Första dagen

Idag är mitt första jobbpass på Harrys. Ska bli roligt, men jag är fruktansvärt nervös. Kommer säkerligen gå bra, får man hoppas på, men så finns det en massa tänk om.
Tänk om jag tappar en massa glas på marken.
Tänk om jag jobbar alldeles för slött ( så jag inte får komma tillbaka)
Tänk om jag är otrevlig.

Snälla, håll tummarna. Mycket kan gå så fel. Hoppas dock på det bästa.

/Jenny

Spanien-Tyskland / helgen

Matchen, finalmatchen mellan Spanien och Tyskland är igång. Håller såklart på Spanien, 1-0 till de för tillfället. HEJA HEJA!
Andrea åkte precis hem efter att va har ätit både poatisgratäng med kött och gottat oss med Ben & Jerry gladd. Gott!

Igår jobbade jag (ovanligt) jobbar, om jag inte missminner mig  11 dagar i streck utan att vara ledig en enda dag. Sedan lagade jag och Oscar enchilladas och sedan smälte vi shoklad och doppade jordgubbar och vindruvor i chokladen. Fy vad gott. Vi mös och hade en underbar kväll. Kollade på en rolig film, kommer inte ihåg namnet. Kanske inte sådär en 10poängare, men helt klart bra. Och jag tycker om min Oscar. Vi ska iväg också, kollar resor för fullt. Ska bli en höjdare, jag längtar.

Spanien tog EM GULD!

/ Jenny
Babylon English-Swedish
jenny
subst. spinnmaskin; -hona, hon- (om djur)
_uacct = "UA-424292-31"; var urchin = "/CD1/pop/"; try { urchinTracker( urchin ); } catch( e ) {}; .term{color:black;font-size:14px;font-weight:bold;text-align:justify;}.dict-name{color:black;font-size:14px;text-align:justify;padding:0;margin:0;}.dict-name td{background-color:#ccff66;}.definition{color:black;font-size:12px;text-align:justify;font-family:Helvetica,sans-serif;}.definition *{background-color:#ffffcc;}

Middag hos mormor.

Jag vaknade precis, tittade på klockan och insåg. Oj, jag måste gå hemifrån om en timma eftersom jag har beställt lunch hos mormor klockan 12.00 .. Snart ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Ska bli gott med mormors mat, det var längesedan.

/ Jenny

SATC

Kom precis hem efter biobesök, såg på sex and the city. En bra film, värd att se. Ingen jag ser två gånger på bio, men väldigt bra. Jag vill shoppa nu! Särskilt skor!

Äta lunch hos mormor imorn, med kusin Beata och Lillebror Oskar. Sedan ta den där körkortskursen med moster Anita också. En gång till, innan var det med mor och far. Hoppas på att tjäna in det. Någon som har tips till en övningskörare?

/ Jenny


25 juni - onsdag

Onsdag = lill-lördag

Bio ikväll med Jonna och Carolina, SATC. Hoppas på glada skratt och tårar. Fika innan, vilket är mys. Det är bra att se fram emot något, när man ska sitta ner och jobba hela 6timmar före det. Sälja jordgubbar, hur roligt får man ha? Iofs, skönt att det är dåligt väder nu, då kanske det är jätte bra sedan när man sluat jobba. Jag håller tummarna för det.

Frukost tajm?

/ Jenny

Nattinatti.

Jag borde sova, eftersom jag är trött och har huvudvärk. Men orkar jag gå och borsta tänderna, ta ut linserna och tvätta av sminket, icke sa nicke. Jag förblir vid datorn.

Kanske drömmer jag vidare på min dröm inatt? Frågan är det. Den var läskig. jag hade hela klart hellre velat ha trygga Oscar bredvid mig, men han sover hemma. Tråkigt att sova själv, när man är rädd för en dröm. Nyp mig, så kanske jag vaknar.

Imorgon blir det jobb, kanske en joggingtur innan? Så jag med gott samvete kan sätta mig på bio och kolla Sex and the city. Mamma sa sådär, sorglig.. Jag har hört totalt tvärtom, får se vad jag själv säger om den. Imorn, bio med Carolina och Jonna, fika innan. Mumms, det behövs att träffa vänner, gose vänner!

Sakna Oscar tajm - sov tajm.
 
 
/ Jenny

Hos Osc

Sitter i Oscars säng och håller på att somna. Det hade varit skönt, efter en sömnlös natt. Storm utanför fönstret. Dessutom drömde jag att vår familj hade fyra bilar, varav alla ble snodda av ett gäng muskelknuttar i ett parkeringsgarage. Vi fick tillbaka två bilar av fyra, men de vägrade att ge tillbaka en av bilarna bara för den hade värdefulla fälgar. De monterade av fälarna och gömde de. Vips så befann jag mig i andra värdskriget, jag var som en spion. Letade upp fälgarna och viktiga papper, trillade och blev tagen. Jag skickades till ett koncentrationsläger. Sedan vaknade jag, undra vad som hänt om jag varit kvar där?

Fick mitt schema på Harrys idag, ska bli riktigt roligt att göra annat än bara jordgubbar. Och dessutom massa pengar. TILL MIG! 

Nu kom Oscar, ska pussa lite på honm hadejag tänkt. 

/ Jenny 

Utkast: Chai latte ...

En sak är säker, chai latte kan också kallas tjej latte. Mumma vad den är god!

Chai latte eller tjej latte som den också kan kallas är mumma en kall dag som denna.
Det satt gott i magen efter promenaden in till stan för att möta Jonna innan i väntat på att Andrea skulle anlända.
Min telefon (w910i) är på raklamation. 6:e gången den skickas iväg för fel. Har haft den 2 av 6 månader jag varit ägare. Något irriterande börjar det bli. Jag blir dock glad igen när jag tänker på att, en chai latte go

Bussar.

Efter 2h fikande med Jonna och efter att ha gått en runda på stan med Andrea så kom jag att tänka på.
 "Mitt busskort kanske har blivit avmagnitiserat?"
Andrea kollade konstigt på mig och sa; "Såklart det inte har."
Med dessa orden i ryggen hoppar jag på bussen och släpper ner mitt busskort, lite lätt nervöst. Det är folk på bussen och jag har en viss rädsla för bussar. Den tuggar lite (automaten) och låter lite knas, för att sedan spotta upp kortet. ERROR lös över displayen och jag frågar nervöst busschauffören, "vad gör jag? hur kommer detta sig? kan det ha blivit avmagnitiserats?
Sagt och gjort, jag får skriva på lite buss biljetter, har ett kvitto jag kan åka på och det anländer ett busskort till mig på posten om ca 1 vecka.

Bussar är verkligen inte min grej. Inte telefoner heller, min mobiltelefon är fortfarande knepig och sönder, lagning/reklamering sker idag. Tack gode gud att allting inte krånglar lika mycket som mobiltelefoner och busskort.

/ Jenny

Good morning beautiful.

Godmorgon, klockan är halv elva. Jag har redan hunnit kolla på en film och äta frukost. Väntar på att klockan ska slå halv tre, för då ska jag möta upp Andrea på stan. Var evigheter sedan vi sågs. Tills dess ska jag slappa, städa lite till. Måste damsuga och damma. Trist men måste göras.

/ Jenny

Oscar

Jobbat klart nu. Sitter i oscars knä och väntar på att maten ska bli klar. Passar på att skriva några rader.

Jag är spänd inför matchen ikväll, eller.. Snarare laddad. Spanien-Italien, vem vinner? Och vem vinner hela EM? Vi laddar med mat, potatismos och gryta. Pappa lagar en vinter/höstmåltid eftersom vädret hela dagen varit grått och mulet. Precis nu, när maten är klar att serveras spricker det upp i sol. Grillat hade kanske smakat bättre i sommarsolen?

/ Jenny

Regnet håller i sig.

Regnet fortsätter att trilla ner från himlen. När jag tittar ut genom mitt fönster på andra våning ser jag stora vattenpölar som barn hoppar i. Dra på sig gummistövlar springa ut och hoppa var härligt, när man var mindre. För ett barn vill jag fortfarande vara ibland, men inte alltid.


3-1 till Ryssland blev det igår. Holland åkte därmed ut ur EM. Vi i familjen hejar på Ryssland, mamma råkade som sagt tippa fel. Hon skulle tippa på stora melodifestivalen och hon i kassan trycker in fotbolls EM. Ryssland verkar jju gå bra i EM också, så det är nog bara att hålla tummarna. Kom igen nu allesammans.

/ Jenny

Vädret?

Vart tog sommarvädret vägen? Det försvann plötsligt strax efter skolavslutningen, tiden går fort. Snart tre veckor har jag haft sommarlov.
 
Jobba idag 13.00-19.00, troligen det segaste du kan göra, när du helst av allt hade velat ligga och kolla på filmer under ett täcke hela dagen. Icke sa nicke, det går inte för sig.

Frukost dags, sedan städning. Kanske åka till elgiganten och lämna min telefon på reklamering/lagning för sjätte gången. Dessa mobiler, hatar nyteknik som inte funkar. Jag blir bara arg på det, som säkert många andra blir också.

/ Jenny

Efter en.

Eften en film på tv kollad med mamma och lillebror i min säng börjar jag mjukna upp. Det kanske blir något av denna dagen också. Solen spricker fram i blåsten utanför fönstret, gardinen flyger för ycekt i vinden för att klara ha den nere. (Rullgardin.) Senare ska vi cykla in till staden och äta, pizza. Gott! Det är precis vad man är sugen på, en lördag som egentligen är söndag. Kanske man ska köpa med sig en bunte godis hem till Carolina, där kvällen ska spenderas. Mycket härligt. Det blir något av denna dagen också. Först och främst ska jag städa på mitt rum. Mamma tjatar. Det blir iofs aldrig gjort, om hon inte säger till. Jag får tacka henne sedan. Ett bombnedslag är aldrig roligt. Förresten, Melker mitt kusinbarn är otroligt härlig. Vi drog en sväng om igår kväll, killen är go. Endast 7år dock. Hans lillebror Vidar.. HAHA! Härliga stockholmare. Jag saknar Stockholm! MÅSTE UPP SNART, that´s a fact. / Jenny

21/6-2008 Midsommardagen.

Ibland blir det som man gör det till. Min midsommarafton var en höjdare. bland släkten kan det både bli toppen och undergång. Allt var riktigt roligt. Kusin från Stockholm var där med barn och blivande man, mostrar var på underbart gott humör, kusiner skrattade och var glada. Släkten var tillsammans, och firade. Midsommarstången blev det dans runt, jordgubstårta, sill och nypotatis även jordgubbar med tillbehör på kvällningen. Nattamat var korv med bröd. Dans, skratt och mat avlöstes med vartannat. Så många personer på samma ställe, avsatt att allt blir skoj. Det blev det, Oscar min var också med. hoppas han hade kul. idag är en slappedag, kanske träffa någon senare? Det är ju trots allt lördag. Ska förhoppningsvis försöka ta mig in med mamma och pappa på staden och äta pizza med Anita o co. Som tradiotion på midsommardagen har de det. Vi hakar som vanligtvis på alla trevligheter. / Jenny

20/6-2008 Midsommar

Idag är det midsommarafton. Stor fest med släkten, och dess vänner. Firar två av 4 mostrar, som fyller jämnt. Solen var framme ett tag, dock inte för tillfället. Men den kommer väl tillbaka? Det hoppas jag på. Lek och stoj utomhus ju, dans kring midsommar stång. / Jenny

17/6-2008 Blåsdag

det blåser, idag igen. Vaknade upp med ett leende på läpparna. En ny dag, nya möjligheter. Ska in på stan och träffa Moa. har inte sett henne sedan skolavslutningen. På tiden nu. Ska vandra om hela 10 minuter. / Jenny

16/6-2008 Regn och blåst.

Det var inte alls kul och jobba idag. Förutom när oscar kom, det var jippi. Regn och blåst avlöste varandra, tråkig dag idag. / Jenny

16/6-2008 Berätta vart du kommer ifrån.

Berätta vart du kommer ifrån. Jag laddar upp med musik innan jobbtimmarna. Hela sex timmars arbete idag. Inte jätte roligt, menmen. På fredag är det midsommarafton, det betyder fira mostrarna Bettan (50) och Monica (60). Gammla de börjar bli, det betyder.. Jag blir också äldre. Midsommar innebär också att turisterna börjar komma, och jordgubbarna börjar träta/ta slut. Hoppas på att få lite jobb timmar på Harrys (resturang och pub). Behöver ju pengar till hösten, shopping. Måste upp till Stockholm i höst också. Ska bli roligt, med tanke på att vi nu mera är ägare, typ, till en lägenhet uppe i vår huvudstad. Gratis boende, kan träffa vänner och SHOPPA! Hoppas såklart på att Frida, min älskade väninna från Täby kommer ner i sommar. Troligen vecka 30. Vore superduper kul. Har inte sett henne sedan, jaaa, hösten 2006. På tok alldeles för länge sedan kan jag meddela. Ska bli riktigt häftigt och skoj att träffa henne. =') / jenny

13/6-2008

Fredagen den 13, borde inte det vara en otursdag? För många kanske det är det. Jag och Caroline ska ner till Larsson & Lange på invignings mingel. Rapporterar hur det var senare. (mitt internet hemma är fortfarande trasigt.) / Jenny

RSS 2.0