Nu tar vi tag i livet!


Jag känner att jag blivit väldigt slapp, när det gäller allt den senaste tiden. Och det börjar komma ifatt mig, jag mår inte alls lika bra längre. På måndag, det gäller att ha tydliga mål.
För att detta ska bli bättre, vissa saker är helt okej men ska bli bättre.

* Ta tag i skolarbete, så fort jag får det. (jag är en mästare på att skjuta upp, har dock blivit bättre sedan nyårslöftet, ska bli bättre)
* Träna mer, sluta vara slapp och avboka pass.. Haha!
* Skriva upp exakt vad jag äter, för att minsta på sötsuget. Skriver man upp 1kg godis eller 100 bitar godis är det inte så lockande att äta den 101:a..

Lite fattigare.


Jag var lite lätt förbannad på min mamma innan imorse. Hon väcker mig tidigt för att städa. Det brukar betyda att vi ska in till stan en runda, tog detta för givet. Sedan skulle hon träffa Anita, min moster på stan och vägrade att jag fick följa med. Taskigt! Men jag åkte in själv, alla verkare upptagna, Agnes Bringman var räddaren i nöden. Jag träffade henne och vi gick tillsammans, hon var också själv på stan. Det passade ju bra då. Sedan komäven Lovisa in efter jag och Agnes ätit osv. Ett par röda träningsbyxor hittade jag, dock väldigt osäker. De satt sådär kan jag meddela. Får se hur jag ska göra med dem.

Ikväll är det skottårsrevyn, kameran ligger på laddning sedan julafton (jag är inte flitig med att fota) men nu!
Är konstig inställning, ska se om jag får rätt på det. Kommer troligen önska mig en ny när jag fyller år sen! Känns på tiden nu, min är ju ändå snart 4 år gammal. Tekniken utvecklas ju!

Vad sägs om, jeans osver-size t-shirt och kavaj med pumps ikväll. Passar nog med alla gamlingar och unga som jag ska gå med. Håret är lockat och har två flätor som bilder "hippieband" på bakhuvet. Låter säker skumt, men någon fattar nog vad jag menar. Ha en bra kväll!

/ Jenny

Tidig städning.


Mamma kom och väckte mig och min lillebror klockan 09.00. Då hade hon gjort två mackor var till oss och ville vara så snäll hon kunde, för just nu håller vi på att storstäda. Jag har fixat badrummet här uppe, okej iaf vasken. Sedan mina saker i all-rummet och mitt rum är uppplockat. Jag vill möblera om, men. jag vet inte om jag orkar och får. Behöver ju isf hjälp. Mina möbler är belamrade med olika saker som vasar, krukor, smycken osv. Smyckeskrin och ny nesesär (sån utfällbar) är två av sakerna som bombis kommer stå på min önskelista på 18-års dagen!

Time to move on!





/ Jenny

Sandra 18år!


Ikväll har jag varit ute i Trönninge och firat numera 18-åringen Sandra! Hipp hipp hurra för henne. Var en lyckad kväll med mycket skratt och glada miner.


/ Jenny

Sova, sova, sova...


Så fort jag lägger mig i sängen så somnar jag, som en stock. Huvudvärken vägrar släppa och illamående börjar sprida sig. Tabletter är nog ett måste för att orka.

Ska ner och bre mackor, för att ta med mig, sedan ska jag sakta men säkert bege mig in till stan för kör. Får se hur detta slutar!

/ Jenny

Huvudvärksväder.


Idag har min dag prägöats av den i sittande huvudvärken. Den vägrar att släppa. Ibland tror jag att det har med typ planeternas rörelse att göra. När man vaknar borde man inte ha huvudvärk? Sedan tränade jag med Sara och trodde huvudvärken skulle släppa, icke sa nicke, den satt kvar och var om inte ännu ondare. Därför tog jag en power nap på soffan. Mat tänkte jag, tog en dusch och började sedan laga mat. Mat kan ju hjälpa mit huvudvärk. Fortfarande inte bättre med mat i magen. Nu gör jag annat och försöker att strunta i att huvudet känns som bly. Typ, blogga, börja plugga. För det är bra tidsfördriv. Klockan är strax ett, vilket betyder att jag måste börja GÅ in till stan för körövn. om 4 timmar. Dags att plugga, så jag blir klar någon gång!

/ Jenny

Promenad med Caroline Carlander.


Söta Carro och jag tog en lång promenad med massor av snack. Det är tur att man har vänner, som tycker om varandra ömsesidigt. Vissa dagar när livet känns skit, eller.. Inte lika bra som vanligt, då kan en kram eller en komplimang eller ett enkelt sms som "Hej, lust att gå en promenad" pigga upp. Det piggar alltid upp med glada och positiva människor omkring sig. Det piggar även upp när man känner sig behövd, som när än kompis behöver en. Tack för promenaden söt-Carro!


/ Jenny - det kommer bli storslaget!

Dagens;


Detta är måsten, eller saker jag ska göra idag;

* Skolan 08.10-15.50
* På håltimman ska jag prova balklänningar.
* 16.00-19.00 Konfirmations läsning
* Ut och gå med Caroline!


Det känns som att det är mycket. Det kanske beror på att det jag gör tar lång tid idag?

/ Jenny

Godmorgon!



Jag sitter och läser dags horoskop;

Relationer
Livet blir roligare med många vänner. I dag uppenbaras möjligheter till en ny bekantskap.

Det var den enda kategorin som var lite positiv. Ja, förutom att det stod att jag kommer vara på bra humör idag. Jag hoppas det stämmer. Och, idag ska jag prova balklänningar inför studentmässan på söndag. Ni glömmer väl inte att komma dit och kolla? 40:- inträde och det är på Wapnö. Allt från balklänningar till mat, till studentkläder (de vita), till om jag förstod det rätt, inbjudningskort och ja, såklart balfrisyrer! Kom dit!

/ Jenny 

En lång dag, jag är utmattad.


En lång, stundtals tråkig och ibland rolig dag.
Skolan gick fort, tiden swischade förbi. Det kan bero på att det är den enda dagen vi inte har LÅNG HÅLA. Detta tack till Conny som flyttade idrotten och la den på vår håla. Kändes väldigt skönt att ha idrott mitt på dagen. Synd att det bara var denna dagen. Engelska redovisningen gick helt okej. Inte superbra och absolut inte super nöjd med resultatet av det hela, men.. Helt okej! Jag ska sluta begära för mycket.

Fikade med Carolina, smed planer. Kanske de går i verken? Var väldigt mycket att träffa henne, inte gjort det på evigheter.

Utvecklingssamtal. Helt okej där med, sista "rikiga" som är obligatoriskt att bli tillfrågad att gå med förälder. Snart är jag ju mydig. Det börjar kännas lite hemskt nu, ska man kalla sig vuxen sen?

Teater - läsa manus. Blir ingen stor uppsättning till sommarn, vi siktar på 2010, manuset är långt ifrån klart och ja, regissör? Martin orkar inte i år, men vill ha pjäsen. Isf 2010. Bättre sent än aldrig?

Jag kom precis hem och är väldigt trött och utmattad. Tankar kommer upp hela tiden ifrån mina drömmar.

En av dem;

"Efter olyckan igår drömde jag att mannen ligger på marken med ansiktet nedåt, andas högljutt. När jag vänder på honom finns inget ansikte på honom."

En annan.

"Jag tittat och konstaterar att han andas, vädligt högljutt. Jag vågar inte vända honom på rygg, rädd för att nacken typ är skadad. När ambulans personalen kommer så säger de, han är död. Han kunde inte andas på mage. DET ÄR DITT FEL FÖR DU INTE LADE HONOM PÅ RYGG".

Usch... Hoppas verkligen allt gick bra med honom! Tänker på dig!

/ Jenny

Dagens goda gärning.


Jag kom cyklande, hade precis tränat klart. Cyklar förbi Netto och ser att det står en man och vinkar hejdlöst. Först tänkte jag "galning" men inser fort att det ligger en man och en cykel strax bakom honom. Mannen som vinkade på mig kunde inte tala. Det enda jag får fram "Ingen mobil, no phone" Han sträcker fram sin mobil så jag får ringa ambulansen. Han jag pratade med i telefon var väldigt lugn och fast att mitt hjärta bankade och bultade hårdare och snabbare än jag någonsin kännt var ja lugn. Killen i telefonen frågade om jag såg något livstecken på mannen som låg på marken. Han andas säger jag, det låter som att han andas blod och jag ser blod från huvudet. (Han låg med ansiktet nedåt och ryggtavlan upp.) Killen sa åt mig att jag skulle ta hjälp av den tal-lösa-mannen att försöka vända på honom till ryggen. Jag fegade ur, enda tanken jag hade "NACKEN".Så jag väntade och frågade försiktigt, högt men lugnt mannen på gatan.
"Om du hör mig, så försök röra på ett finger" - Han rörde sig inte ur fläcken.
Jag sa även; "Ambulans är påväg. Jag hör sirener och de är inte alls långt ifrån".
Jag får order i telefonen att rusa upp till vägen så ambulanse vet vart mannen ligger. Vi vet fortf. inte hur allvarligt han är skadad.

Ambulansen anländer, jag säger hejdå till honom i telefonen och ambulans-männen Lyfter upp honom rill rygg och då säger skadade-mannen "åh..." alltså, grymtar till. Alltså, slutsats, han har hört vad jag sagt. Ambulans-männen trycker på hans bröst , då han grymtar till ännu mer. Han kan inte säga vad han heter och kan bara grymta. De konstaterade också att det inte är av fylle skäl han ligger där han gör, ingen brännvin luktade han. Jag hjälper ambulans-männen att lyfta upp mannen på en bår och när jag tar tag i mannen kläder så lägger han sin hand på min. Det var då jag kände, jag kanske har hjälpt till att rädda hans liv!

Jag sa detta till mamma, så säger hon. Hjärnskakning kan han lätt ha fått.. Och det är ju mycket möjligt att han fått en hjärtinfarkt eller liknande när han cyklade. Tänk vad saker händer. Jag känner mig lugn nu, återhämtat mig lite. Känns väldigt skönt att veta, om en olycka händer så finns det alltid folk som hjälper till, även främlingar. Det är många som tar det för givet och många som absolut inte förstår hur man kan hjälpa en främling. För mig är det numera själklart att man hjälper en person som är skadad, osv. Vilket det inte var innan.

/ Jenny

Det som driver en..


Jag har länge funderat. Vad är de som driver än till att göra vissa saker. Exempelvis att plugga. Vem egentligen av nära och kära bryr sig om jag får g, vg eller mvg på ett prov? Jag blir väl inte mer älskad eller hatad för det. Så kärlek driver än inte så mycket i just plugg-saker. Men vad är det som driver än?
 - Är det känslan efteråt att man klarade något?
- Är det känslan att få tillbaka ett prov / inl. och veta att man fick bra?
- Är det målet att bli bättre?
- Är det vinner instinkten?

Kan det inte vara så att man driver på sig själv av många olika anledningar? Jag kommer nog aldrig få ett bra svar på denna frågan. Varför man verkligen gör vissa saker, fast det är jätte tråkigt och man mår skit över dem?
En bra fråga. Svara gärna om ni känner er manade!

27/1-2009


Om exakt två månader fyller jag 18år. Stort!

Idag vaknade jag tjugo i åtta, vilket betyder. Försovit mig en timma, väckarklockan trodde jag att jag satt på 06.45 men i själva verket 07.45. Jag for upp ur sängen när jag såg detta och hittade kläder, tandborsten och inom 5 minuter satt jag på cykeln och trampade till skolan.
- Vilken start på morgonen!
I skolan var det en lam spanska lektion. Känner mig inte alls laddad inför provet, men ändå rätt lugn. Kan ju inte gå mer än dåligt? Så ska jag inte tänka. Det är mest en text jag måste plugga igenom några gånger. Grammatiken sitter förhoppningsvis ganska bra.
Sedan, HÅLA! - igen. Vår psykologi lärare var även sjuk idag. Vilket inneför ca 4 timmar innan historian på 2h och 20min. Historian flöt på.

Nu laddar jag inför träning ikväll. Ska bli väldigt skönt! Innan dess, förbannade NK och såklart, ni missar väl inte OTH 16.10? Det gör inte jag iaf!

See you later!

/ Jenny

Inte trög.



Jag är inte trög. Jag fattar piken.
Ibland vill jag förstå, ibland inte.
Mitt huvud spinner, mitt huvud värker.
Magen gör ont, magen är känslig.


Jag fattar inte, det gör mig konfunderad..



Thailand, julafton 2008. Herregud så jag ser ut!

En lång dag.



Körningen idag gick bra,
skolan gick bra,
solosången gick okej,
kören gick helt okej.

Dagen har varit lång. Och när jag kom hem nu känner jag "måste sätta mig och plugga". Är detta klokt? Usch, fy och blä..
Ikväll ska jag ta en varm dusch och en kopp te för att varva ner innan jag ska sova. Dags att skriva iaf en fråga på NK-tentan.

/ Jenny

det funkar!


Det funkade inte att blogga igår natt.. Därför dåligt med uppdatering. Kan även bero på att jag har jobbat hela dagen idag. Äntligen hemma! Harry´s är nyrenoverat och fin-fint. Dålig planering bara, med tanke på "möbleringen". kanske mer, placeringen av bänkar osv.

Igår hade jag en härlig kväll som började hos Emelie. Vi sjöng sing star och åt. Sedan tog jag bussen och mötte upp kusin Fredrik som befann sig på fest i Alestugan. Kikade även inom Jessica och Maddes 18-års fest. Träffade bla. Linnéa som jag inte träffat på hundra år. Får ta och ändra på det snart igen.

Idag är jag trött, somnade vid två och vaknade vid åtta. Kunde inte somna om. Mamma tror det beror på att man behöver byta säng då och då. Somnade nämnligen som en stock i pappas säng mellan 09.00 och 10.00. Ska snotta den inatt med, med tanke på att pappa är i Spanien.

I Spanien nu är det högsomma sa pappa. Sist vi pratades vid så sken solen och han satt med en öl och skulle svalka sig ännu mer med ett dopp i poolen. Jag är lite avundsjuk, men jag vet hur mycket föredrag han ska hålla mellan måndag-torsdag.. Ingen sol på dagtid så inte. Jag blickar frammåt mot Turkiet igen! Mamma och jag bara längtar!

På tal om min mamma så är hon världens sötaste. Iaf när hon får för sig små idéer. Hon som HATAR frukost tog med mig till Statoil bara för att köpa frallor till mig och juice åkte med också. Detta för att jag inte skulle få någon lunch (jobbade). Ibland är hon för söt!

Dags att göra matteläxan, skulle lämna in något imorn  och jag har inte ens kollat på det. Oups!

/ Jenny

Emeliekväll.


Ikväll bär det hem till Emelie, ska beställa pizza, sjunga sing star och ha allmänt trevligt hoppas jag. Kanske "utgång". Får helt enkelt se vart vinden bär oss. Det är några från klassen, typ halva. Det kommer bli grymmt, det känner jag på mig. Jag är laddad!

/ J

Väla + Ikea.


Alltid när man kommer hem ifrån IKEA och Väla har man något med sig hem. På IKEA hittade jag 8st nya galgar. Tänkte börja "vårda" mina kläder bättre. Sedan inne på Väla, mestadels Gina Tricot hittade jag;

- Jeansjacka (Gina - alla kommer ha den, men jaja..)
- Stor vit t-shirt
- Vit t-shirt med tryck.
-Röd&Vit randig pösig tröja
- Svart kjol

På H&M
- Knäestrumpor.

På JC
-Röd kofta.

(har ingen fungerande kamera)

/ Jenny

Hostattacker och hemma-mys


Ikväll ska jag träffa Emma Lindholm. Båda skulle äta om ca; en halv timma och sen beger hon sig till mig. Om inget annat händer blir det lugn hemmakväll, laddat upp med godis och Let´s dance ska vara på. En riktigt hemma-fredag-kväll alltså! Inte fel alltid.

Host, host, host. Trodde förkyldning blir bättre när man vilar ifrån träning, men det verkar banne mig inte bli det. Nästa träningspass avbokar jag fasiken inte pga. hosta, halsont och förkyldning. Kalla mig idiot om ni så vill. Skämt å sido.

/ Jenny

Turkiet i maj 2009.


Nu är det bokat och betalt och klart. Den 23 maj, på kvällen reser familjen iväg. Hotell Aramis i Turkiet, Alanya. Nu har jag lite att se fram emot, så jag orkar med allt plugg. NK-tenta, väldans tjat. Men nu har jag ny energi! Spanskaprov och matteläxa + matteprov står på tur efter den. Betar av en sak i taget, så länge det går.



Sol och värme om snara 4 månader. Garanterat en sol vecka i år också!

Body Balance


Jag kom precis hem, har bara hunnit äta frukost och duscha. Jag måste säga, att komma igång med Body Balance gör så att hela dage blir underbar. Det underlättar att strecha och vila upp sig innan dagen börjar "på riktigt".
Snart ska jag bege mig in till stan, träffa Malin en stund och sedan gå på synundersökning. Håller på att komma överrens med Emma om en tid också. Fika tajm idag. Var väldigt länge sedan jag fikade. Ska bli super mysigt!

/ J

Kvällssysslor vs. morgonsysslor


Ikväll/inatt tänker jag ta tag i mitt rum. Röja upp ordentligt. Eftersom mitt rum sällan är städat vore det väl extra skönt att vakna upp imorn och istället för att känna "Åh nej, måste städa" känna "Härlig morgon, nu kan jag gör annat än städa". Därför är det några snabba ryck.

Imorn, om städningen lyckas ska jag;

08.30 Body Balance
11.15 Träffa Malin Fröet Fröström
 - någon gång träffa Emma Lindholm. Ej bestämt tid än.
Tillbringa kvällen med Emma. Vore skönt att fått gjort en del på NK tentan också.

Städning var det ja!

/ Jenny

IKEA - på lördag.


Jag sitter hemma och funderar. Jag ska göra om mitt rum, eller.. Jag vill. Skillnad. Eftersom vi ska till IKEA på lördag jag, mamma och moster Anita tänkte jag börja spana in, dels till mitt rum och dels till badrummet på vår övervåning som jag ska få inreda. Min tanke är väldigt mycket vitt och svart med enfärgat/ mycket färg på detaljer. Vi ska även inhandla lite nya saker till nedervåningen.

Till mitt rum, om jag får som jag vill. Vill jag ha 3 vita väggar och en lite grå/svart fondvägg. Ett barbord ska upp, så datorn slipper och stå på "den tillfälliga" bokhyllan. Nya gardiner, lampor och ja, varför inte en krukväxt ståendes på golvet? Let´s see.



Två fina rullgardiner från IKEA, någon av dessa skulle passa bra in hos mig.



Kuddar i massa färger och former, är ett måste i ett svart/vitt rum!


Har sagt det innan, säger det igen. Jag borde städa och plugga. Hur orkar man, ge mig svar?

/ J




Konsert ikväll.


Ikväll ska Nova Cantica (kören jag är med i) sjunga inne i rådhuset. Våra "fina" röda klänningar är på och stämmorna kommer förmodligen vara på topp. För de flesta, hoppas min hals håller. Håll tummarna?

Här kommer en länk med smakprov. Det är när vi sjöng i en kyrka i Innsbruck i våras. När vi hade varit en vecka i Italien!

http://www.youtube.com/watch?v=KammAfjLM_A



Mamma mia


Idag när jag kommer hem från skolan sitter min sjuka mamma och kollar på Mamma Mia,
hur lätt var det inte att fastna där?



Dolly


På morgonen när man vaknar är det alltid liaka mysig att ta en extra stund och gosa med Dolly. Folk tycker att hon är läskig, kan jag också tycka ibland. Men hon är världens bästa gris, när man är halvtrött, och ja.. när man har mat i handen är hon alltid vid ens sida. Dolly är en toppen kompis. Hon kan hålla hemligheter iaf, och hon är sällskaplig!



Åh, underbaring till gris!

NK..

NK-tentan tär på mig. Försurning, marknära ozon.. Och tankar. Allt spinner runt i olika banor. Skrivit fråga 1 & 2, 15 kvar. Hur ska detta gå? Lite mer än en vecka på mig, plus spanska prov dagen efter hemtentan. Wish me luck, I guess? Jag har nämnligen inte råd att tabba mig på spanskan en gång till, har hänt för många gånger nu. Snart dags att lägga sig, kommer en dag imorn med. Imorn ska jag;

- Ta ett uppvaknande bad.
- Åka till skolan.
-  Spinna 75 min.
- Samlas för kör-konsert.
- Kommer hem ca; 22.00


Alltså, sova är nog ett måste nu!



I´m loosing my friends for you tonight. You make my world go around - Nikola Sarcevic

Vilken dag!


Denna dagen har varit lång, och längre kommer den att bli. Började med att ha svenska 08.10-09.40 sedan tyska 10.15-12.15, engela 13.00-14.30 och Teoretisk idrott 14.40-16.10. En lång skoldag alltså. Inte nog med det, jag och Vicki begav oss in till stan, kollade resor till sommarn. Hittade väl inget kap, tyvärr. Verkar som det lutar åt att ta en sista minuter om det blir aktuellt. Sedan cyklade jag till mormor en stund för att sist men inte minst ha körkort teori 18.00-19.40 ca. Jag är trött, och tröttare kommer jag bli. Har lovat mig själv att åtminstone skriva en fråga klart på NK-tentan. Heja mig!

/ Jenny

Naturkunskaps tenta


Idag fick vi våran Naturkunskaps tenta. Själv tycker jag att detta verkar som en bra idé, för vissa. Det finns folk i klassen som ligger emellan två betyg och vill man nå det övre är detta en super chans i efterhand (kursen är "avslutad"). Men, det är för de som har en chans att nå högre, om de vill. De som inte har en chans att höja sitt betyg, varför ska de sitta och göra en tenta? Det är 17 frågor, inte så små... Man kan fördjupa sig i flera av dem. Detta känns väldigt onödigt, är det vårt fel att vår lärare inte kan vara på lektionerna och sätta in vikarier så vi inte kommer någon vart och inte hann med prov inom detta området (kretslopp). Detta är för mig en gåta! Vi har en deadline att lämna in saker på, men lärare kan kräva att få in saker, (när de lämnat ut) efter kursens slut.

En liten agression, jag förstår inte. Jag bubblar!

/ Jenny

Lyxa till det emellanåt


Mamma har troligen fått ett ryck. Hon ringde hem och sa,
 

- "Vad vill ni ha för Kinamat? Jag beställer om en minut."
Vi svarade (Jag och Oskar);
-  " Vi vill ha .... "


Han tog kycklingspett i jordnätssås och jag stekta nudlar special. Men fick honom kanske att dela med sig lite. Alltså ikväll lyxar vi i fam. Falkström till det, utan pappa och vi kommer bli proppmätt. Ikväll behöver jag inte oroa mig för att gå och lägga mig hungrig!


Studentmässan 1 februari!


Studentmässan 1 februari laddar nu jag, Sara & Jessica inför. Jag och Jessica ska stå/gå modeller för balklänningar och Sara ska vara hårmodell. Jag ska gå för Mellbystrands syateljé. Ska bli vädigt roligt, hoppas på att jag hittar något jag själv skulle gilla. Kanske min egna balklänning, som det står Jenny på finns där? Let´s hope so.
 Kom och kolla, det är öppet mellan 11 och 17. På Wapnö!



Solen sken idag!

Idrottsgalan


Idag blir det mycket idrotts-tittande. Först kollade jag handbollen, nu idrottsgalan. Måste säga att det är mycket roligt som händer. Robert Gustavsson tillsammans med Björn Gustavsson gör riktigt humoristiska inslag, just nu håller Robert på att imitera Per Gessle och gör parodi på hans låtar om "OS-tider".

Undertiden "städar" jag. Jag må säga att jag skriver att jag städar ofta, saken är den. Jag typ plockar undan på vissa ställen och sedan orkar jag aldrig mer. Idag har jag kollat bland gamla tidningar och rensat ut. Vad ska jag med en tidning från hösten 2007 till? Bra fråga. Den hamnade i släng högen. Snart ska jag bädda min säng och börja "varva ner". Dvs, bort med smink, borsta tänderna.. osv. Sedan ska jag ligga och fundera och skriva ner tankar. Allt för att kanske idag entligen få sova en hel natt. Vad är mitt problem? Sova borde väl alla kunna. Men det tar totalstopp för min del. Kan man vara så påverkad över att ha vänt dygnet efter julen? Jag trodde man kom i fas fort, kanske inte. Jag hoppas på en god natts sömn inatt. Hoppas ni också får det!

/ Jenny

Ojoj, vilket spel!


Härligt spel från Sveriges sida. Spanien var inte omöjliga, bevisat!

Snacka om att Sandström (målvakt) gjorde en bra match. han kämpade in i det sista, och de sista minuterna gjorde han några kolosala räddningar!

Doder gjorde inte mindre än 11 mål, förstår ni hur mycket det är? Och dessutom var han magsjuk igår. Kämpe insats.

Sverige bevisar, vi är på g igen! Handboll är roligast!


19/1-2009


Idag var jag på min första körlektion. Gick väl helt okej tycker jag. Jag märkte att jag övat på kanske lite andra saker hemma, men jag är en bit påväg. Härligt det känns!
Dock min hals och kropp lite sämre. Tänkte lägga mig nere, framför nya TV´n, under ett täcke med en god macka och kanske vamr oboy och kolla på One three hill. Alltså ingen solosång och kör för min del idag.

/ Jenny " om jag bara kunde förstå "

Veckans; Att göra.

Fullspäckat schema, känns det som iaf, denna veckan som kommer också. Såhär ser det ut;

Måndag;
07.30-08.40 Körlektion (min första)
10.00-15.40 Skola
16.45-17.15 Solosång
18.30-21.05 Kör

Tisdag;
 08.10-15.30 Skola
Träning på kvällen

Onsdag;
08.10-16.10 Skola
18.00-19.30 Teorilektion

Torsdag;
09.40-15.40 Skola
16.45-18.00 Spinning
19.00-? Konsert

Fredag;
Träffa Emma!

Lördag;
IKEA

Söndag;
12.00-17.00 Jobba, Harry´s har renoverats, kommer bli kul att se!


/ Jenny

Jag älskar min pappa!


Min pappa är väldigt speciell, tycker jag. Han förstår en alltid så bra, vilket är väldigt skönt. Är det någon man verkligen kan prata med - då går man till honom. Behöver man en slagpåse, likaså. Dessutom är han en riktigt "skicklig" kock. Eller, ja.. Hans mat är för det mesta riktigt god. Därför ville jag bara berätta att jag älskar min pappa. Jag hoppas verkligen han vet det!





Min pappa - en av mina favoriter. Här är två bilder från Thailand.
Jag vill utomlands, nu! - med familjen.

Fart fyllt, sömnbrist och förändringar.


Helgens läger var bra, sov 9timmar sammanlagt, är lite hängig. Men det ska man väl vara efter en lägerhelg? I do think so. Vi har planerat kommande konfirmand-undervisning, och ungdomsgrupper. Denna våren kommer att bli bra, enormt bra! Bara alla går in med positiv inställning och lämnar det förflutna bakom sig. Det tänker jag göra.

Hemma har det skett förändringar, ny tv och hemma-bio-system är uppsatt. Aldrig trodde jag att mamma skulle komma igång med att säga "Ja" till det. Heja Mamma. Förhoppningsvis IKEA på lördag också, såvida inte jag jobbar.

Nu ska jag packa väska, ska på spinning idag. Nu gäller det. Satsar ni också på Beach 2009?

/ Jenny

Lugg, lugg åter lugg.


Lugg är hett, därför blev det, det på mig igen. Jag gör tappra försök till att få det bra. Tack så hemskt mycket Lovisa. Lockigt hår och platt lugg, ramar in ansiktet. Jag tycker lugg kan vara barnsligt, beroende på hur man är som person.
Jag fyller "snart" 18år, och förväntningarna på att man ska vara vuxen kommer på en gång. Man får körkort, gå på krogen och ja, ta hand om allting själv. Man är myndig. Det enda man inte får göra är att köpa ut sprit. Vilket också är en konstigt lag. Man får påverka samhället genom att rösta, men man är inte mogen att köpa sig en egen cider att ha innan man går ut? Knasigt det där. På tal om åldrar. Jag struntar i att lugg kan vara barnsligt, jag får väl kompensera upp det med att försöka bli mer mogen? Haha!


Läger dags ikväll. Kommer bli dåligt med uppdatering under helgen. Men håll ut, kommer snart!
Jag hoppas alla får en tok-bra helg. Jag ska försöka göra mitt bästa för att roa mig, jag har iaf godis och läsk med mig.  Jummy!




Jag och Caroline, för ett år sedan typ.


/ J

Inte ditt fel.


Men det är inte ditt fel
Ingenting är ditt fel
Det är inte alltid dom goda vinner
Rättvisans tårar rinner allt som oftast
Man drar strået som är kortast

Men det är inte ditt fel
Ingenting är ditt fel
Du ska veta att jag tog aldrig enkla vägen
En förlorare kan vara trägen,
Men ger upp till slut
Jag går böjd enda vägen
Men det är inte ditt fel


Thomas Järvheden - Inte ditt fel.

neej


Jag orkar inte, jag vill inte, jag pallar inte.

Solen är här!


Solen skiner utanför fönstret idag igen. Jag vaknar upp och tänker "åh, vår" och påminner mig fort om att det är januari. Det betyder ju att vad som helst kan hända enda in i april.
Idag är det packa och träna som gäller. Ska bli skönt. Och mitt horoskop för idag och morgondagen var depprimerande. Önskar jag inte läst de. Det var bara tråkigheter. Alla dagar kan iofs inte vara roliga. Men en positiv sak, det stod att jag kommer att vara pigg och glad hela dagen idag, och imorn.

Alltid något?

/ Jenny

Turkiet i maj?


Mamma kom in i mitt rum, jag pratade i telefon med Sara. Hon lät sur (mamma alltså), bad mig kommer ner fortast möjligast. Strax efter säger jag och Sara hejdå! Jag rusar ner, troende att hon ska "skälla" på mig av någon andledning, typ "du skulle ha stäad badrummet idag".

Icke sa nicke. Istället sa hon,
- Hur låter en vecka i maj i Turkiet?
- Toppen bra! Skriker jag.

Nu håller vi på att kolla alla möjliga resor. Mest inne på Alanya är mor min. Hennes vilja brukar gå till lags. Vi får följa upp hur det blir med detta. Glad är jag iaf. Sol och värme är aldrig fel. En lycklig Jenny kommer somna gott inatt.



Hit kanske vi ska? Eller, vart blir det? Glädjeskutt!

/ Jenny

Läger imorn = hemmakväll, ikväll


Ikväll, så fort pappa kommer hem ska vi ta en snabb sväng till HEMMAKVÄLL, finns det godare godis? Det gäller att ladda, för att orka allt. Ikväll har jag inget planerat, och det är tråkigt. Jag är ledig imorn, jag är totalt rastlös, osv...




Ibland är det lyckorus,
ibland bara sus.
Ibland inbillar jag mig,
ibland intalar jag mig.
Det var roligt i början,
det var nytt.
Nu kan det dra åt fanders.
Jag kan inte hjälpa det,
jag kan inte det...

/ Jenny

Det kallas tvivel, eller.. svartsjuka?


Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

Som ett kliande, svidande skavsår är den tomhet som kvarstår
när du somnar om natten, precis som jag
utan mening på jakt efter ruset, genom dunket och bruset
Du lever för skratten, precis som jag
Vi är som flugor i smöret på nån annans kalas
Vi proppar i oss och vi vaknar som as *
Här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor
Dom hjälper mot ledan, precis som du
Jag har tid, jag har lediga dagar, där jag sitter och klagar
och längtar till fredan, precis som du
Kan du höra hur det låter i ditt vilsna skratt?
Kan du känna hur det gnager i natt?
Det kallas tvivel...
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå
Det kallas tvivel...

- Tvivel med Lars Winnerbäck

Jenny-jordgubb & Jessica-persika


Nu står/sitter och och Jessica i bilioteket på skolan. Har verkligen ingenting att göra. Stackarn Jessica har håla till 15.20, själv har jag tyska 13.30 och sedan spanska framflyttad till 14.50. Hålor är tråkiga, fast kan vara bra. I vanliga fall har vi mängder plugg att göra. För tillfället är det rätt dött;
Peppar, peppar ta i trä!
Vem vill ha mycket i skolan liksom?

Hur som helst så underhåller jag mig genom att läsa bloggar, kolla in klädsajter och ja. njuter av lite "avkoppling". Tillbaka till att prata med Jessica. Läs gärna hennes blogg också;

Http://Dessibelle.blogg.se

/ Jenny

En riktigt härlig dag.


Idag är jag pigg ochglad. Började morgonen med ett bad och sedan en dusch på det. God frukost och ja, vädret är en aning bättre. Iaf ser man ut, till skillnad från igår med all dimma. Idag är mitt schema såhär

- Cykla till skolan, engelska, matte, tyska, spanska.
- Konfirmation 16-19
- Sova? Packa inför lägret?


Jag hör fårgelkvitter, finns dt något härligare på en morgon. Det brukar betyda, för mig, att våren är på gång. Hoppas, hoppas, hoppas!

/ J

Avkoppling mitt i vardagen.


Min almenacka är full proppad med måsten  nu de närmsta veckorna, allt för att komma igång med livet. Idag när vi var på gympan och hade avslappning sista 10 minuterna slår det mig.

- En dag i veckan, en stund för sig själv. Ingen träning, måsten eller krav. Att sätta ut tid, kanske en timma. Sitta och pyssla, ta en avkopplande promenad eller lägga sig i sängen och slumra till. Bara för att varva ner. Stress påverkar i den största mån dåligt. Ibland bra, höjer prestationskraven men i de flesta fall blir det ändå för mycket.

- Avkoppling hjälper verkligen stressen att rinna av. Lyssna på lugn musik, försök att koncentrera dig på en kroppsdel i taget att slappna av i, till slut är hela kroppen avkopplad. Perfekt innan man ska sova?

- Kvalitetstid såsom ett bad mitt i veckan. Vem hinner det? Att hinna handlar mycket om att prioritera. Fast man säger, jag hade velat ta ett bad, men kanske hellre ska se lite tv. Vad gynnar dig mest? Kanske är det egenligen ett varmt bad med levande ljus så du får samla tankarna. Istället kollar du på program som får dig att känna dig mindre väl. Prioritera om i så fall..



En resa är verkligen avkopplande. Har du möjlighet, ÅK!

/ j

Första teorilektionen.


Idag är jag nog övertrött. Jag har varit helt uppspelt och inte kunna koncentrera mig, och helt plötsligt skulle jag kunna somna. Kanske beror på att jag vred och vände mig i sängen tills jag såg gryningen inatt? Ingen sömn - övertrött.
Hur ska jag då orka vara vaken på en och en halv timmas teorilektion idag? Det är min första också. Jag vill, jag kan, jag ska!

/ Jenny

Väldans tjat om våren på mig.


Nu kommer jag med "jag vill ha vår" igen. Saken är den, jag har tillfällig shoppingabstinens.
Hur coolt hade det inte varit att bara;
 - Nej, nu är jag ledig på fredag. Jag är stenrik har egen bil. Jag tror jag kör en tripp till Göteborg och shoppar lite.
Kanske inte roligt i längden, men det hade varit kanon bra nu. Förhoppningsvis har jag körtkort innan sommarn, och lite mer pengar än jag har nu. Min ekonomi är på noll. Ändå tjatar jag jämt om vilken stil jag vill ha. Ibland är det rockigt, ibland sött och ibland street. Jag kan inte hålla mig till en, det tror jag knappt någon kan.

Just nu vill ha sol och bära;

- färgglatt oversize linne, svart "vipp"kjol, söta ballerina och en übersöt kofta jag sett på Gina Tricot.
- jeansshorts, svart t-shirt, gladiator skor och häfta smycken.
chinos - (läs; uppvikta chinos=somrigt), vitt tajt linne, vita converse och håret uppsatt i slarvig hästtsvans och en tuff "tränings"kofta sitter på plats.

3 outfits jag gärna vill ha på mig, nu! Vill ha mer vår nu!



Chinos är lika snyggt att bära till sneakers, som pumps, som sandaler. Me like!
Kan både bli uppklätt och nerklätt.
Våga bära färg, inte bara beiga till sommarn!



Denna gladiatorskon tycker jag personligen är grym, min kompis Sara hade den på sin blogg.
Det är högt skaft på den, men.. Kavla upp jeans, chinos osv.
Och, det är sjukligt snyggt att ha korta shorts, eller en kjol och ha höga gladiatorskor till det. Pryder benen?




Fred Perry gör riktigt härliga tröjor.
Adidas har också många fina! (Gina Tricot hade mycket för något år sedan, kom tillbaka?)

Kanske dyrt för många, inklusive mig att gå & köpa en tjocktröja för en del pengar och köpa en färg som kan kombineras till vissa saker. Om du inte är såld på en färg och vet att det passar till mycket, ta en neutral färg så kan du ha färgglatt under. För visst hör färg våren till?

Kika inom butiker som, Gina Tricot (har mycket snygga vårplagg i butik nu) även Bikbok hade väldigt massa jag vill ha i min garderob iaf.


Lite tips och idéer jag hade idag. Dags att kolla igenom teorin!

/ Jenny

allting bokat och "klart"


Idag har jag varit och bokat in körlektioner, 18 stycken bokade, plus eventuellt hakla datum. Får avbokas om min lärare anser att jag ej är klar tills dess. Ja, 18körlektioner, låter väldigt mycket. Saken är den att de sa att det är bättre att ha en massa bokade, och hellre avboka. De tvivlar på att jag kommer behöva så många. Snittet sa de låg på 15lektioner/elev. Om man kör hemma. Vilket jag har gjort, en del. Inte så mycket. Känns skönt att köra igång.

Jag köpte teoribok, vill bara slita mig igenom den. Få det överstökat, men.. Likabra att börja med en sak i taget. Ska läsa ett avsnitt tills imorn, då jag ska gå på min första teorikurs. Wish me luck?

/ J - vill ha maat!

Mardrömmar med sockar?

Jag har hört att folk får mardrömmar när de sover med sockar på, under natten. Själv har jag varit med om det enstaka gång. Men det blir typ lika ofta som när jag sover utan sockar. Drömmar är en konstig uppfinning. Många myter/sanningar i drömmar. Som;

- Man ser aldrig ett ansikte rakt framifrån. (Kan se ansikten i profil)

- Man dör aldrig i drömmar. Alltså vaknar man upp precis innan man dör, men det är precis, precis innan. Hur skulle man annars kunna säga, jag dog i drömmen?

- När man drömmer "att man dör" så säger en del att det är för någon kommer att födas, en del säger att det bringar lycka för personen i drömmen. Det kommer att komma bättre tider liksom.


Jag har alltid varit faschinerad av drömmar. Är det någon som vet en massa myter, kanske sanningar att gotta sig i. Hör av er, jag gillar sånt!



Drömmer Dolly på natten?

/ J

Regnet det bara öser ner.


Ingen idé att ens tänka på "ta på mig fina kläder". Behagliga kläder är det som krävs idag. Jag kommer vara dyblöt när jag cyklat hemifrån till skolan. 10/15 minuter i regn = kallt! Jag ser verkligen inte fram mot denna cykeltur. Önskar att jag hade haft körkort nu.

Idag har jag spanska och sedan min allra sista NK A lektion, sedan avslutas den kursen. Verkligen underbart, du ska vi börja på psykologi nästa vecka, vilket ska bli väldigt roligt!

Hoppas att ni får en bra dag.

/ Jenny

Lipstick Jungle


Ni missar väl inte den nya serien, Lipstick Jungle.
Det är samma författare som till Sex and the city.
Kolla in det klockan 21.00
Jag kommer sitte bänkad!



Planering gäller.


Jag sitter och planerar och funderar. Nu har jag skola, körkort, träning, kör och solosång. Låter inte mycket, men tar tid.

Måndagar är hektiska.
Skolan börjar 10.00, slutar 15.40 solosången börjar 16.45, kören börjar 17.30 eller 18.15 och slutar antingen 20.15 eller 21.05. Alltså varierar tiderna då jag kommer hem. Iofs bruka rjag hinna göra lite läxa mellan skolan och solosången. Tror ni det funkar att ha en körlektion på måndag morgon också? Det är nästan ett måste, för att kunna få in två körlektioner i veckan för att klara körkortet tills dess jag vill ha det.

Tisdagar är lugnare.
 Fast skiljer sig väldigt mycket jäntemot förra terminens. Vi har flyttat en lektion, så istället för att sluta 12.30, som vi gjorde innan slutar vi 15.30. Visst får jag klaga lite på det? För att hinna med läxor, och kanske träna. No way att ha körletion var enda gång på tisdagar. Vill väl kunna softa lite? Håller ni med mig? =)

Onsdagar är helt okej.
Träningsdag, och har alltid varit för mig. Från och med denna onsdagen och några framöver kommer jag sitta på teorikusrs för bil. Ni märker - körkortsdags i Jennys liv!

Torsdagar är ibland jobbiga.
Torsdagar är lugna då jag slutar 16.10 och inte har något planerat. Fast, varannan vecka är det konf. läsning då. Alltså är jag inte hemma förrens 19.30 då. Inte lite roligt.

Fredagar, soooft.
Fredgar är jag ledig från skola, vilket innebär, sova ut, träna och försöka övn. köra. Ska bli skönt att komma igång!

Min skolvecka. Helt okej, men en del att stå i. Förresten, dags att göra matteläxa?



- Bara för jag hellre hade haft jullov! 24 skoldagar kvar till sportlov, för er som går i skolan på fredagar!

/ Jenny

sovmorgon imorn, det behövs.


Jag är helt slut u hela kroppen, sprungit, rott.. styrketränat och detta innan Core 55 min. Kommer jag att ha träningsverk eller träningvärk imorn? Det gör redan lite ont, om jag ska vara klagande idag.

I eftermiddags tänkte jag ligga och läsa, men somnade. Ska jag ta igen läsandet nu, ikväll? Tror det får bli så. Trots att jag sovit mer än varit vaken detta dygnet, är jag trött. Hur kan detta vara möjligt? Huvudet är tungt. Ska dra mig tillbaka, in under mitt varma täcke. Sedan ska jag sova, kommer nog ändå vara trögt att sova inatt. Tur är har jag sovmorgon imorn. Inte länge, men den är tacksam en måndag.

Imorn drar kör och solosång igång, alltså kommer det bli dåligt med uppdateringar.


Jag drömmer mig tillbaka, till värmen!


/ Jenny

träningstime


Nu ska jag och Vican träna. Hon kommer om ca 30minuter och hämtar upp mig. Märkte att mitt träningskort återigen ligger i tvättmaskinen, jag måste lära mig att ta ur det ur mina fickor.
 - Nu ringde Vican. Brådis Jenny. Skynda på. Hon körde redan nu och är här om en kvart.

Hörs senare!

/ J

Jag håller tummarna!


Idag är det slappedag. Jag har precis gjort klart den enda inl. jag inte gjort klart innan. Känns väldigt skönt. Mamma är ute och går med Mia. När hon kommer hem ska jag tillsammans med henne och pappa kolla på ny tv. Ryktas om att mamma ska köpa en lap-top också. Isf är det nog tänkt att jag ska få den och mamma datorn jag har nu. Jag håller verkligen tummarna för det. Trots att jag tror att det inte kommer bli köp, iaf inte idag.

Träning med Vican ikväll. Ska springa en stund och sen gå på 1timmas core. Hoppas att det är Birgitta som håller i det, hon är en av mina favorit instruktörer. Peppande! Sånt gillar vi.

Hoppas blåsten lägger sig tills imorn och att solen snart börjar kika fram.

/ Jenny

En kväll med Vican


Victoria Greiff och jag har fikat idag på stan, närmare bestämt på Vattenporten. En morotskaka och varm oboy slank ner i magen. Efter det åkte vi hem till mig, kollade körslaget. World Traide Center har stått på i bakgrunden undertiden vi kollat gamla klipp på youtube och även snackat en massor. Vi kom fram till.

- Det var bättre förr!

Fråga mig inte vad vi grundade det på. Kommer knappt ihåg, mer än att vi sågs mer. Man kunde yra runt och allting var mer eller mindre seriöst. Fast det tyckte man då, iåförsig. Bekantskaperna blev fler och fler, nu verkar de bli mindre och mindre. Fast, säger som Vican. Sommaren 2009 kommer bli bästa på länge! Får hoppas och se fram emot det. Sommar, sommar, sommar. Väldigt tjat om sommarn!



Vicans 18-års fest. Tema; Vatten.
Hon var pirat, undgår det någon?

vild och vacker


Jag sitter och lyssnar på gamla låtar. Hamnade i Jimmy Janssons låtar.

"Hon är vild och vacker. Jag har inte en chans, men jag brukar ha tur"

Riktigt power! Nu är jag laddad för en fika med Vican. Håller koll på telefonen, hon skulle slå en signal när hon kör hemifrån. Hon hämtar upp mig på vägen. (Jag slipper cykla - tummen upp).

Gamla 90- tals dängare är inte helt fel ibland. Oh, jag är glad och lycklig!

/ Jenny

What have I done...


 

I try to hold on, but it hurts to much...
I try to forgive, but it´s not enough.
What have I done? I
 know, the truth hurts, but I was forced..
For the best...



/ Jenny

Dags att ta tag i saker...


Körskolan uppkollad. Börjar med teorikurs på onsdag. Känns skönt att komma igång! Kommer ungefär köra 2 ggr/ vecka som deet ser ut nu och för att jag ska klara mina mål!

Hämta min cykel hos Caroline idag. Vi tog en runda på staden sen. Så mycket nya vårkläder det har kommit in, och oj så dålig ekonomi Jenny har för tillfället. Allt går ju till resa, men.. Blir det någon sådan?

Ikväll ska jag träffa Victoria Greiff. Var ett tag sedan nu, så v har troligen en massa att snacka och tjalla om. Fika och promenad. Sounds familiar?

Dålig uppdatering idag, men måste faktiskt. På allvar, städa..  - igen. Mitt rum är ett bombnedslag. Kilar det något troll här inne på nätterna? -börjar misstänka detta..

/ Jenny

Mysig hemmakväll..


Ikväll blir det lugnt, verkar som att de flesta ska ta det lugnt och chilla hemma i soffan. Mamma och pappa ska göra jätte god mat, hörde planeringen igår. Mmm! Blir nog att kolla på Let´s dance.

Min rygg spräng värker nu, gått för mycket? Ojämna höfter? Olika långa ben?  Inte igen.. Får ta och knäcka ut ryggen en gång för alla snart igen...



Ha en underbar kväll!

/ Jenny

Trying to understand..


Like I love you now! Sara, du är min hjälte.
När man inte har något att göra, Sara Andersson. Hedersutnämning nu!

Nu fick jag dock lite bråttom. Duscha, sminka, sätta på mammas gardiner.. (vårt all-rum är snart klart!!)

Känns lite skumt att en totalt främmande man vet precis vad jag gör. Så fort jag går hemmifrån ropar jag "Nu åker jag och tränar" eller "Nu går jag till stan".. Han nickar och ler. Bra det iaf. Målaren är trevlig, och han jobbar på fort som fan. Ena rummet är ju klart redan ikväll. TV `n kan kopplas in. ÄNTLIGEN!

Duschen var det ja!



Snygg-Sara fyllde 16, 13/11-07

/ J

Jag äter frukost på mitt rum..


Låter kanske inte så farligt. Men, vårt matbord likaså soffan & tv´n är under plast. Ingen chans att ens kunna äta vid ett bord. Detta beror såklart på att målaren är här. Det håller på att bli väldigt fint hemma nu tycker jag. Iaf där nere.

Vad står på schemat idag?

- träna body pump
- städa, igen?


Ja, inget direkt planerat.

/ Jenny

Jag och Lovisa.




Lovisa och jag provar lite.
Lovisa bär en pälsmössa.
Jag har ett hippieband.

träning och god mat


Spinningen gick över förväntan bra. Instuktören körde på redan från början. De värsta låtarna i början och lite lättare i slutet, trots det är benen helt slut.
Hemma möttes man av underbart god mat. Mamma och pappa ska gå ner i vikt och kör stenhårt GI. Därför blev det grillad kyckling, revbenspjäll, macka (grovbröd), hemmagjord Coleslaw och min lillebror fick potatissallad. Jag är proppmätt, så gott!

Ikväll är dt en lugn kväll, ska försöka somna i tid inatt. Därför ska jag redan nu, om en stund börja läsa Om jag kunde drömma/ Twilight.

Helgens händelser också relativt planerade. Härligt!

/ Jenny

Dags för spinning


Nu drar träningen igång, förhoppningsvis, på riktigt. Idag kör jag igång med spinning. Ska bli gött, kommer svettas och vara trött som bara den. Men energikicken efteråt går inte att beskriva med ord. Jag kommer sova gott inatt också!




/ Jenny

Gjort staden med Lovisa.

Det är ofattbart att jag alltid hittar kläder så fort jag och Lovisa är på stan. Jag såg två jeans, vilka jag bara känner "måste ha" för. Även en hel del tröjor, t-shirtar och linnen. Nu börjar man ångra att man inte orkade/fick jobba  mycket i december. Då hade jag fått en härlig lön. Nu blir den knappt någonting. Får vänta tills familjen ska till Malmö, då måste iaf de flesta vårkläderna kommit in. Orkar man att vänta 1,5 månad att shoppa? Ja! Jag vill, jag kan, jag ska.

Jag och Lollo fikade och kollade. Var kul att träffas igen, var ett tag sedan.



Lovisa och jag, åkte skidor med skolan, i Hestra. Då gick vi i nian, alltså. Två hela år sedan!
Tiden går fööör fort.

Jag ser det snöar..

Kollar ut och ser att snön öser ner. Det är bara vitt, vitt, vitt. Kommer det bli extra eller extra halt tt gå idag? På med ordentliga skor kan jag säga. På marken ligger is med en massa snö över.
   Får nog börja gå redan nu om jag ska hinna till stan utan att slå ijhäl mig. Ska möta upp Gosfis klockan, 09.15. Hennes buss är inne i staden då.

Idag ska jag;

- träffa Lovisa
- träna
- göra klart, förhoppningsvis göra klart min andra NK-labb..


/ J

Blodrött, korall och vitt..


Tre superheta färger. Mina naglar håller på att bli blodröda, blodrött och vitt, det är en härlig kombination. Dagen har ju innehållit en massa kollade på kläder och fikor. Först gick jag och Jonna in, hennes kompis Josefine och även Carro C ville fika, vi fikade. Sedan gick jag för att möta upp "tjejgruppen" beståendes av; Ninnie, Filippa, Kattis, Frida, Amanda, Lotta och Helena. Vi pratade och åt, hade väldigt trevligt. Helena gick med mig en snabbis på staden och vi stötte på Sara. Jag kom hem med en vit tunika. Men vårens måste i min garderob är en massa korallfärgade kläder. Den färgen är härlig och den syns!  Korall, korall, korall...
Sara fann en himelens massa korall kläder, jag hoppas hon inhandlar en del av de!

Nu kollar jag på Arn, undertiden jag bloggar. Haha!

Cecilias replik;
- Kommer han inte, tar jag ingen man.

Hon syftar på Arn, men.. Är det inte så. Hittar man inte den rätte, så "tar" man ingen heller? Det ska jag fundera på...


/ Jenny

Gata eller trottoar?


Isgator löpte hela vägen från ftan hem till mig. Inte bättre blev det när vissa gatlyktor var nedsläckta. Mörkt, ruskigt, kallt och ja, HALT!

Väl hemma från staden, men en aning mindre pengar - som alltid. Jag hittade en jättefin vit tunika på Gina, affären börjar att förbättras. De hade fått in massa fräscha basplagg i vårens härliga färger. Jag vill ha ltie sol och värme, inte is och minusgrader. På med skinnjackan säger jag, det vill jag!

Vad kommer vara vårens trender? Jag gissar på en massa färger, ballerina, fortfarande en hel del Gladiatorskor, chinos och jeans saker. Jeansväst är ett måste? Likaså jeansjacka. Det ska införskaffas.

Tack för en myskväll Jonna! Känns skönt att vi kollade på en girl-power film. Väldigt b, kanske ö, men ja. Den tog sig i slutet.

/ J

Sleepover med Jonna!


Nu ska jag och Jonna krypa till kojs efter att ha kollat på, en b-film, proppat i oss godis, varit ute och gått en timma OCH kollar OTH. Ska såklart fortstätta kolla OTH. Mitt bästa.

GODNATT

/ J

rummet bättre än innan


Det märks att jag har städat. Nu kan man till och med gå på golvet här inne. Jag är en riktigt skit gris, men tycker om när det är rent. Folk säger alltid, att man har städat för att veta vart allt ligger. Det måste vara något mer än bara hitta för jag hittar bättre när det just är stökigt. Jag har koll på varende liten grej. Någon som känner igen sig? 

Jonna kommer om en stund och nu är jag klart. Är jag så klar så att böckerna åker upp? Kanske finns något mer att städa. Haha!

/ J 

tisdag, eller söndag.. vad säger man?


Tisdag idag, men röd-dag, kallar detta en söndag. För på söndagar är det okej att man tar det lugnt, slappar runt i myskläder och sjugner knäppa låtar.

Idag har jag varit ute och gått med mor min. Hämtade hem bilen ute i Söndrum. Sedan övn. körde jag hem. Gick helt okej för att köra en helt annan bil än man är van vid. Nu väntar jag på Jonna. Vill att hon kommer nu, då slipper jag plugga. Å andra sidan måste jag städa en himla massa innan. Och sätta på mitt säng ben, det har gått av. Helknäppt.

Jag och Jonna ska slinga hennes hår, sedan kolla film och ha tjejkväll. Myspys! Dags att städa, renbädda, damsuga.. ta fram skolböckerna? USCH OCH FY!


Ett varmt bad känns väldigt lockande! Särskilt en dag som denna.


/ Jenny

People always leave..


.. sometimes theý are gone forever.
.. sometimes they hide, from fears.

.. sometimes they come back.
  

Allt är en enda röra. Borde städa...




Söt-Dollsan finns alltid!
- when nobody likes me.
- when nobody care.
- when I am by your side.
- when I see the light.
- when the tunnel ends.
- when we make love.

/ Jenny " the dreamer"

spa-dag

Hälso/skönhetsdag. Jag och Lovisa var uppe med tuppen och tränade Core 45 minuter i morse. Skönt, känns som att jag börjar komma igång igen. Efter lite lov! Sedan har jag varit hos Sofia hela eftermiddagen och kvällen, tillsammans med Sar aoch Caroline. Det var nämnligen dags att utföra Saras pake.t Hon fick en spadag med flickorna och en god middag. Mästerkocken Sofia lagade riktigt god mat! Sara fick missbildade naglar, men ja.. Hon verkade njuta av massagen. Väl hemma nu, proppat i mig choklad i all tystnad.. Vem bryr sig?

Imorn ska jag och Jonna ha filmkväll, troligen hemma hos mig. Och en riktig sleep over. Länge sedan, snacka skit och tjata om viktiga saker (läs: oviktiga).

BIlder kommer från SPA-dagen!

/ J

Jag kan rekomendera...

Jag kan varmt rekomendera att spendera en dag som jag har gjort idag. Till familjen.

Australia var mycket bättre än jag trott. Ca 3h gick fortare än tåget. Jag satt som fastklistrad, det fanns humor, gråt, sorg, kärlek. Allt som en film borde innehålla. Enormt bra! Den filmen kommer stå som DVD i min bokhylla sen.
Efter bion gick vi till Harry´s och åt. Kycklingvingar slank ner i magen. Dock orkade jag inte alla, sen när orkar inte jag att äta hela tallriken.. Börjar jag bli sjuk?
Efter maten körde pappa min till Caroline. Försökte hjälpa henne med att komma igång med sitt arbete. Dock gick det inte så bra..

"Caroline, är det verkligen du som skriver, och inte Jenny?"
Haha, patetiskt att lägga märke till hur jag skriver, på MSN! Men roligt.
 
Väl hemma, min lillebror hade varit gullig och spratat lite Ben & Jerrys. Tack och lov, Lovisa följer med och tränar imorn bitti. Kan behövas efter en sådanhär mysdag! Dags för sängtajm och kolla OTH! Sov gott!

/ Jenny


No inspiration..


Ibland sprudlar tankar och tycken. Ibland står det helt stilla. Jag har en James Morrison låt i huvudet, once when I was little.

Yeah I could dream more then
Yeah I believed more then
That the world could only get better
Yeah I was free more then
I could pretend more then
That this life could only show me good times
Once, when I was little

Jag är nog fortfarande liten, påväg in i vuxenvärlden. Om ca 2 månader fyller jag 18. Det betyder, mamma och pappa har bara blodsband kopplat till mig, de kan inte styra över mina handlingar, skolan och konton på alls samma sätt. Såvida jag inte vill ha hjälp, vilket jag kommer vilja. I början iaf.

Varför skulle inte vuxna kunna drömma? Jag dagdrömmer dagarna i ända. Om jag inte dagdrömt hade nog tillvaron inte varit lika lätt som nu. Fast, när jag var mindre så var mardrömmarna inte lika läskiga som nu. Då drömde jag att de släppte ut krokodiler på badhuset, medans jag badade. Det är den hemskaste dröm jag drömt. Nu ekar drömmen, jag kommer dö framför en bil/buss i huvudet. Jag minns fortfarande nätterna jag vaknar kallsvettig, då jag sett bilen/bussen gasar och gasar, jag reser mig upp för att skynda bort.. Men hinner inte. Jag dör aldrig, vad jag vet. Men, bilen/bussen slutar aldrig gasa heller.

Och att tro? Jag tror på en massa, knäppa saker. Typ som, ödet? Jultomten, finns han. Jag tror inte på honom, men jag tror på goda gärningar, vilket tomten trycker på. Har man varit snäll får man belöning. Goda gärningar gör människor glada, det nöjer jag mig med i många lägen. Vad blir man gladast för i längden, ett glatt leende varje dag eller små paket varje dag? Handlingar är bättre! man kan inte köpas för pengar, bra utrryck!

Världen kan bli bättre. Inte bara bättre, för mycket är bra. Dt absolut bästa är att vi uppmärksammar problem med världen nu, vilket vi kanske inte gjorde på samma sätt innan. Miljöförstöring och krig, det går väl att stoppa. Vi är i rätt riktining när vi hjälps åt, sammarbetar länderna över.

Att vara fri.. Jag är fri, på ett annat sätt. Som liten kunde man springa runt på en gräsmatta och känna sig fri som en fågel. Det är ingen som stoppar mig att göra det nu, men man hade klassats som galning då. Att var fri, är inte det att kunna styra sina handlingar mer medvetet.. Ordet fri symboliserar så mycket. För mig just idag handlar det om att njuta, jag har en otrolig familj!

Livet som liten. Det kommer iaf jag bara ihåg som roligt. Leka med dockor och barbie. Hur hade dt sett ut nu? Pyamaspartyn och leka prins & prinsessa, mamma, pappa & barn. Det var tider det. Jag kommer bara ihåg det positiva. Så är det nog med minnen. Fast man blivit sårad, kommer man bara ihåg de bra tillfällena i livet? Ta vara på allt positivt, tycker jag. Livet kommer bli mycket bättre om man blickar frammåt istället för bakåt. Man lär sig alltid av sina misstag, förhoppnignsvis gör man inte om samma misstag två gånger. Därför, ta med dig misstagen i en plastpåse, bevara de ine i huvudet. I huvudet ska bara allt positivt och roligt finnas, som gamla minnen av min döda morfar. Minnet av att åka nerför en rutschkana när det var geggigt nedanför, man kunde vara hur skititg som helst. Man var alltid fortfarande älskad av de man ville bli älskade av. Då var det bara gulligt. Våga släpp loss, varje människa är älskade, oavsett handling. Sen är bara frågan om man kan bli förlåten för allt, det tror inte jag, så vida man inte bevisar att det var ett misstag. Släpp loss, ha kul. Detta livet kommer aldrig komma tillbaka igen. Så lev det du har, blicka frammåt och bevara alla goda stunder i en ask,  plocka fram de när det behövs!

/ Jenny


Familjedag

Denna dag ska spenderas med la familia. Nu på morgonen har jag och min lillebror stått och sjungit ABBA singstar, båda hade vaknat på rätt sida kan jag glatt meddela. Oskar är och hjälper pappa till tippen. Vi har en massa som behövs slängas nu när vi ska måla/rapetsera, öppna upp en vägg så det ska bli glasdörrar ut till en altan och kakla, klinka en toalett på övervåningen. Målarn kommer redan imorn och igår valde vi tapeter. Den blev riktigt snygg, fonväggstapeten. Det kommer att komma före och efter bilder!

I eftermiddag efter jag städat och fixar i min skogarderob ska hela familjen - (läs: minus) Dolly gå på bio. Australia, ska vi se. Jag har hört massa bra om den så jag ser fram emot det enormt. Efter dt ska vi gå och ät apå Harry´s. Känns som att jag bor där för tillfället.

Igår tog jag ett till steg in i vuxenlivet, jag bokade bord på Harry´s, för bara några veckor sedan skulle jag aldrig gjort det. Okej, jag ringde inte direkt. Jag frågade om jag kunde boka bord när jag jobbade. Det räknas ändå tycker jag!



/ Jenny

Godnatt!


Har försökt att få ett litet ansiktslyft på bloggen, ville ha mer vår. Lyckades jag? Jag är långt ifrån klar, men klockan tickar iväg, Jag vill hinna läsa lite, faktiskt. För en gång skull vill jag läsa. När annars säger Jenny Falkström så?

GODNATT!

/ Jenny

Kväll med Josefin!

Kvällen tillbringades hos Josefin, min granne även kallad. Vi tänkte kolla på Arn, men.. Twilight sattes på iställtet. Hennes lillebror Gabbe är världens sötaste. Han gillar att kramas, och då hittade han rätt att vara med mig. Haha! Skämt å sido. God kladdkaka fick jag också.

Jag och Josefin kom på att Edward Cullen är helt okej, men helt oemotståndlig när han hjälper Bella ut ur bilden och har på sig solbrillor. Ibland vill man drömma sig iväg.. tänk att få vara Bella, i den scenen..


Bella och Edward...




Twilight heter boken på engelska, svenska översättningen;
Om jag kunde drömma.

/ J

Jag hittar inte min jobbtröja.

Ska dagen börja med att man inte hittar sin jobbtröja? Då får jag ta en äcklig, gammal på jobbet. Men för all del, jag klarar mig. Hoppas bara det inte är en sådan dag jag kommer springa in i dörrar, lyktstolpar osv. vilket jag gjorde igår.
På schemat idag står det;

* Hjälpa mamma och pappa med tapeter.
* Jobba 12-18



Det var det, det. Jag har med mobilen och är öppen för föslag på saker man kan göra en lördagkväll.

/ J

Ett långt samtal med Anna

Anna min vän i Stockholm. Jisses, hon är bra! Fast att vi inte snackat sedan jag var uppe, för tre månader sedan så känns det som igår. Allt mellan himmel och jord forsar ut genom munnen medans man bara hinner blinka. Borde det inte vara stelt, som den gången vi inte snackat på ca ett och ett halv år. Helt plötsligt får jag för mig att ringa henne. Det gjorde jag också, vi bestämde datum för henne att komma ner, och vips på ett fingerknäpp var hon nere. Sådana vänner uppskattas. Nu längtar jag rejält till i slutet av mars då hon och förhoppningsvis Frida kommer ner!




Våga, ta steget ut. Våga falla, något tar alltid emot. Om inte, så marken.

/ Jenny

Carro-dag!

Dagen har tillbringats med Carro. En runda på staden, gick inom affär efter affär. Till slut frågar Carro;
- Har vi varit inne på Brother and Sisters?
- Ehm, ja.. svarar jag lite osäkert.
- Jo, vi var där, jag kollade armband.. Men, har vi varit på MQ?
- Ja, några gånger.
- Ja, just det. Ca 4 ggr.
- Japp, en runda till?
- Låter bra, denna gången ska vi kolla. Inte bara snacka.
- Okej.

Efter två sekunder, precis innanför dörrarna.

- Ska vi gå? säger jag.
- Okej, vi har kollat här redan, svarar Carro.

Så höll vi på hela tiden. Hur orkade vi? Till slut gick vi hem till henne. Sex and the city gick för fullo, god mat och massa prat. Som vanligt när två tjejer håller igång?

Dags att ta ut linser, borsta tänderna. Kanske kolla lite OTH? Tror nog det. Best ever.

/ J

2/1 - 2009

Nu gäller det att vänja sig vid att skriva 2009. Hur inleder man ett bra år?

Jag tänkte, träffa goa vänner. Idag ska jag träffa Caroline Ludvigsson, i min klass.. Vi ska shoppa, fika och umgås. Det var länge sedan, men det ska bli riktigt roligt. Höra hur hennes jul & nyår varit.
Ikväll, hyra en rulle och glo? Det är nog så det får bli!


 Tänk, det var hela en vecka och 2 dagar sedan. Tiden går på tok för fort!
/ J

Broken strings

Oh, it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it´s enough to make it all okey

You can´t play with broken strings
You can´t feel anything that your heart don´t want to feel
I can´t tell you something that ain´t real.

- Broken strings, James Morrison


Igår var det nyårsafton. En lyckad afton må jag säga. Jag känner på mig att år 2009 kommer bli bra, jag får bara låta allt ta den tid det behöver i början. Starten på året var ej lyckat, men det är kan väl bara bli bättre? Låt oss hoppas det.

Under 2009 kommer detta hända;

Januari:
- börjar skolan
- ledarläger

Februari:
- mamma fyller 45, ska iväg och övernatta den helgen.

Mars:
- Jag fyller 18! Det ska vi fira!

April:
- överraska Frida i sthlm, om det blir som jag och Anna planerat.

Maj:
- långhelgsläger med konf.
- weekend med m&p någonstans i europa?

Juni:
- sommarlovet börjar!! Har då gått ut tvåan.

Juli:
- Pappa 45, stor fest ofc.

Augusti:
- turkland?
- skolan börjar.

September:
- bra fråga

Oktober:
-Lillebror fyller 16 år.

November:
- ingen aning

December:
- jullov
- julafton
- nyårsafton osv.

Förhoppningsvis står det nåonstans, KÖRKORT också..


RSS 2.0