:- snabbaffär 7500:- (Priset kan komma att  förändras vid väldigt snabb affär, jag är lätt övertalad.)

/ Jenny

Blev sovmorgon trots allt.

Morgonens körlektion blir inte av. När jag klvit upp och tagit på mig min ena lins hör jag att jag får sms. Vem sms:ar kvart i sju på morgonen när man har lov? Snabbt kopplade jag att det troligen är Linda, min körlärare. Helt riktigt var det det. Hon har fått ögoninflammation i ena ögat och ville kolla upp så det inte smittade innan hon umgicks med folk. Alltså fick jag en efterlängtad sovmorgon.

/ jenny


Onsdag!

Det är något konstigt. Jag vaknar klockan åtta, klarvaken. När sist hände det på ett lov? Idag ska jag iaf träna med Vican. Först gymmet sen Body Pump. Efter det är det snabba puckar att duscha osv, sen ska jag träffa Sofia "Skåne" Persson i stan. Ta en fika och snacka massa skit. Var nog ca; två år sedan vi sågs eller något liknande. På tok för länge sedan! Mitt i allt har jag fått en sjukhustid för att limma fast tanden igen, tack och lov. Behöver bara gå halva dagen utan tand.
Ikväll kanske jag ska träffa Emma Lindholm, annars ska jag plugga. Borde bli klar med ett engelska arbete, så har man det avklarat.

Kelly Clarkson - My life would suck without you LYSSNA!

/ Jenny

Tandalös


Under fikan känner jag att min tand sitter löst. (Det är ett hål där jag slått ut min tand tidigare, väntar ju på implantat-tanden. Än så länge har jag en porslinstand fastlimmad med hjälp av en bro på baksidan av tänderna. ) Alltså det är den som blev lös. Eftersom jag vet att det kommer leda till att den åker ut kan jag inte låta bli att lite lätt vicka på den. Jag hann precis hem, kommer innanför dörren och vips står jag med tanden i handen. Nu sitter jag här, tandalös. Bara en av två framtänder kvar i käften. Betyder troligen sjukhusbesök imorn och limma tillbaka tanden.

Sånt händer bara mig . / Jenny

Isbeläggning på fönstret.


Tittar ut, solen skiner och det är isbeläggning på mina fönster. Jag känner på mig att det kommer bli en slapp, men skön dag. Idag måste jag göra lite läxor, iaf spanska och tyska läxan. Vore så skönt att bli av med dem och kunna slappna av och ta det lugnt på heltid. Jag ska träna med Vican idag, springa lite och sen styrka. 

Jag ser ljusen som tänds i parken, jag ser pojkar som gråter och flickor som tar dem i hand, jag ser mannen på balkongen ta en tyst minut för sig själv, det kan aldrig göras ogjort det där som hände ikväll.
Jag vet att jag döljer en sanning, jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans!
-
jag vet vad som måste göras. Ändå sitter jag kvar här med issta kapitlet, förälskad. Jag är kvar, vill vara kvar men vet inte hur.



/ J

Sportlov, ändå fullt ös.


Idag har det inte varit någon kör osv, ändå har jag kört fullt ös. Körlektion 07.30 gick väl bra idag tycker jag. Förutom några misstag som Linda, min körlärare, fick bromsa mig på, här kör vi tänkte jag! Shit happens! När körlektionen var klar ringde jag och väckte Sara. Ringde visst 5 i 9 och hon hade ställt klockan på 9, men iaf var jag där vid 10 minuter över 9. Bra kämpat jenny. Då gick vi en runda med hennes hund då vi märkte att vi närmade oss Carros hus plingade vi på och hon kommer yrvaken och öppnar. Jag hade aldrig öppnat dörren om jag sovit. Hon var väldigt söt i sin röd-randiga nattsärk! Jag och Sara traskade hem till henne och förberedde frukost och caroline anlände och sedan åt vi en härlig frukostbuffé, satte oss sedan med svenskan. Åt lunch och ja, jag och sara åkte för att träna och Carro för att ha sina barngrupper. Väl hemma körde jag med mamma en stund. Lite att öva på inför torsdagens körning.

Nu väntar en god middag. Moster ska komm aoch lämna sora bilen och berätta om Sthlm där de varit i helgen. Och ja, lite lpugg vore väl skönt att bli av med?

/ Jenny

Bli medlem;



http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=97565

Somna till ljus, vakna till jobb.


Igår efter melodifestivalen var jag på mitt rum, tände ljus kollade på bra filmer. En lördag kväll jag inte haft på länge. Ojoj så skönt det var. Att vara ensam ibland kanske är det jag behöver? Jag somnade gott och vaknade med ett leende på läpparna idag. Åt en stadig frukost med mamma och pappa, omelett och bacon! Sedan var det jobb, jobb och åter jobb i 6 timmar. Jag jobbade själv, lyckades med att bara ta sönder ett hoff-glas idag, förra gången var det ju en hel back med skålar, ja, glasskålar ca 30 stycken. Oups!  Pappa hämtade mig, vi skyndade oss hem så jag fick byta om till träningskläder och så övningskörde jag cirka 30 minuter. (Min körlärare ville att jag skulle köra någon gång emellan det vi körde och jag kör ju imorn bitti igen. Fort till träningen. Jag var inställd på att gå hem, men inte. Pappa hade kolla tupp när träningen slutade och han satt inne i soffan och väntade på att den slutade och jag fick sjuts hem. Ja, vi körde inom Statoil först, Oskar ville ha chips. Råkade visst slinka med en tidning till mig också! Därför ska jag nu lägga mig i min underbara säng med lite godis och en tidning. Klart, tv:n är på också. Söndag kvällar är bland de mysigaste! Imorn är det full rulle igen!

/ Jenny

jag skänker en tanke;

Nu bör alla konfirmander, ledare och ja vänner vara framme i Österrike, Frankrike, Schweiz och allt vad de skulle till. Även de som skulle till Sälen detta sportlov som åt borde vara framme. Hoppas att allt gått bra och att skidåkningen är kanon!
Är inte alls avundsjuk., inte alls.. (läs: jo, det är jag)

/ Jenny

Alla hjärtans dag!

Varför finns det en sådan här dag? Jag menar, okej att man köper paket osv till sin pojkvän/flickvän men.. Är det egentligen inte roligare att få det en annan dag som överraskning, för man får ju paketen just bara för det är alla hjärtans dag.

Iaf, ikväll ska jag vara hemma och lata mig på soffan. VI har köpt kladdkaka som jag ska skära upp i hjärtan och glass med hallon till det. Förrätten och varmrätten står mamma och pappa för. Det orkar jag inte egnagera mig i. Snart kommer Nettan och Bosse - föräldrarnas kompisar. Borde kanske byta om till något finare, är ju trots allt alla hjärtans dag. Kommer nog bli en del inlägg ikväll då de ska spela kort efter melodifestivalen. Perfekt för en promenad då å andra sidan.

/ Jenny


Himlar i himeln!

Nu är jag taggad. Hörde på radion innan de pratade om ppa - pengar per använande. (Jag tror det hela förkortades så).. Iaf, det gick ut på att när man köpte ett plagg. Låt säga ett par jeans för 1000:- , det är mycket för stunden, men kan du använda dem 4-5år och ett par ggr i veckan så blir det billigt. Använder du då jeansen låt säga 500 ggr så är PPA:t nere på ca 2kr/gång. Det är väl inte så farligt för ett par jeans? Detta har jag i tanken nu hela tiden.

Alla har väl tänkt så innan, ex. "Hur mycker kommer jag använda denna tröjan" innan man köper den, men ibland låter man viljan ta över behovet. Det måste man göra ibland, men som student och får ett studiebidrag på 1050:- / månad så är det inte alltid man kan det. Iaf jag måste tänka till innan varje inköp, för det mesta iaf. För att slippa stå i slutet av månaden och tänka, oj.. Vart har pengarna tagit vägen, nu kan jag inte gå på bion som alla mina andra kompisar ska på. På så vis kan det vara bra att tänka på PPA:t.

Detta slog mig nu när jag och mamma var runt och kollade på klockor till mig. Det finns två stycken, väldigt klassiska lite "mans-modell". En med kvadratisk urtavla och en med rund ur-tavla. Jag har sagt att jag vill ha rund och att det står siffror på urtavlan. Det är nu problemet kommer. Den runda är med vitbakgrund och ha bara små sivler streck på urtavlan. Den fyrkantiga har iaf utsatt 12 & 6 vilket är en stor fördel, tycker jag. Det tycker jag är snyggt. Därför är det nu problem. Rund eller fyrkantig? Vad tycker ni?



Idag/ikväll ska vi ha gäster. Detta betyder att det är rätt bra om rummet iaf är lite städat och fint. Det är alltid roligare att komma hem då också. Mitt rum, som vanligt, är ostädat och liknar mest en svinstia.. Tänkte röja upp och det slutar ju alltid med att jag glor igenom min garderob. Först och främst ska jag hänga in mina tjockröjor på ena sidan och jeans + "finsaker" på andra. Och så småning om vill jag inte ha en "häng-garderob" utan en garderob där man vike rin saker. Tror verkligen att det hjälper för att få bätre plats och syn på det hela. För jag har en häng-garderob till som jag kan få låna lite space i av mor min. Är ju trots allt min från början. IKEA snart och shoppa nya byrålådor och ett barbord? Ja tack!

Back to work!

/ Jenny

Stan med mor min!


Idag ska jag och mamma in till stan. Hon ska kolla på klänning och jeansjacka till sin födelsedag den 27februari. Vi ska även börja kolla på klocka till mig, som är stor prioritet på min önskelista. Ja, det kommer nog hända att vi kollar en hel del p åkläder till mig också. Är man shoppoholic så är man? Iaf när man har pengar. I vanliga fall får jag lön från jobbet den 15, men från och med februari så får vi den den 25 varje månad istället. Det innebär 2 veckor till utan pengar. Hur ska detta gå?

Solen skiner och det är en härlig dag!

/ Jenny

Wow!



Måste säga att Sofia och hennes band Millonth Chord (stavning?!) var otroliga! De entrade scenen och bara lirade, måste säga att jag är imponerad. De var grymma!

Övrigt måste jag tacka Sophie och Hanna för en trevlig kväll med massor av dans. De själva var groupies, och man kunde hitta allt från hårdrockare - bob dylan - spice girls ofc - folk med bandtröjor osv. En bra kväll helt enkelt.

/ Jenny

Now´s the time.

 Om en halvtimma är det "insläpp". Har fortfarande int fått besked av Moa när och var vi ska ses. Inte heller mitt Spice Girls gäng. Jag är sotats smminkat och håret lagom rufsigt, såg på bilder att Victoria hade det så. Hoppas jag inte är FÖR sminkad. Men, det är ju ändå en slags maskerad? Får hoppas på det bästa. Och jag vill önska Sofia lycka till som ska spela med sitt band på festen ikväll, det kommer bli kanon bra och det ska bli så roligt att se er. Förresten, missa inte Musik Direkt den 28 februari då de också spelar! Ikväll kommer bli grymt hoppas jag! Time to change clothes.

/ J

Spice girls!


Ikväll intar vi scen, å andra sidan inte. Det blir 18-års fest och det är kändis tema. Självklart tar vi våra idoler från när vi var små, det är Fedde som Geri Halliwell, Johanna som Mel. B, Sofia som Mel. C, Maria som Emma och jag som Victoria Beckham. Hur kommer detta se ut?

Haha!



Fast jag kör svart kortklänning istället för vita kortkorta saker!

/ Jenny

Blickar frammåt!


Jag räknade efter, det kommer hända riktigt mycket roliga saker nu framöver. En massa 18-års fester, kolla melodifestivlas genrep, fira mamma, jag blir 18, påsklov och nu sportlov, en massa jobb - innebär pengar - innebär shoppning! Ja, det är bara delar av det som händer denna våren.

Jag hade precis körlektion orkade inte sätta mig och plugga där, tänkte att jag säkerligen måste sova en stund till för att orka dagen. (Gick upp halv sju). Men nu sitter jag här och är piggare än någonsin. Plugga teori, städa upp osv, det vanliga behövs innan jag ger mig in till stan för att träffa Carolina och Caroline för en fika och sedan promenad på stan med Carolina. Mysigt!

Hoppas alla får ett bra lov, speciellt alla som åker och åker skidor!

/ Jenny

Dåligt med uppdateringar.


Idag är en fy skäms dag på mig. Jag har haft en relativt lugn dag, men har haft massor att göra. Först skola, sedan konfirmation och sen träning. Var hemifrån från 07.40-21.00. Alltså har jag hunnit en del, allt utom att sitta vid datorn! På håltimman tog jag, Carro och Mikaela oss en sväng på stan. Det resulterade till att Mikaela la undan en fin vårjacka och jeanslegging. Riktigt snyggt!

Nu är det dags att sova. Ska upp tidigt imorn, puckot till mig själv har bokat körlektion klockan; 07.30
God sov morgon Jenny!

Godnatt!

På bättre humör än någonsin!


Efter Afro Dansen idag vände mitt humör. Allt blev plötsligt så himla mycket bättre. Det var skönt att "slänga" ur sig all ilska jag har burit på under dagen. Vaknade på fel sida huvudkudden kan man säga.
Hoppas verkligen att mitt humör hålelr i sig på topp. Allting blir mycket roligare, till och med att plugga kan vara roligt då. För det är en sak jag kommer behöva göra under lovet.

Imorn ser min dag ut såhär;
08.10-09.30 Matte C (På börjar NY kurs)
09.40-10.30 Engelska
10.50-11.40 Matte B
 Håltimma ---> göra svenska redovisningen!
15.00-15.50 Spanska steg 4
16.00-19.00 Konfirmations läsning.
19.40-20.40 Body Pump
Sova!!

På lovet blir det en del plugg, ex;
Svenska redovisning göras klart.
plugga inför psykologiprov som vi har på måndagen direkt efter.
pluss spanska och tyska läxa.
körkortsteori

Lite blev det till slut! Tycker inte om skolan, ibland!

/ Jenny

Jobbsök.


Jag sitter och försöker komma på vart jag kan söka jobb under sommar osv. Okej, I all ready got Harry´s men vill på en ny utmaning. Är det någon som känner någon som känner någon, ja ni fattar. Hör av er till mig! Jag är redo för alla tips!

/ Jenny

Svenska redovisnings förberedning


Jag Sara och Caroline, nya CJS sitter och skriver på vår svenska redovisning onsdagen efter lovet. Honoré de Balzac är en av författarna vi ska prata om, ni förstår alltså hur underhållande vi har det för tillfället?

Vi var precis och såg Sam - Konsts slutproduktion. Nu har vi mer idéer om vad vi vill göra till nästa år ddå vi har vår slutproduktion. 

Nu ska jag återgå till att gå Sara på nerverna. Idag har vi våran krama varandra 50 ggr dag, som vi glömt bort. Nu blir det till att kramas, det är ju ändå alla hjärtans dag på lördag!

/ Jenny 

10/2-2008


Solen finns emellan molnen, dämpad men den är där. Snart borde ljuset i tunneln synas. Dagen kan spricka upp i ett enda solsken, ett leende. Det vore bättre om du gick härifrån, precis som regnet. Livet är lättare om snö och slask inte finns. Vi kommer inte dö, vi skäms bara. Försvarsmekanism, tränga undan hemska saker till sitt undermedvetna. Och varför kommer man alltid bara ihåg de positiva sakerna, speciellt när man överväger att nackdelarna väger tyngre? precis som jag längtar efter solen, värmen och armarna. En dag vid havet, jag får solsting. Jag bländas, av ett solsken, ett leende. Vatten kan väcka mig igen. Om solen bara steg till himelen och molnen sprack upp, då.. då, då!


Dagens måsten;


Idag fick vi inställd historia lektion vilket innebar att vi slutade vid tolv istället för halv 4. Då åkte jag till mormor och spelade lite kort, sov middag och åt mackor. Nu sitter jag hemma, detta är vad jag MÅSTE gör idag;

* Bära ner all smutsig tvätt, är usel på det. Snart har jag inga rena kläder.
* Städa till mitt rum, jag fattar inte varför jag itne kan plocka undan efter mig så fort jag gjort något. Typ packat upp en väska, då ligger allt av innehållet på golvet i en vecka? Jenny, skärpning!
* Träna, Aerobic Dance. Tror sara i klassen skulle på det också, lite roligare när man är två!

Det var nog alla av dagens MÅSTEN.. Men det är mer jag vill göra, som... Lata mig, sova, flytta datorn till ett mer ekvämt bord, titta på Tv. Någon bra Tv-serie kanske?

En helkul vecka framför mig.


Min hektiska måndag är över, ska bara sova mig igenom natten också. Idag hade vi matte prov, får se hur det gick när resultatet kommer, men satt bara 30 minuter. Antingen kan jag det, eller så har jag total sumpat alla uppgifter?

Imorn är det skola och träning som gäller, onsdag slutar vi väldigt tidigt, har bara en lektion. Vilket innebär att jag ska hem och städa, hjälpa till och laga kvällsmat. Senare på kvällen ska jag träna min underbara Afro Power Dance. Torsdag - sista skoldagen innan lovet vilket innebär att jag ska gå i skolan och sedan träna. Och verkligen chilla på kvällen för sen kommer en fantastisk rolig helg som jag ser fram emot väldigt mycket!

/ Jenny

Telefon

Nu pratar jag med Carolina i telefon, smider onda (läs: goda) planer, återkommer senare!

Telefon

Nu pratar jag med Carolina i telefon, smider onda (läs: goda) planer, återkommer senare!

Kväll med Emma.


Jag är fast i Afro Power Dance! På tal om något annat, jag och Emma har pluggat matte ikväll. Det har lossnat mer och mer, så vi har tagit en, lite lång paus och kollar nu på Beck.  Har även ätit glass. Snart börjar tuffa veckan. Heja! Tröttis Jenny är inte på gång så... När Emma går hem, alltså vid tio pausen ska jag krypa till kojs!

/ Jenny - nu laddar vi för ny vecka.

Matlagning


Nu ska jag och mamma åka iväg och handla, ja handla mat! Vardagsmat som husmanskost blir alltid typ köttbullar, potatis, sås, lingon och gurka, kyckling wraps, biffar med lök, potatis & sås, flöskkotletter med potatis, vi äter också väldigt mycket pasta. Köttfärssås och spagetti, spagetti carbonara, makaroner och stekt falukorv osv. Denna veckan vill jag äta lite annat. Jag fick en massa idéer på goda sallader osv. Bland annat en god köttbit med avokado och mozarella sallad. Även typ kycklingsallad, eller varför inte ceasar sallad? Det är bara den där såsen som är förbannat svår. 

Denna veckan kommer bli grym känner jag på mig!

/ Jenny 

Ma B - kan ta sig.


Matteprov imorn, finns uppg jag inte kan. Eller, en iaf och det stör mig satans. Pappas kompis ska hjälpa mig senare, men jag kommer knappt kunna plugga innan pga. tänker bara på den uppgiften.

Dags att plugga kanske så allting lossnar, så jag och Emma kan plugga effektivt ikväll. Usch på Ma B nu kan jag säga!

/ jenny

Melissa Horn - Hanna


Visst finns det dagar som jag kan vara snäll och låtsas som förut
Och visst finns det dagar som det kan göra ont att se dig ramla häromkring

Det fanns en kärlek men den har brunnit ut
Du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas tillslut

Du säger att du minns och att det känns som igår
Men det var för länge sen för att ens komma ihåg

Och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat på nytt
Det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen

Jag gav upp för länge sen
Jag gav upp för länge sen

Du är kvar med samma folk, kvar med samma man
Lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus

Det är att leka med eld när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen

Det finns ingen att behaga, inget att förklara
Inget att försvara, jag gav upp för länge sen

Jag gav upp för länge sen

Denna låt spelas flitigt av mig, efter övernattningen hos Jonna. Denna låten fick mig på någotvis att bli lugn. Låten har en makalös text och Melissa Horn har en fantastisk röst!


Stressig jobbdag.


Stundtals var det ko-lugnt, stundtals enormt mycket att göra. Sådana dagar går fort! Speciellt när man jobbar med Josefin som man kan slänga lite käft med. Och självklart, precis innan jag och Josse ska gå av (sluta jobba) så är det lugnt, skönt säger vi och konstaterar att vi kan gå och äta efter vi gått ner med soporna. Precis då tycker kockarna att det är en bra tid att "mellan"-städa så ut med all grov disk till oss. Och grattis sa vi, för vi fick sluta en halvtimma senare pga dessa kockar. Och en av dem var ju på sitt allra bästa humör (läs: jag har en viss ironi i rösten)..  Maten var god. Theo hade lyckats köra ut fisksoppa till sås istälet för pepparsåsen. Tur att jag är lite lätt förkyld, kände inte skillnad. Oj!

/ Jenny

Ansiktsbehandling och smink inköp.


Igår var jag på ansiktsbehandling på Monas Parfymeri. Riktigt bra och det känns i huden att den är renare. Som hon sa så har jag fått små finnar, vilket man "ska" få efter en behandling men efter en vecka ska det vara mycket bättre enligt henne, hon som "skötte" mig. Det var någonslags por-tömning, lugnande masker, något som drar ihop porerna osv.

Jag fick en del tips, det spelar ingen roll vilken slags foundation man har i det stora hela, det är rengöringen och ansiktskrämerna som ska vara bra.

Fast tipsen om rengöring kunde jag inte motstå. Det blev ett I.D start kitt för min del. Känns väldigt bra. Ska använda det efter jag jobbat, alltså ikväll. Detta för att man blir så äcklig på jobbet och då kan jag använda den skiten jag hade innan.


Vilken härlig dag!


Trots att det är smått dugg regn och fullt med slask på gatorna känns det som en riktigt bra dag! Allt känns posivtivt och glatt, idéerna strömmar ifrån mig vad jag ska göra och hur jag vill att allt ska vara. Detta låter väldigt flummigt, men så är saken. Livet är flummigt. Fast man än planerar och planerar får man inte struktur på någonting. Idag känner jag för att "släppa loss". Ta dagen som den kommer med en positiv inställning. Okej, mycket planerat. Men inte vad man ska göra och ta sig till. Jag får se vart dagen och personerna och behandlingen tar mig!

/ Jenny

Fredag hela veckan - känns det som.


Idag är det faktiskt fredag, vilket betyder - helg igen! Idag har jag konstaterat att, jag fattar ingenting av det som kommer på matteprovet och jag har smått panik. Hoppas Jonna är mer haj på detta område än jag och kan hjälpa mig med de uppg. jag ej kan. Hoppas, hoppas! Bra att ha vänner som går på andra skolor och annat upplägg som gjort det jag håller på med!

Body Balance på morgonen är alltid lika skönt, fast med denna ofantliga träningsverk jag jobbat mig till i veckan tog det emot i rätt många strechövningar jag inte brukar ha problem med. Det sägs väl att det ska kännas när man tränat? Tro mig, det gör det!

Strax ska jag duscha, för att sedan vandra in till stan. Ska träffa Caroline Carlander först, en stund. Därefter ska jag på min efterlängtade ansiktsbehandling. Hoppas på att få massa tips för att min hy ska bli som ny igen! Efter det ska jag sluta upp med Jonna för att åka hem till henne och äta Thaimat, plugga lite och kolla på TV. En mysig och slapp dag helt enkelt!

/ Jenny

I have a dream!


Jag har drömt en massa den senaste tiden - om städning och ordning. Jag ser framför mig en snygg bokhylla med massor av lådor fulla av skolböcker och allt är iordning. Ett snyggt högt bord och en tuff lap-top på det. Ja, jag önskar mig en lap-top vill ej ha denna stationära. Jag ser också framför mig att kläderna hänger exemplariskt.
Dock finns det en stor hållhake;
Jag älskar skor! Vilket betyder, var finns platsen att ställa dem? Jag har fyra "garderober" / skåp utanför mitt rum, de är fulla nu. Vart ska alla mina fins nya vår-skor få plats som jag tänkt mig skaffa?

Om det är någon som har bra förslag på vad jag ska göra för skoförvaring. Ge mig tips!

/ Jenny

Boxning - med Caroline!


Jag och Caroline var och boxades, Niclas höll i passet. Träffade Carolina och Emma, som kommer vara med i HP imorn på ett stort uppslag angående tränig och nyårslöften. Bilden kommer vara från boxningsuppvärmningen. Victoria Greiff kommer också vara med på liten bild och svara på några frågor.

Idag var boxningen mest bestående av smidighet och teknik, en del kondition - det blev vad man gjorde det till. "Dansade" man på - jobbigt!

Någonstans när man boxas - iaf när det är jobbigt - då är det bra att tänka på något som gör en arg, som blir drivande i handlingarna. Jag, som säkert så många andra får upp Rocky i huvudet. Tänk att vara så stark både fysiskt och mentalt - en dröm?


Det snöar under skridsko åkning.


Redan när jag vaknade upptäckte jag, att det snöade. Första som for upp i tankarna, kul att på körskolan just va backa runt hörn. Det insåg min handledare Linda rätt fort, det går inte, för allt är vitt. Men vi gjorde iaf ett försök på det innan konstaternadet kom. I övrigt gick det bra att köra idag, lite halt på sina ställen. Snabbt tog jag cykeln till Bolmengatan där bussen skulle avgå till skridsko åkning i Oskarsström. Det var mysigt när snön föll ner, saknades bara att det skulle varit innan jul, mörkt och upplyst av fina granar och julbalysning, ska inte klaga när det kommer ljusare tider för den delen heller. Det gick bra, ovant att åka skridskor, senast var för ca 3 år sedan eller något, väldigt roligt. Ska också tacka Jonas för att vi fick vämra oss hemma hos honom och äta våran goda matsäck, och såklart för de nybakta bullarna. Mums! Det blev en lyckad dag trots de dåliga oddsen!

Nu ska jag och Caroline boxas på TK. Niclas har passet, min gamla gympalärare. Riktigt roligt ska det bli. Undrar om det blir liknande träning vi hade på gympalektionerna ibland. Vi får väl se!

/ Jenny

"Hektisk dag"


Idag är en händelserik dag. Skolan flöt på, film på svenskan, kollade på dans 3: ornas slutproduktion, tyska och film på engelskan. Alltså lugn och harmonisk dag.
Efter skolan cyklade jag in till stan, slöt upp med Frida Lovén, tog en fika och promenerade runt. Det är skoyra ifrån mitt håll, även Fridas. Hon hittade ett par urtjusiga lite gladiator inspirerade klackskor, mycket bra inköp! Kanske även hamnar i min garderob? Jag är sko-galen, vilket säkert alla vet.
Nu är det dags att köra till träningskompaniet för att träna Afro Power Dance och bränna lite fett som vi alltid sa på handbollen i gamla goda tiden. Mer kommer sen!

/ Jenny

Fräscha body butter.


Jag kom precis ur duschen, efter en promenad och lite godis ätande med Josefin. Frisk luft behövdes nog för att kvickna till, och en dusch på det. Men huden känns sådär ni vet "russin" aktig. Lätt torr men fuktig. Kollade inom The Body Shops hemsida och känner bara, vill ha till många produkter. Här kommer lite som jag vill testa och vissa vet jag är goda.


Moringa vet jag luktar enormt fräscht. Rätt neutral, luktar mer som en parfym.



Papaya är en favorit sedan Thailand, tänker tillbaka så fort jag tar den på mig.




Jordgubb - sommar - längtan. Behövs mer sägas?



Eftersom jag varit sugen på apelsin hela dagen blir det väl en Body Butter apelsin inlagd också! C-vitamin!

/ Jenny

Usch för "sen vinter".


Jag ska sluta tråna, blir aldrig som man tänkt sig. Idag har jag inte gjort något vettigt. Ska troligen ut och röra mig efter maten med grannen Josse. Bra att ha vänner som grannar för en snabb kvällspromenad ibland. Jag är trött på regn och rusk, vill ha sommar och värme. Värme är viktigt! Ska gå ner och studera lite matte tänkte jag, prov nästa tisdag. Bäst att börja i tid. Det är det sista, om inte en recension i engelskan ska in, så är det sista saken innan lovet. Och, jag vill ha lov och vila, fast det innebär en massa teoristudier. Körkortsdax snart - förhoppningsvis.

Turkiet om sisådär mer än 100 dagar.


/ jenny

Alla förändras.


Alla förändras, man ändra riktning och värderar om.

Tisdag 3/2


Idag är ingen rolig dag, vaknade upp med huvudvärk som inte går att förklara och magont där till. Alltså blev jag liggandes i sängen. Jag har sovit tills nu, bara varit uppe en snabbis och ätit frulle. Fortfarande väldigt trött, men nu måste jag upp lite, annars kommer jag inte kunna sova inatt, och imorn är det skolan som gäller, punkt slut. Tänkte gå ner, göra lite läxa - kanske ta en liten promenad, om jag orkar, vilket jag troligen inte gör. Pappa jobbar hemifrån och jag är toksugen på apelsiner och frukt! Hoppas att jag kan fjäska.





Visst ser det gott ut?

Usch och fy!


Idag är ingen rolig dag. Jag var helt säker på att jag inte hade någon körlektion idag, får ett sms klockan 07.00 "Hej Jenny, din körlektion idag är iställd pga. sjukdom." Tack och lov, enda turen med denna dagen! Sedan när jag skulle träna kom jag på, nej, min cykel är hos farmor och farfar, inga av mopparna hade bensin så det blev till att springa. Med andan i halsen hann jag iaf. Träningen gick väl helt okej, men efter det har  dagen rasat. Dansen var inte Lisa där, lite poduktiva var vi iaf. Lite av Bubbles dansen och en annan modern historia blev skapat. Psykologi läraren var sjuk även denna veckan, innebär håla idag OCH imorn. Sedan hade vi 50 minuters matte. Och solosången gick bra, kören lite sämre. Huvudet värker, magen gör ont, lätt illamående och små svettningar/frysningar kommer. Blir att krypa till sängs så fort jag kan. Blir troligen hemma imorn. Får hoppas att denna huvudvärk jag haft nu i några veckor snart går över, kan det vara migrän, nu när jag mår illa också?

/ Jenny

Hittar inte kabeln.



Snabb uppdatering om helgen, dessa inläggen skulle bli fina med bilder och sånt men jag hittar itne kabeln. Därför blir det snabbt nu, så får jag fixa till det hela när jag fått in bilderna.

Igår var jag på Skottårsrevyn, säger bara en sak "SE DEN". Det var det roligaste och mest underhållande på länge.
Idag har jag varit på studentmässan, gått balklänningsmodell. Blev sminkad av Halmstad Praktiska av en jätte gullig tjej som hette Ramona och sedan fick jag håret gjort av Drottning Blancas gymnasium. En trevlig dag, men lång för fötter och rygg.. Fått massor av inspiration!

/ Jenny

RSS 2.0