Duschtajm.

Nu ska jag hoppa in i duschen, så jag kan strutta ner och studsa fram till tv:n och kolla på Idol, samtidigt som jag äter mina mackor och dricker vatten. OCH, pluggar.
   Bara att sätta fart, ett och två!

/ Jenny

övningskört

Nu har jag varit ute och övningskört. Gick bra, but still long way to go.
Vi har övat, start i backe, att backa in på parkering osv. Även att parkera, krypköra och se upp i trafiken. Alla i trafiken måste se upp mer än vi behövt innan. Folk kör som dårar och tänker bara på sig själva. På ett helt annat sätt än förr...

Ska kolla upp vilka pass som går idag. Lite träningslust finns allt iaf.

/ Jenny

Klementin, ingen apelsin.

När jag var som mest sugen på apelsin igår på kören bestämde jag mig för att äta den på fikan. Jag plockar upp min apelsin, börjar skala och märker att det är en klementin. Jag blev paff, men åt med godan ro.

Det ös regnar ute, jag har ingen som helst lust att sätta mig och plugga. Men ibland har man saker man är tvungen till att göra. Såsom att övningsköra halv tre, plugga svenska och spanska. Kanske hinner med en liten promenad? Inte sugen på att köra pass idag, nejnej. Fast kanske. Får se vart dagen bär hän. Idag ska jag iaf gå och lägga mig tidigt. Har förlorat sömn på sistone.

Tillbaka till verkligheten

/ Jenny

Fy...

Här sitter jag och gapar efter skor, tröjor osv. Man vet aldrig när livet tar slut, det gäller att unna sig. Kanske man istället för att tjata och en massa materia och vädret är dåligt" kan träffa vänner. Ta sig tid att diskutera, älska och umgås. På en sekund kan allt förändras. Verkligen allt! Regnet öser ner som tårar och himlen är nattsvart. Jag tänker på alla nära & kära. Vi måste umgås mer, lära känna varandra pådjupet. Alla saker man vill göra, borde man göra. Varför hålla inne något man vill ha sagt? Något som kan påverka? Bra fråga.

Snälla människor, ta era liv i era händer. När du håller hjärtat i handen, vad vill du då säga? Vad vill du göra?

Ta hjärnan i andra handen, vad tycker hjärnan är klokt att göra? Vad är klokt att säga?

Väg detta fram och tillbaka. Slutligen kommer hjärtat att segra. Det betyder att du borde säga till personer du tycker om, att du faktiskt håller av de. Vill vara deras vän, någon de kan lita på, ha roligt med. Och framför allt tycka om.

Som vän vill jag krama om dig, säga hur mycket du betyder. Säga alla ord inte läppar kan uttala. Jag finns här i motgångar, det gäller inte bara dig, utan alla andra också! Men speciellt dig, ikväll, imorn, i övermorgon och förevigt. Glöm aldrig det, Caroline!

Lev varje dag som om det vore den sista!

Söndag kväll.

Nu sitter jag hemma efter att ha jobbat i 6timmar, ätit och handlat godis & glass. Jag sitter och njuter av en Ben & Jerrys. Riktigt gott. Behövs inför en pluggkväll. Naturkunskapsprov imorn, svenska inlämning på onsdag och spanska prov torsdag. Spanska glosor till på tisdag och tyska glosor till på torsdag. Annars ser min vecka lovande ut. Startar med träning imorn bitti.

Nu ska jag sätta igång med ätande och pluggande!





/ Jenny

Söndag.

Idag är det söndag. En blåsig, kall och grå söndag. Solen har spruckit fram enstaka gånger mellan molnen. Men allmänt känns dt som en tråkig söndag.
Jag själv ska jobba, 12-17. Helt okej, goa pengar. För att hålla humöret uppe så får man tänka så. Jobbar själv idag, för första gången. Som tur var finns Emelie på plats, fast i brunchen, om jag skulle få hjärnstopp hur man gör något. Känns bättre på så  vis.

Förresten, skorna... Jag skulle köpa de, men... De fanns inte kvar i min storlek. Jag blev ledsen, men ett par skor är inte hela världen. Mer pengar kvar. Behöver spara lite till Stockholm, om det nu blir av. Ser inte för ljust ut alltså.

/ Jenny

Forts.. olyckan



http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=353869

Läs och se vad de skrev i Hallandsposten. Klicka på länken ovan;

Olycka

Förresten, glömde skriva om olyckan. Jätte hemskt.

Jag och mamma gick förbi stora torg när vi skulle gå till HM idag. Då ser vi att en bil (minibuss i personbilsform) har plöjt ner en sådan stolpe där busstiderna står. Även hade hon plöjt ner en cyklist... Det låg blog på platsen (under bilen och en bit ut) och även en cykel och en högklackad skounder bilen. Därför tar jag förgivet att det är en tjej/kvinna som blivit påkörd. Att jag tror det är en kvinna som kört bilen är därför att det satt en kvinna och grät med en filt över sig på stora torg med massa poliser pratandes med henne...

Vad har då hänt?

Jo, jag har hört väldigt olika. Men detta låter mest troligt (flest som sagt det också).
En bil skulle backa ut från nygatan, såg en cyklist komma cyklandes, skulle trampa på bromsen i all hast, missar och trycker ner gasen i botten.

Spekulationerna verkar stämma hysat, därför bilens bakdel stod mot alla frukt/blomstånd som finns på stora torg och framdelen vette ut mot Brogatan i centrala Halmstad. Folk stod flockade omkring. Och eftersom de personerna i stånden inte sett bilen, så har troligen stolpen tagit en hel det fart från bilen. För farten måste ha varit här. (En sådan stolpe är ätt stabil)

Är det någon som vet något mer, så komentera gärna. Om jag skrivit fel eller något sådant.

Jag kan tillägga att jag inte vet hur det gick för cyklisten. Min lillebrors kompis hade pratat med en polis som sagt att "offret" har avlidit. Själv på platsen hörde jag att de sa "En person är allvarligt skadad". Får se vad som står i tidningen på måndag. Känns hemskt att så mycket kan hända, vart man än är.

En sak jag lärt mig idag är att verkligen ta det lugnt i trafiken. Hur bråttom jag än har ska jag alltid se mig för, stanna om jag är osäker osv. Usch, det var ingen rolig syn idag.

Beklagar sorgen för alla... Hon som satt i bilen, cyklisten och alla anhöriga. Hoppas självklart på att inte det värsta har hänt!

/ Jenny

Stand-up turnén med Björn Gustav/fsson

Jag kan bara säga en sak, KANON! Jag och Oscar satt och skrattade konstant. Jag hade relativt höga förväntningar, och de slogs. Det var jätte bra. Jag tycker precis som Özz. Det som inte går att skämta om, kan man inte heller ta på allvar. Det stämmer! Ibland kunde det dock spåra ur lite.. Eller, njae. Jag vet inte riktig. Jag uppskattade det mesta. Det var något invandrarskämt och cp-skämt som var lite sådär.. Det förankrades inte riktigt, men bra ändå!

Efter vi hade varit på teatern gav vi oss hem till mig. Tacos och sedan Gino (frukt in i ugnen med vit choklad på, och glass till) åt vi. Väldigt gott tycker jag! Nu sitter vi på mitt rum och äter popcorn efter att vi kollat på Lena och Orup på tv:n.

Dags att vara social.

/ Jenny

Stan lördag

Det blev att åka in till stan för min och mammas del. Ska bli super mysigt. Jag och mamma, ska leta jacka till henne. Önska oss lycka till? Hon är så velig ibland när det gäller sådant. Hittar hon jacka idag, så kan jag iofs säga bye bye till vår G-kås resa nästa fredag. Illa det iofs. Vi får se hur det blir!
Nu har jag precis duschat, skönt. Mitt hår var inte allt för fräscht, men nu är det det. Luktar som ett jenka tuggummi, remember? Om ni också vill lukta Jenka i håret så tipsar jag om Head & Shoulders mjällschampo, jätte bra!

/ Jenny

Lördag förmiddag.

Lördag förmiddag. Jag har redan varit vaken i vå timmar. Somnade vid halv ett igår. Solen skiner ute, men det blåser fruktansvärt kalla vindar. Får dra fram min röda höst/vinter jacka tror jag. Speciellt om jag och mamma skulle ut på stan en sväng. Kanske blir skorna mina idag? Beror ju lite på mamma. Är hon på bra humör säger hon "De är fina, man måste unna sig". Är hon på sämre humör kommer hon säga "Hur ofta kommer du kunna ha de? Onödigt Jenny". Ja, vi får se. Hoppas hon är ärlig, men på bra humör!

Björn Gustavsson & co ikväll på Halmstad teater. Ska bli roligt, ser fram emot det massor!

/ Jenny

Sovdags

Dags att sova, tror jag. Iaf lägga mig och läsa en bok. Håller på att ta mig igenom Karin Alvtegens - Skugga. Jag har inte kommit in i den riktigt, pga att jag aldrig riktigt har tid att verkligen läsa. Det blir lite läst hit och lite läst dit. Aldrig riktigt djupläsning i flera timmar. Nu efter halva boken börjar jag förstå vad den handlar om, bra jenny! Annars tycker jag att hennes böcker är fantastiska. Verkligen ett boktips om man tycker om böcker där handligen först fort fram.

Kvällsritualerna ska göras innan man får nanna. Borsta tändera, tvätta av smink, ta ut linser. Ja, det tar tid och är tråkigt. Men... måste göras!

/ Jenny

Ug - avklarat.

Första årets ungdomsgrupp är nu avklarad. Allt gick bra, lite rörigt emellan åt. När man är 140personer är väl inte det så konstigt? Bullarna fika/bak-gruppen bakat var super goda! Nygräddade bullar är bland det bästa som finns, iaf tillsammans med ett kallt glas mjölk. Dock fick jag ingen mjölk.

Jag kan inte sluta tänka på ett par skor jag kollat på ett tag. Får nog gå in imorn och kolla om de finns hemma i min storlek (den stod inte framme idag mänmligen). Om man inte kan sluta tänka på något, är det väl ett tecken att man faktiskt vill ha det? Jag tror på den teorin.


Är den inte snygg? Från Bianco 500:-

/ Jenny

Fredagkväll - Ugkväll

Ikväll är det ungdomsgrupp. För er som inte vet vad det är så är det när famför allt de nya konfirmanderna och vi ledare ska ha en rolig stund. Det finns fyra olika grupper att vara med i.

Fikagrupp - de gör en fika, som alla äter innan andakten.
Lek & Sport - utövar olika aktiviteter i en idrottshall.
Gott & Blandat - som sagt, de gör vad de känner för och som är planerat denna kväll.
Musik - musik kan innehålla allt från film med musik i till att faktiskt spela och sjunga själva.

Jag ska hålla i musikgruppen tillsammans med några andra goa och glada människor!


Eftersom jag fikade och gick en runda med carolina på stan precis så kommer en bild på henne här;


Carolina hemma hos mig för över ett år sedan, tyvärr hade jag ingen bättre =/.


/ Jenny

Stan

Dags att åka in till stan - igen. Som tur var tar det bara 10min på cykel till stan, skönt det! Nu ska jag möta upp Carolina för att gå och kolla en runda. Jag blev ju faktiskt glatt överraskad över mitt kontoutdrag, skorna kanske blir mina idag? VILL HA!

/ jenny

Fredag!

Idag är det fredag, menas med att jag är ledig.
Än så länge idag har jag hunnit med att äta frukost med Oscar. Läst igenom min saga. TACK FÖR HJÄLPEN SARA! Jag har även påbörjat att städa. Har hunnit med undervåningen, förutom dammsuga, vilket jag gör här uppe nu. Mitt rum ser värst ut, men det ska jag ändra på!

/ Jenny


Oscar Time!

Nu är Oscar här, vi har ätit och duschat. Ska kolla på tv och mysa nu. Blev inget plugg ikv, pluggfri dag. Skönt! Får ta tag med det imorgon på frukosten.
Ska kolla på lyxfällan nu.

/ Jenny

Stressdag

Denna dagen är stressig värre. Började redan på morgonen på tyskan. Känslan av att inte gjort läxan var inte skön. Det gick lugnt, som vanligt hade ingen av de andra två tjejerna gjort den.. Så som tur var var det lugnt. Sedan på engelskaprovet skulle vi ha foto precis när engelskan slutade. Det betydde att ingen i klassen kunde avsluta alla meningar på sista frågan, därför blir det halvt prov nästa vecka också.

Nu när jag väl kommit hem så kom jag på, det är träning om en timma. Hinner alltså knappt påbörja städningen jag tänkt jag skulle hinna innan Oscar kommer, så det får bli fort som attans efter träningen innan han kommer. Hinner knappast med damsugning också, men iaf plocka upp. För just nu kommerman knappt innanför dörren.

Jag ska även läsa igenom Saras saga nu.

/ Jenny

Ja, jag är lat.

Jag har kommit på att jag är fruktansvärt lat av mig. Jag orkar inte plugga. Imorn har vi engelska prov, det enda jag gjort är att sitta och snacka skit med Sofia på bibblan, som var vår pluggtid. Jovisst, jag skrev glosorna en gång och författarna. Det luktar endå "gå upp tidigt imorn bitti". Jag som vill gå och lägga mig i tid alltid ska göra det även idag, måste bara plugga igenom så jag iaf vet när Shakespear levde iaf.
Även tyska läxan till imorgon glömde jag helt bort. Eller ja, böckerna ligger i skåpet på skolan. Helt ärligt trodde jag att de låg hemma. Nu när det är mycket i skolan blir Jenny lat. Inte bra, inte bra. Måste finna inspiration någonstans.

Imornkväll kommer Oscar hem till mig för att sova. Tanken är att vi ska plugga tillsammans på kvällen och såklart mysa. Sedan på morgonen på fredag åka in till stan, käka frukost på något fik och plugga. För det behöver jag. Alltid lättare när man inte är hemma och har en massa andra måsten.

Pluggdags nu!

/ Jenny

Friluftsdag!

Ja, idag hade hela Sturegymnasiet friluftsdag. Jag hörde rykten om att Ledarskap hade både simmat och åkt skridskor, det är ju en motionsdag. Vi i Konstnärligtskapandeklasserna ansåg att tävling också var idrott.. Därför blev det tårtbakningstävling, alla tårtor blev skit snygga! Sedan hade vi sammarbetsövningar, (som tävling) och avslutade med film.. Motionen i den var nog att vi klappade i händerna eller något. Grymmt bra dag! Mycket bättre än att gå en mil på prins bertils led. Det tackar jag för att vi slipper!

/Jenny

JAA!

Äntligen har jag bara sluttampen kvar på sagan och jag jublar för det betyder att jag har sagans utkast klar imorgon, därför att vi fick sovmorgon också! Den tar jag vara på till plugg... JAA!

Och en sak till, träningen gick bra.. Men gillar den vanliga instruktören bättre.. Krya på dig, säger jag till henne! Och... CAROLINA var också och tränade. Superskoj, var länge sedan jag träffade henne.. Kom vi fram till. Det får tas att ändra på.

GODNATT!

/ Jenny

Födelsedagsfika med Jonna

Jonna fyllde 17år igår, grattis Jonna! Tyvärr kunde vi inte fika på hennes dag, så det fick helt enkelt bli idag istället. EH som vanligt, chailatte och en scones, inga märkvärdigheter. Jonna hittade über snygga skor, visst.. alla har kollat på de innan. Caroline L, du vet de skorna du skulle kunna hänga upp på rummer bara för att kolla på de? Haha, de finns iaf i Jonnas garderob nu, bra köp!


Jonna i Thailand!


Innan idag körde jag en runda med moster, gick helt okej. Mycket kvar att lära så det är bra at det är ca ett halvår kvar tills jag är laglig att ens försöka mig på att ta körkort. Vilken körskola är bäst? TIPSA MIG!!

plugg, plugg åter plugg.. dags att sätta sig med sagan igen. Den lär nog aldrig bli fulländan. Men en idé finns och den ska bli nedskriven, sedan får jag sitta och småpula med den mer. Förresten, fick reda på att det är spanska prov på torsdag nästa vecka.. Mitt liv är bara plugg... Och, shopping? Haha. Dags att ta fram böckerna!

/Jenny

Ben & Jerrys

Mammas äppelpaj var inte god, åt inte ens hälften. Men min glupska gris åt upp den för mig, så mamma inte skulle bli ledsen. Istället åkte jag och pappa för att handla ingredienser till varma mackor, oups en Ben & Jerrys åkte med också. Åt lite granna av den nu tillsammans till programmet "ensam mamma söker". Senare är det Miss Secret Agent 2. Ska bädda ner mig i sängen och gotta mig. Matteprov imorn, och jag har knappt öppnat böckerna. När det är avklarat kan jag äntligen fokusera på alla andra ämnen, som om jag inte kunnat det innan. Förresten, utkastet till sagan är nästan klart. JIPPI!

/ Jenny


Agge 14år igår.

Gratulerade honom gorde jag och hans familj. Det är nämnligen Oscars lillebror. Vi var ute och åt på Gastons, mycket gott. Jag och Oscar åt traditionell hamburgare, resten åt pizza. När vi ätit klart så gick vi inom hemköp och köpte med två olika Ben & Jerrys. Åh, det är så gott med Ben & Jerrys, rena lyxen. Dagen drog över och jag somnade i Oscars mysiga säng.

Idag vaknade vi, käkade frukost och sedan hjälpte Oscar mig (mer moraliskt) med ett mattetal. Nu är jag klar för matte provet imorn? Knappast, jag har bara slått upp böckerna en gång, ikväll efter träningen måste jag slå upp böckerna igen, kolla igenom alla C uppgifter och se så jag förstår allt. Ett betyg står ju allt på spel.

Mamma håller på att baka äppelkaka på våra goda egenodlade äpplen. Jag längtar tills jag tränat klart, ska sätta mig och plugga och varm äppelpaj med vaniljsås fyller magen. Mumma!

/ Jenny

Pysselkvällen - lyckad!

Igår hade jag Caroline och Mikaela pysselkväll. Jag och Carro möttes upp på staden, köpte på oss pärlor och saker som var tvunget att ha till. DYRT! Hoppas någon vill köpa så småning om... Sedan cyklade vi hem till Carro, gjorde nachostallrik, Mikaela anlände och vi åt. Snabbt som attan satte vi oss och började pärla. Eller ja, vi sorterade pärlor i ca 2 timmar först. Men bra ble det!

Jobba idag, lagom roligt. Håller på att göra mig iordning. Funderar på vad jag ska ha på mig ikväll... August fyller år (Oscars lillebror) , vi ska ut och äta för att fira honom.

/ Jenny

Sovpaus

Oj, jag somnade visst i någon timma. Skönt! Chinos, bas t-shirt i typ blå/grön färg och svart kofta åkte på. Avslappnat och bekvämt.

Kan inte tiden gå fortare? Dagar som denna, man har egentligen en massa måsten. Men man är ledig och orkar inte ta tag i någonting. Jag hann med ungefär hälften av mina måsten innan jag somnade. Nu är jag på g igen, men inser att jag inte kommer hinna alla. Det där med krav på sig själv, de måste bort ibland. Spontana saker finns det inget bättre än. Sagoskrivningstime nu, vässa pennan och låt idéerna flöda. Kanske ska man kolla på den där skulpturen först? Fick ju en massa bra tips från läraren igår.

You were my strenght when I was weak, you were my eyes when I couldn´t se. Because you loved me!

/ Jenny

Avkoppling

Det är härligt, avkopplingen efter att ha tränat Body Balance. En timmas pass varav 45min aktivt och 15min avslappning. Det är vad jag kallar kvalitetstid. Dags att klä på sig efter duschen.. Solen skiner, men det är kallt.. Chinos kanske?

/Jenny

Godnatt

Sovtajm för även mig, trots att jag inte har skola imorn. Upp tidigt motionera lite, plugga sedan. Saker på schemat trots ledig dag. Härligt!

Klockan tre ska jag träffa Sara (från gamla klassen). Var evigheter sedan. Vi tänkte ta en fika och snacka massa skit, kanske lite shopping?
Caroline sluter jag ann med på stan vid fem sedan och jag, mikaela och hon ska laga mat och pyssla hemma hos Carro. En kväll vi planerat länge, attans att jag inte hunnit framkalla foton och fixat album.. Får bli en andra gång för det!

GODNATT!

/ Jenny

Lyxfällan?

Lyxfällan tog precis slut. Min fråga är, behöver man ha sjukt dålig ekonomi få hjälp så den blir bättre och på köpet få en lyxkryssning och ett års förbrukning av blöjor och ett halvår med barnmat?
Min tanke är såhär;

-Du har bara dig själv att skylla att du försatt dig i situationen.
-De som får hjälpa tror jag många gånger nöjer sig med bara hjälpen.
-De har fått hjälp med både sig själva och ekonomin, borde de inte få kämpa själva?
Om de får en massa "gotte" efter är inte sannolikheten stor att man faller tillbaka "det finns hjälp att få och vi får paket". Jag vet inte, fantastiskt att det finns hjälp att få. Men vem sätter sig i den situationen? Två vuxna människor utan vett? Ja, tur att det går att få hjälp säger jag.
Aldrig att jag skulle vilja sitta i en sådan ekonomisk kris... Men med det man får inklusive hjälpen är det nästan så man borde testa. Ja, svenska folket.. Vart bär vi vägen?

/Jenny


David - Michelangelo

Detta historie arbete, hade jag bara hittat all fakta nu har jag varit lugn inför allt kommande. Nu är det hektiskt, jag vill slappna av fast att jag har en del i skolan. Imorn blir det iaf träning på morgonen, hjälpa pappa att städa huset och sedan ska jag repetera matten och skriva klart sagan. Historian och NK:n kommer sedan. Åh, varför måste allt komma på en gång?

Iaf ska det bli roligt, dags för fest med teatern. Åh, ser redan fram emot det. Ska bara veta datum osv. Fick precis mejl om det. Dags att kolla...

/ Jenny

Fått mycket gjort!

Började hemma hos Oscar igår kväll. Gick igenom tyskaläxan, som jag fick alla rätt på! Tack för hjälpen Oscar. Sedan sov vi, supermysigt. Första gången vi nanar när vi har skoldag dagen efter. Alla tiders gick det. Idag gick vi upp och käkade frukost, kom till skolan och pluggade igenom dagen. Väl hemma efter en fika med kusin Emma har jag gjort all matten till matteprovet på måndag, ska bara repetera det så det sätter sig ordentligt. Sedan har jag skrivit halva min svenska saga, den ska bli klar imorn, iaf kladden. Sedan renskriva och kolla igenom innan den är klar. Snart jag kan konsentrera mig på engelska quizen och NK provet nästa vecka för att sedan fixa två svenska inlämningar och en historiauppsats. Det märks att tvåan dragit igång och jag förstår er som säger att den är tuff. Pluggtips skulle jag tacka för!

/Jenny (dags för träning)

Det gick bra!

Farten ska upp och tålamodet detsamma! Rundan på galgberget gick bra, jag sprang hela vägen trots att det värsta jag vet är just att springa! Inte sist, men långt ifrån först. Skönt är det iaf nu, efteråt. Jag får nog ta och springa rundan iaf en gång till innan Sturelöpet går av v.41 då alla på hela skolan springer. Bara det gör ju så att man får upp farten och tempot en aning. Mot högre betyg!

/Jenny

5km på galgberget

Snart ska jag slita mig hemifrån och gå/springa med klassen på galgberget. Vår lärare säger;

"Alla ska hålla ihop, behöver vi gå, så får vi göra det"

Okej säger vi och ser glada ut. Sp07k är lata, ibland. Detta kommer vi nog få sota för när våra betyg sätts. Ajdå! Dags att bevisa motsats, eller hur?

/Jenny

Imma på fönster rutorna

Ja, det är imma på mina fönsterrutor. Kan det bero på att mina fönster inte riktigt går att stänga? Dessa hakar på fönsterna som är fruktansvärt gamla går sönder om man råkar dra för hårt. Nej, pappa nu får du fixa detta... Händiga man.

Idag är det två lektioner sedan bär det av till galgberget, ska springa 5km. Undra hur det
kommer att gå, otränad som man är. Mjukisbyxor i skolan är ett big no no, nu när man ska ut i friska luften på eftermiddagen och inte kan ha med sig allt för mycket packning dit upp (ingen vaktar det medans vi springer) så får man snällt i princip vara färsig ombytt under hela dagen. Skönt och mysigt säger jag. Speciellt eftersom vädret är som det är.



Skolan börjar om 40min. Jag är nästan klar, ska få på min en tjocktröja också, sedan är jag fit for fight!

/Jenny

träningskväll

Ikväll är det träning som gäller, Core 40min och Aerobic Dance 60min. Ska bli härligt att träna igen, var ju två dagar sedan.

Kom hem för en stund sedan, varit med Carolina på staden! Hittade två superfina koftor, ska jag, eller ska jag inte. Det är frågan. Får svänga inom där imorgon också, ska in till stan med Oscar då.
För övrigt hade jag och Carolina mycket att snacka om, som vanligt. Trevlig fika, is chai latte på lättmjölk. Och såklart kollade vi runt.

Dags att sätta sig med naturkunskapen innan träningen? Eller kanske lite svenska, eller varför inte tyskan? Som jag inte förstod. Får fråga Oscar om hjälp imorn, min tyska kung!

/ Jenny

Slutat för dagen.

Vi slutade redan halv ett, men jag som är pluggis stannade kvar en stund i skolan. Nej, det är så att jag ska möta upp Carolina för en runda på staden klockan 15.15 och stannar därför kvar på skolan. Tur som jag har så valde båda Mikaela och Johanna att stanna med mig. Tillsammans pluggar vi lite. Tyskaläxan klar och jag håller nu på med en svenska uppgift, som inte ens är obligatorisk! Vi ska skriva en saga, såklart höjer det betyget om man lyckas bra på det. Ett delmoment precis som allting annat. Men det svåra är, vad ska min saga handla om? Prinsessa som vill ha en prins? Gammal gumma som vill bli ung? Ja, idéerna flödar. Men tips på hur jag förgyller och kryddar min saga uppskattas!

Dags att sätta igång att plugga igen. Pluggtiden är snart slut.


/ Jenny

Konsert Caprin är avslutad.

Idag sjöng vi för caprin, en testikelcancer fond, eller vad man kan kalla det. De vill uppmärksamma testikelcancer och de vill att den ska bli lika "känd" som bröstcancern. För det är en principell fråga.
Vi sjöng några låtar och avslutade med Ronja Rövardotters rövarvisa - fantastisk!
Denna låt ska även vara utmarschen på bröllopet kören ska sjunga på, på lördag. Dock jobbar några, exempel jag och Sofia och kan ej därför medverka. Tråkigt med sant.

Dags för en tupplur över natten, mina bihålor värker. Bihålsinflammation kanske? Har aldrig haft det så vet ej om det är det eller om jag bara är klen, vad tror ni?

Godnatt iaf!

/Jenny

Lunchrast - Sagospel

Nu har vi framfört våra sagor för de små dagisbarnen, man hörde;

- Åh, spiderman!
- Stackars prinsessan gråter.
- Kolla klänningen!

De små barnen var även utklädda, vissa av de iaf. Spindelmannen och prinsessa var de mest attraktiva kostymerna. Och våra sagor gick bra, tycker jag. Nästa uppvisning av de är på utbildningsmässan på bilioteket. Obs; endast beställda platser för dagisbarn.

Lunchen var som vanligt, inte god/bra. müsli och fil, gott att stå sig på hela långa dagen!
Konsert ikväll, 20.00-20.30 vid picasso statyn i Halmstad centrum.

/Jenny

godmorgon

Måndag morgon, ny vecka. Solen skiner men troligen är det kallt ute iaf. Jag förbereder mig med halsduk och vantar. Måtte jag bli frisk snart!

Idag är det uppvisning av våra sagor för de små dagisbarnen. Vår saga heter; Vägen till Dr. Smurf! En saga om en prinsessa som äter en flugsvamp och måste få botemedel. Hennes vänner djuren följer henne troget hela vägen medans hon insjuknar mer och mer.
 - Inspirerad av bla, trollkarlen från oz och snövit. Typ!

Dags att packa alla saker som ska med; vit legging + tullkjol, blåa leggins, röda pumps.
Skolböcker; Naturkunskap, Matte.
Även kör pärmen ska med, har båda kör och solosång idag. Undra hur det kommer bli med min röst.. Tjena mitt bena!

/Jenny

smycken

Dessa smycken eller liknande kommer finnas att köpa inom kort. Jag och Caroline Ludvigsson ska starta och göra smycken. Om du är intresserad av något speciellt smycke som du vill att vi ska tillverka (inom pärlväg) så hojta och skriv en komentar. Vi (jag) gör efter beställning och även lite andra smycken! Håll koll i bloggen också om du är intresserad. Här är smakprov;







Detta är tre av armbanden jag åstadkommit;
Priser ligger mellan 50 och 100 kronor/styck. Beroende på pärlor!

/Jenny

Min shopping;

Detta handlade jag;



T-shirtar, H&M
Mössa, Indiska
 Halsduk, Indiska
Vantar Indiska
Skärp, Monki
Jeans, Cheap Monday, Weekday
Trosor, H&M
Svart kofta, Zara
Beige kofta, Åhlens
Svarta knästrumpor, Flash

/Jenny

Anna åker hem

Dagen idag har bestått av att vakna, äta.. Gå en promenad, fika i stan. Bytt en tröja och om tio minuter ska vi köra och lämna Anna på bussen. Dags för henne att åka tillbaka till Sthlm. Denna gången får det inte ta 1,5år innan vi ses. Det är på tok för länge. Vi har haft det jäte mysigt. Jag ska åka upp dit på höstlovet! Dags att blicka frammåt.

Bilder på våra fynd kommer upp senare ikväll. Och en fråga, någon som vet någon speciell sak, pjäs eller bok som skrevs/hittades under renässans tiden? Skriv det osm en kommentar isf! Tackar för tips på förhand!

/Jenny

Tillbaka i Halmstad

Efter en lång shopping dag i Malmö och middag hos mamma & pappas vänner är vi nu tillbaka i Halmstad.
Det blev en lång dag, med massa shopping. Bilder och mer information kommer imorgon. Detta för att jag och Anna nu är två supertrötta tjejer som ska visa varandra vad vi köpt (fast vi redan vet det). Mer imorn!

/ Jenny

Väskan till rätta!

Förlåt för dålig uppdatering. Dagen har varit aktiv.
Vi klev upp och ringde kvar-glömda-saker-på-bussen. Inga nyheter. Ca 1timma senare ringde en man upp och sa att hans dotter saknade väska och att de hade Annas väska. Skönt! Hur skulle vi då fixa detta? Jo, vi fick köra halva vägen var, de bodde i Kungsbacka.
Tandläkarn kallade och vi fick cykla in till staden efter en stadig ägg & bacon frukost. Inga hål denna gången heller. Tacksamt. Tänkte gå på staden enda tills vi skulle fika med vänner alltså halv fyra, men klockan var bara tio i elva så vi kom på att vi fick cykla hem igen.. Anna hittade en snygg t-shirt btw.
Hemma kollade vi på tv och umgicks, ringde pappa och berätta om väskan. Kom fram till att;
-vi går in till stan
-fikar med vännerna.
-pappa hämtar oss fem.
-möter upp de klockan sex vid motell björkäng.

Väskan hämtades och fikan var mycket trevlig.
En härlig dag! Nu laddar vi inför shopping i Malmö imorn!



/Jenny

Rätt väska?

Väl har Anna anlänt, till vår förvåning märkte vi. "Shit, fel väska" Vi har alltså en annans väska som satt på sanna buss och Annas väska är halvvägs till Olso! Som det kan gå. Med denna början kan det iaf bara bli bättre!!!

/Jenny

Torsdag morgon

Denna dagen har jag längtat efter!
Påbörjade den med två knäckebröd med sallad, skinka och paprika på. Tog sedan på mig dagen klädsel; jeansklänning, svarta leggings, brun sjal som matchar mina bruna stövlar som jag ska inviga idag. (kommer bild senare).

Idag är det äntligen dagen Anna kommer! Jag hoppas att hon får en trevlig dag på bussen, hon åker klockan 09.00 ifrån Sthlm och åker neråt ändå till Helsingborg och byter buss för att åka upp en bit igen till Halmstad framme ca; 17.55. Jag önskar henne lycka till med bussfärden!

/Jenny

Pratar med Anna i telefon.

Nu var samtalet avslutat och båda ser fram emot imorgon. Stockholmsbrunden anländer vid sex tiden och sen är det full rulle med prat och glada skratt.. Jag ser glatt fram emot hennes besök!

Någon med bra idéer hur man visar upp Halmstad och något roligt man kan göra en hel dag, förutom att ränna på stan. För det ska vi det med!

/ Jenny

Strax innan engelskan börjar.

Jag och Caroline är åter igen vid en dator, vad finns det att göra på raster liksom?
Fick precis i oss lite stekt fisk och potaits och SÅS! Ingenting går ner utan sås till.. Enligt mig, jag är sås-älskare.

Nu längtar jag tills skolan är slut, jag och Oscar ska vandra runt på staden en stund och sedan är det ledarsamling. Ska kolla upp det där med sommarkonfirmationen ordentligt. Ett till sommarjobb år 2009? Jag hoppas det!



Glass är sommar!

/ Jenny

Svenska lektion

Nu har vi svenska, jag och Carro smet ifrån när alla våra uppgifter är klara. Vi är små smitisar. Back to buisness!

/ Jenny

Onsdag morgon

Godmorgon alla! Idag är det onsdag och dagen är full av aktivitet för min del.
Skolan börjar mellan 08.10-08.20 med svenska, fortsätter med 2h och 20min historia. Skoldagen avslutas med engelska och idrott. Coopestest idag kanske? Jag känner spänningen, vem vill springa det? Halva klassen är sjuka av förkyldning osv.

Direkt efter skolan ska jag träffa min Oscar på stan och leta efter skor till honom? Wish us luck!

Därefter är det ledarsamling för konfirmationen 18.00-20.00.

Det var min dag det. Hur ser era ut?

/ Jenny

Aerobic Dance

Jag kan varmt rekomendera Aerobic Dance för er som vill ha en utmaning med kordinations förmågan. Hoppas på att andra gången går bättre. En del av det hela är nog att kunna dansen för att det är då man kan ta ut rörelserna och bli trött, idag var det för mycket tänkande. Att gå & springa innan var ett smart drag. Magen "pumpades" efteråt tillsammans med Victoria. En bra kväll, med ett bra slut hoppas jag? Snart ska jag slå en pling till min, min, min Oscar!



Dags för träning

Om 45 minuter står jag på golvet och kör Aer Dance. Aldrig varit på det passet så jag hoppas verkligen det är roligt, nu när jag ställde in min kära Body Pump tack vare dansen... Håll tummarna att jag klarar alla kordinationer osv!

/ Jenny

Sommar vs. vinter

Vem vill inte ha sommar nu? Kollar på bilder från Thailand, Rhodos och Italien. Underbart och ljuvligt, solen sken och sommar/vår kläder gick man runt i.
Vintern är mysig på sitt sätt, varma kläder, mysiga och alla tänker mer på vad de har på sig. På ledigheterna kan man kura ihop sig under ett täcke med varm choklad och kolla på film utan att få dåligt samvete. Ta en fika, shoppa och plugga på staden är också okej, mer än okej. På vintern är det mysigare, men vad slår egentligen en sommarkväll med en tänd brasa, någon som håller dig varm och kanske en gitarr med lite sång. Afterbeach på tylösand med alla vännerna. Alla är ute på ett annat sätt när det är sommar, iaf i denna sommarstad Halmstad. Är det någongång något händer är det på sommaren. Halmstads somrar är bäst! Och Halmstadsvintrar är mysigast, våra små gator med affärer och julbelysningen på de stora gatorna. Det blir stress i lugnet, med allt julstök. Vad är bäst egentligen, hade man klarat sig med bara en årstid? Tror inte det.. Sommar vs. Vinter, vad är bäst? Vad tycker du?

/ Jenny


Oscar på stranden på Rhodos, han tar ett svalkande bad.




Bilder från Thailand i julas,
Till vänster; Raily Beach, en båttur på 10 minuter från Krabis strand Ao Nang.
I mitten; Pappa och lillebror Oskar i en longtailboat.
Till höger; En apa som fanns på Ao Nang, Krabi.

Gummistövlar? Ja, tack!

Idag hade troligen alla tackat ja till ett par gummistövlar, iaf om man cyklar till skolan på morgonen iösregn. Mina fossingar är fortfarande blöta och skorna likaså. Äntligen har dock mina jeans torkat. Jag var iaf en aning smart när jag satte på mig mammas kräk-gröna regnjacka imorse. Smart drag av mig!

/ Jenny

Godmorgon

Sitter nu klarvaken och kollar ut genom fönstret, ösregn är allt jag ser. Och ett smattrande ljud fyller mina öron.
Hur som helst kommer det bli en mysig och bra dag idag, tror jag. Börjar med spanska lektion, sedan ska jag Caroline och Sara i klassen åka in och äta frukost på EH=espressohouse. Och plugga järnet.

- historia A (läsa några sidor och svara på frågor)
- Tyska steg 1 (24glosor)
- Matte B (komma ifatt planeringen)
- Spanska steg 4 (göra läxan tills nästa vecka, iaf påbörja den)

Ja, en del att göra helt enkelt. Efter vår frukost är det väl dags att dra sig hemmåt, städa kanske? Om jag inte orkar plugga mer. Måste förbereda allt tills Anna kommer. Det ska bli roligt! Hämtar upp henne 17.55 på torsdag. Storstädning tills dess alltså. Och till kvällen är det träning Aer Dance 55 min, förhoppningsvis Core innan, om någon avbokar det passet.

/ Jenny

Vad gör en bra blogg?

Jag och några tjejer i klassen gick och pratade idag;

Hur gör man för att få den ultimata bloggen?

- Skriver om mode?
- Skriver om allt allmänt, sin dag, tankar och vad som står en närmst om hjärtat den dagen?
- Skriver om citat och bra texter?

Vad är roligast att läsa? Uppskattar svar!

/ Jenny


Måndag morgon

Måndag morgon igen, börjar inte förrens kl. 10.00 men gick upp redan vid sju för att göra läxor och pyssla lite.
Dagen ser ut såhär;

10.00 Musik/Dans - projekt "Sagor för barn"
12.20 Lunch
13.00 Naturkunskap
14.40 Matte
15.40 Slutar skolan
16.45 Solosång
17.45 Prova ut ny körklänning
18.15 Kören börjar.
21.05 Kören slutar
 Hem och sova, göra läxor etc.

Räkor - min grej?

Ni som känner mig tänker säkert "hon äter ingenting från havet" hör och häpnar;
Jag har kommit fram till att knaper stekta räkor med en massa vitlök är gott. Det blev kvällens kvällsmat, på rostad macka. Det är ett mat tips! (speciellt om man inte tycker om räkor i sig självt, detta smakar inte räkor.)

/ Jenny


Träning


Body Step och Body Balance stod på schemat idag. Drog visst till en sena i låret, baksida/innelår,
men inte lider jag för det. Det går över, träna bort det kanske?
Denna veckan hinns det inte med mycke träning alltså. Imorn slutar jag tjugo i fyra, har sedan solosång 16.45 och kören börjar 18.15. Däremellan ska jag hinna prova ut en ny körklänning eftersom den jag har nu är en aning förstor. Träning ger ... resultat?

Dags att röra sig in i duschen, lägga ansiktsmask kanske?

/ Jenny

Rhodos bilder.



Första kvällen, pussas!




Oscar solar sig första dagen, i poolen.




Hotellets bakside pool (de hade två stycken)




Oscar på vår första lunch, nere vid havet.




Jag sitter och ler innan maten kommer in.




Oscar dricker cola första kvällen, gott!




Stötte på en get längs vägen till hotellet från stranden.




Detta är glass, som de gjort till djur - i gamla stan!




Matdags i en gränd i gamla stan.




Oscar på bild tillsammans med lilla gränden.




Mat är gott!




Jag smygfotoade Oscar i vattnet.




Utsikten från vår korridor.




Oscar dricker milkshake, på vår favoritresturand i Ixia.




Ödla på väggen!




Jag badar!




Inne i nya delen av stan. Här på en mysig resturang i hamnen.




Slottet? i Rhodos stad.




Färsk annanas på stranden.




Oscar äter vattenmelon!



Jag solar sista dagen på stranden.


Oscar äter köttbit med pommes, sista kvällen.


Jag sista kvällen, åt moussaka.



Hemresedags, sitter och väntar på bussen. Sorgligt men sant.
En fantastisk resa och vecka med Oscar!

/ Jenny

Söndag - ännu en helg över.

En bra helg har passerat. Med mycket händelser; i fredags var jag och Oscar på stan, tog en fika och strosade runt. Hem och åt hos mig för att sedan se på Arn på bio. Hemsk, bra och sorglig kan jag resumera den som. Jag tycker verkligen inte om när oskyldiga djur slaktas/blir illa tilltuffsade. Fy! Sedan sov Oscar hos mig och jag jobbade hela lördagen. Jobb, jobb - pengar, pengar.

Igår kväll efter jobbet åt jag och lillebror Oskar kinamat, gott! Och ni missade väl  inte kulturnatten? Många bra på scen och mycket hände. Skoj! Tjejerna i klassen, Jonna, Fedde, Carolina o co förgyllde min kväll med skratt och umgänge.

Snart kommer det upp bilder från min och Oscars resa, missa inte!

/ Jenny


RSS 2.0