Shit happens, life goes on

Det var inte din tur, inte alla redan. Vi kommer alltid att minnas.

Anna & Frida är här. De står i köket och lagar mat. Våra planer om att lägga oss i sängen och kolla film (läs: sova en stund) gick i stöpet. Jag hamnade här för att kolla tågtider osv. Frida åker hem redan imorn, tråkigt nog. Jag som hade hoppats på en gladare Jenny.

Allting löser sig, men det var inte din tur, inte alla redan. Jag har en massa glada minnen, det får bli det jag minns. Vila i frid!

det som tänder en eld i mig

Mamma Mia efter en god middag på Wild West Steakhouse. Blev en comboplate och sedan fläskfilé. Gott!
Nu kom Caroline och vi får se vart kvällen bär oss!

/ J

Tiden rullar frammåt

One day at a time, and if I loose myself.. I´ll be fine.

Tankar flyger runt i huvudet. Sömnbrist, eller för mycket sömn? Jag är konstant trött, borde gå i ide som björnarna gör. Det hade varit något!
Läste mitt horoskop. Hur kommer det sig att man alltid kan känna igen sig i dem? Typ som, veckans råd: Undvik negativa personer. Borde inte alla göra det, för att må bra? Jag börjar undra... samtidigt är det någonstans roligt.
Jag och Caroline var ute och gick 3 timmar, dock inkluderar det 20 mins fika på Espresso House, jummie! Har inte druckit Chai Latte på jätte länge, jag njöt!

Om en stund, ca 1 timma ska vi i familjen bege oss till Wild West Steakhouse och äta. Gott ska´re bli. Jag känner mig utsvulten. Vad sägs om 300g fläskfilé med dollarchips? 1 Liters cola har min lillebror siktat in sig på iaf. Han är för go!

Fortf inga bilder osv.. Kommer inom sin tid. Kollar på nya lap-tops. Kan ju inte låna pappas hela livet. Då kmr bilder osv, och blir lite roligare att läsa antar jag. Tills dess får ni stå ut med mitt tjat om vad jag gör osv.

/ J

Climbing into the future

De senaste dagarna har framtiden varit ett faktum. Det går inte att förneka att man inte alltid kommer att vara 18, bo hemma hos sina föärldrar. Gå i skolan och ha extra jobb kommer inte vara verklighet för alltid.

Nya Zeeland, höstskor, boots, jeans, Australien, HFAB, skinnstövlar, ankelboots, lägenhetsköer, bloggen, väskor, USA, flygplan, sommarlov, skolschema, jobb, pengar...

Detta är saker som snurrar i huvudet. Mitt schema till hösten i skolan, tycker jag personligen är bland de sämsta tänkbara.

Måndagar: 12.40-13.50
Tisdagar: 08.10-14-40
Onsdagar: 10.40-16.10
Torsdagar: 09.30-16.10
Fredagar: 08.10-16.10


Det jag inte gillar är, sovmorgonar. Varför har man dem? Mycket bättre med tidiga morgonar och sluta tidigt! Varför lägger man inte fler lektioner på måndagen och förkortar, ex. fredagen? Många frågetecken. Jag och Vicki hittade en plan för att kanske kunna ändra får sista lektion på fredagen, vilken är Matte c/d till måndagen istället. Hoppas, hoppas!

Hösten 2010 väntar. Jag vill fly fältet, jag stannar inte i Halmstad ytterligare ett år, när världen ligger under mina fötter och väntar på att bli upptäckt. Dock går tankarna, kommer lågkonjunkturen att excistera om ett år... Då kanske AuPair i USA närmst om hjärtat. Fast att jag alltid sagt att Nya Zeeland och Australien blir resmål nummer ett efter en tuff-jobbande sommar efter gymnasiet. Allting bör kollas upp, noga inom snar framtid. Redan dags att söka AuPair jobb, om det ska bli något vettigt.

Ska man säga upp sig från sitt extra jobb, som nu är planen? Då kanske jag inte har jobb till nästa sommar. Det funkar ju om jag åker till USA, då gör jag det i början av Juli.. Stannar jag hemma över sommarn behövs det ett jobb, så jag har råd att åka till Nya Zeeland och USA. Mycket behövs funderas över. Bolla tankar med mamma och pappa kanske inte leder så långt.

Jag vet en familj som vill ha AuPair vintern 2010, i USA. En svensk familj. De bor nära San Fransisco. En väns pojkvän tipsade om barer osv. i Australien. Visst blir  man sugen. Dock kan inte allting göras på en gång.

Framtiden ligger runt hörnet och jag vet inte vart den bär mig. Ska jag flyta med eller kämpa för att komma dit jag vill och vart vill jag egentligen? Dessa frågor söker stadiga svar. Hjälp! En livscoach kanske är att anställa, eller en psykolog? Skämt å sido.

Förresten, idag ställde jag mig i kö på HFAB lägenheter. Börjar samla poäng redan idag, så kanske det finns någon man vill ha, och kan få om sisådär 10 år? Allting beror på tajming.

Detta är funderingar inför hösten och några år frammåt. Saker som höstkläder osv. funderar jag självklart också på. En del inköp jag gjort på sistone är ju även till hösten. Hoppas på att min dator snart blir installerad så jag kan lägga in och lägga upp bilder här!

Nu får det vara nog på skrivander. Cause, what hurts the most? I´ve got the future in my hands... and it´s soap on it.

Där sprack mina lediga dagar

Jag som såg fram emot mina lediga dagar, lördag och söndag. Men icke så blev fallet. Jag fick snällt ställa upp och jobba mellan 13-16.30 idag också. Jag ska inte klaga, men det blev lite så iaf.
Jag och mamma sitter och kollar på reprisen av Allsång på Skansen. Jag saknar Stockholm. Jag har dock tur för på tisdag kväll kommer Frida Molneryd hit, stannar tills på fredag morgon. Och Anna Palmdahl kommer ner hit på torsdag morgon. Jag är överlycklig att de äntligen kommer ner, och dessutom samtidigt! Sist vi sågs var på höstlovet förra året. På tok för länge sedan.

Tack igår Caroline, hoppas du hade en oförglömlig kväll! Det var super trevligt!

Woho

Vädret är bra här, äntligen. Jag och Dolly har gottat oss ute i solen en stund. Jag och mamma har gjort dagens goda gärning; Fick en mask att krypa ner i jorden istället för på våra plattor i gassande sol.
Det är banne mig gött. Allting känns bra, på den punkten. Nu ska jag börja fixa små-saker inför kvällen.

Something is so right, but also so wrong...
Can you think of it? Sometimes?

Nu laddar vi för fest

Nu laddar vi upp för att fira Carro 18år. Jag kan säga, hon kommer vara läcker ikväll. Det är nämnligen så att hon köpte en sprillans ny, super-snygg klänning på Soda. För att klara nattens bravader tänkte jag ladda upp med en power-nap på någon timma och sedan följa med Carolina till Make Up Store, hon ska bli sminkad. Undertiden tänkte jag fixa hjälp att hitta en bra foundationd där. Kicki hade en riktigt bra som jag är sugen på.

Jag ska åka in i sömnens värld och läsa min bok Jenny av Jonas Gardell.

/ Jenny

The truth hurts... sometimes

Jobb, jobb och åter jobb. Ikväll ska jag slockna runt tio tiden om allt går som planerat, vill inte ligga sömnlös, somna på morgonkvisten och dessutom drömma mardrömmar en natt till.. Om farmor och spöken, fy!
Inget roligt att säga direkt, om 10 dagar kommer Anna.

Dags att läsa boken; Tröstaren av Karin Wahlberg

Godnatt!
/ Jenny

It´s not the end, yet.

Rummet börjar arta sig på riktigt. Mamma tjatar röven av mig; "fixa det, gör det". Blommor och gardin är inhandlat. Blommorna är planterade, ser riktigt fint ut, faktiskt.
Idag är vi familjen fixa, strykning, tvättning, planering och städning avlöser vart annat. Känns som att det är det enda jag gör nuför tiden. Imorn ska jag ta en promenad och snabb shoppingrunda innan jag börjar tänkte jag. Kollat in en klänning och en väst.


Jobb denna veckan;
Måndag: Harry´s 11-18
Tisdag: Team Sportia 09-10 Harry´s 12-18
Onsdag: Harrys 12-18
Torsdag: Harry´s 17 --> stängning.
Fredag: Team Sportia 09-11

Dessutom ska jag hinna med:
Måndag: Fira mormors namnsdag (firar inte henne födelsedag) efter jobbet
Onsdag: Träffa Maria och Ester, lill-tjejen jag ska passa. Detta innan jag börjar jobbet.
Även på onsdagen ska jag gå ut och ha kul.
Fredag: Fira Caroline Carlander, ska bli grymt skoj.


We havn´t reached the end, yet.

Home at a Saturday

Sing a long, ett prat-program och nu en film är mamma och pappas lugna lördag. Min är inte sämre. Jag håller deras tempo, till punkt och pricka med inslag av en dusch och lite "slockna-vid-soffan-sömn". Molnen utanför fönsterna är mörka som natten, regn och åska inatt? Önskar du var vid mig.

Morgondagens program följer;
* Vakna, frulle.. osv.
* Åka ut till Frösakull och träffa familjen vars barn jag ska passa den 22 augusti.
* Träna med Vican.
* Kvällsmys, promenad och dylikt med Vican.



Jag såg en mer, smak av päron, på vår diskbänk. Den ligger risit till att hamna i min mage. Kall mer med lite isbitar...
Pappa säger att det troligtvis är bra, mot förkyldning och lite feber. Mer och film med mamsen och papsen, sedan sängen. Jatack!

/ Jenny - Can you?

This is life worth living - DuoJag

27 grader står termometern på. Snart tar vi cyklarna ut till Solgården för att ha en god stund, med bra musik. DuoJag spelar! Kvällen kommer spenderas på stan. Vican, Carolina och Kicki ska med mig ut och äta. Caféet eller Bull´s, det är frågan. Gott ska det bli i vilket fall. Hörde rykten om spelning på rotundan innan, det ska jag försöka få med i planeringen också. Nu ska jag vara social med Tom och Annika som kom från Stockholm till oss precis.

Nu är det sommar, lev livet här och nu!


I can´t imagine

Ta mig tillbaka till min dröm, den kändes så nära. Men på så långt håll, det kommer aldrig inträffa. Det vet jag med hela mitt hjärta, kropp och själ.

I can´t imagine...

pust, suck & stön

!Nu har jag jobbat mig igenom ännu en kväll. Trött som attan är jag, dum nog lovade jag att höra av mig till kusinen imorn redan vid tio tiden. Skulle inte jag ha sovmorgon och slippa ställa klockan imorn? Det/den gick jag miste om.
Stranden och afterbeach ett måste imorn - om vädret tillåter. Duojag spelar, det får man inte missa!

Och det verkar inte som jag får ledigt när Anna och Frida kommer ner, sablans skit. Vad ska jag då ta mig till? Jag blir helt enkelt grinig och tjurig. Jag vill ha ledigt 7 dagar på hela sommarn, självklart råkar jag pricka in Marinfestivalen, abolut måste att jobba typ. Vi är redan 4 man kort. Jobba ihjäl sig, javisst!

Turkiet hägrar... - Vicki, jag kan inte hålla inne det. Men jag längtar!

Nedrans förkyldning

Sitter i soffan, sjunde himlen tog precis slut. Näsan rinner och huvudet värker. I vanliga fall hade jag vaknat för kanske 2 timmar sen, men trots 5 timmar sömn gick jag glatt upp klockan 8 för att åka till en tandhygenist som berättade hur jag ska borta tänderna. Allt jag tänkte var "Jag vet hur man gör, med en mamma som är tandsköterska och jag har aldrig haft ett enda hål. Jag vet hur jag ska borsta tänderna." Besöket tog ca; 20 minuter.

Rummet börjar arta sig, nu vet jag iaf hur jag ska ha mina möbler. Dock saknas allt vad detaljer heter. 
Dolly ligger precis nedanför mig och sover som en stock, efter jag fixat möblerna, kopplat in tv:n kanske jag också är värd en stunds sömn innan jag börjar jobba klockan 5. 

Håll tummarna, altanen är påväg!

/ J 

Funderingar från nya rummet

Jag sitter i mitt nya rum med pappas lap-top i knäet. Allting är inte i sin ordning, varken här eller någon annan stans. Gardin, blommor, dator, överkast, OTH-boxar.. Mycket som saknas, mycket som betyder - Jenny´s rum. Lördag och söndag, mina två goá lediga dagar har susat förbi. Fest för pappa, rundor på stan.. och slöat. När man börjar ta det lugnt, det är då skiten kommer! Min hals värker. Som jag lovat mig själv blir det träning iaf. Nytt kort har inhandlats och ett pass på gymmet står på schemat. Med "ny"-hemkomna Sara!

/ J

Lördag

Mamma och pappa gör brunch, bacon, ägg och bröd. Uppladdning för denna dagen då vi ska ha stor fest för pappa. Före festen drar igång ska , se om vi jag in på stan med kusin John, se om vi hittar något. Nu är det dags att klä på sig. Sovtröja och trosor är inte så hipp vardagsklädsel. På med jeans och linne! Vädret tillåter ju inte shorts heller. Somarn, kom tillbaka!

Helg - även för min del.

Denna jobbdagen gick väldans fort, städning på Team Sportia 1tim 30 min och 6 tim i disken på Harry´s. Kanske var det för att det väntas den längsta sammanhängande ledigheten sedan skolan slutade? Jag är ledig i två dagar, vilken skön känsla! Det känns som att jag är fri - konstigt nog.
Ikväll bär det hemmåt Caroline, så fort hon kommer hit. Film på HEMMAKVÄLL ska fixas, sen en riktig tjejkväll.



Jag säger bara; "David Archuleta - You can"
If anyone can make me fall in love, you can!

"När du kollar på mig, vad ser du då? Är det något du drömt om, eller är det bara insidan som räknas? Min första tanke säger, utsidan är ett faktum. Känner man personen växer även utsidan, om insidan är det man drömmer om."

Halmstad ist. för Båstad

Grattis till pappa, sitter ändå här. Vad hade det spelat för roll om jag åkte med ner till Båstad? Det grämer mig. Typ, alla är där nere. Jag hade velat känna lite go sommar känsla - en sommar utan Rix FM turné är inte någon sommar, eller vad säger ni? Ändå sitter jag här hemma, trött, sliten och funderar på att gå och lägga mig. Men... Hur tragisk får jag bli? Nu ska jag vända på kotletten istället och se fördelar.
* Jag kan gå och lägga mig i tid - vara pigg inför jobb och KRÄM imorn.
* Jag kan kolla på OTH avsnitt jag inte sett på länge.
* Jag kan kolla runt på nätet.
* Jag kan spara mina pengar till imorn..

Var det där fördelar? David Archuleta räddar min kväll kan jag säga.


/ J - Please come home?


You can

Take me where I've never been,
Help me on my feet again.
Show me that good things
come to those who wait.
Tell me I'm not on my own.
Tell me I won't be alone.
Tell me what I'm feelin' isn't some mistake.
'Cause if anyone can make me fall in love, You can.

Save me from myself, you can.
And it's you and no one else.
If I could wish upon tomorrow,
Tonight would never end.
If you asked me, I would follow.
But for now, I just pretend.

'Cause if anyone can make me fall in love, You can.

Baby, when you look at me,
Tell me, what do you see?
Are these the eyes of
someone you could love?
'Cause everything that brought me here,
Well, now it all seems so clear.
Baby, you're the one I've been dreamin' of.
If anyone can make me fall in love, You can.

Save me from myself, you can.
And it's you and no one else.
If I could wish upon tomorrow,
Tonight would never end.
If you asked me, I would follow.
But for now, I just pretend.
'Cause if anyone can make me fall in love...

Only you can take me sailin'
in your deepest eyes.
Bring me to my knees and make me cry.
And no one's ever done this,
Everything was just a lie.
And I know, yes I know...

This is where it all begins,
So tell me it'll never end.
I can't fool myself,
It's you and no one else.
If I could wish upon tomorrow,
Tonight would never end.
If you asked me, I would follow.
But for now, I just pretend.
If anyone can make me fall in love, You can.

Show me that good things
come to those who wait

/ David Archuleta - You Can

7 Juli

Pappa fyller 45! Ikväll firar vi familjen + delar av faster Maries familj. Det luktar gott nerifrån, maten lagas för fullo av fadern.

Jag har ingen skrivlust / fotolust. Funderar på att lägga ner bloggandet, om inte för alltid så för ett tag och återkomma då och då, när det finns något kul att säga. Har ni förslag eller invändningar, läs: Kom med förslag, så berätta dem. Alltså va djag kan skriva om, har inga idéer kvar helt enkelt!

/ J


6 Juli

Väla idag med kusinerna Mandus och Beata. Kanske lillebror följer med, även Mandus 3 vänner från Norge kanske hänkar. Alla är välkomna som vi bruka säga. Utflykter sitter fint på sommarn och vädret inte är på topp.
Efter Väla hoppas jag en tur på IKEA. Skulle behöva en till hylla, till mitt nya rum. Mamma är envis och säger; "Vi har ett tre-månaders kontrakt - gillar jag inte rummet byter vi tillbaka". Jag tror inte hon förstår att det tar sin tid att byta rum hipp som happ. Men ja, slut tjatat om detta.

Ha en otrolig dag!

/ J

Aldrig i hela mitt liv!

Du ska veta att inget kan förbättra de du gjort
inga förlåt, jag är ledsen kan va nog
Under så lång tid
kämpa jag så hårt,
att all den kärlek som jag hade faktiskt dog

Oh, allt det jag känner
under ytan det bränner

Aldrig, Aldrig
kommer jag förlåta dig
för du tog det allra bästa som fanns inuti mig
Aldrig, aldrig
kommer jag tillbaks till dig
Nej, ryggen är det sista som du ser av mig

Du ska veta att jag gråtit salta tårar för din skull
kanske i hopp om att du skulle förstå
Men din värld var aldrig samma värld
som vi andra levde i
vi ville nog aldrig åt samma håll

Bilder från Sara´s dator.

Detta var riktigt länge sedan, är tvungen att lägga ut några.



Jag, Danni och Sara. Även kallad, TRION, på Sara´s dator. Var det så på den tiden? Gud, vilka minnen!



Detta var när jag fått mitt födelsedagspaket. En spa-kväll med "trion". Jag ligger och myser med Sara. Troligen efter typ en massage i hårbotten eller något. En kväll att minnas. Gurkor i vattnet och ansiktsmask över hela mig. HerreminGud!

VATTEN!

Jag dör av törst, resorb någon? Nu blire till att klunka vatten och attackera solen ännu en gång. Wie!

3 Juli

Det fina vädret håller i sig än. Jag trodde det skulle bli mulet idag, att ta på sig jeans och tjocktröja i morse blev tok för varmt när klockan nådde 10.00 tiden. Kebab-sallad och pepsi max blev lunch med pappa. Han är bäst! Solen värmde och jag somnade som en stock två timmar i solen (hann vända mig emellanåt, dock utan solskydd). Jag undrar hur jag kommer se ut ikväll. Skrattretande tanke.

Snart kommer Sara Carlsson. Hon verkar ha en det uppdateringar på sitt håll att dela med mig. Solen snart igen alltså! Grillning hemma hos henne och förhoppningsvis Bull´s med en god cider i denna sommar värme.

Dags att ta en koll på rummet, städa (igen) alltså.Om allt går väl byter jag rum snart, snart, snart, snart! (Måndag i sikte.)

/ J

1:a juli!

Nu blire hem till Jossan, förfest! Sedan KRÄM. Tillbringar även natten hos Jossan. Höres om ett par dagar. Är iväg hela morgondagen.

/ J

RSS 2.0