Pick me up


When I´m down, down, down, down, down
You can pick me up...

http://www.youtube.com/watch?v=FO_suUv4MFI

Första advent

Helgen har gått fort, alldeles för fort.

I fredags;
 G-kås med mamma, på tok för mycket folk. Åkte hem efter två timmar. Eurostop en liten stund, sedan kollade jag på tv och sov innan vi åkte hem till familjen Edlund och var där, åt thaimat osv. Grattis till Moa som fyllde 17år denna dag.

I lördags/igår;
 Jobb mellan tolv och sex, sedan var det mys hemma hos Moa. Tack så hjärtligt!

Idag;
 Än så länge barit i kyrkan och sjunigt Hosianna. Även ätit en adventsmacka med mormor. Gott!

Senare idag ska vi sjunga på stan med kören. Även ta en julrunda med Kent, som vi alltid gör. Undrar vilken tomte jag hittar iår?

Ha en bra julskyltning!

Jag säger som Johanna;

Det var en bra dag idag, tills vi fick våra spanska reslutat. Precis godkänt, vad har hänt? Jag gick ut med mvg i steg 3, jag måste lära mig att plugga på rätt sätt, och plugga överhuvudtaget är en bra idé? Nu gäller det att slå manken till, Johanna.. Vi ska grejja detta iår också!

Dagen blev iaf lite bättre när jag går in på Vero Moda och en konfirmandkille går fram och kramar mig och säger "Hej". Ibland är jag evigt tacksam att det finns andra saker än bara skolresultat som pigger upp en.

Gör mig tjänsten, ge komplimanger och kramar till de ni vill. Deras dag kan ändras så himlans mycket på ett kick. Jag håller tummarna för Mikaela som åkte till fabror doktorn för att kolla upp en knuta i armen. Hoppas det gick bra!

/ J - dags för lussebak !

Dagen idag.

Idag står engelska, matte, tyska och spanska på schemat. Väldans massa språk, har för övrigt prov i tyska.
Annars ska jag baka lussekatter med mamma idag. Det märks verkligen att juen är påväg. Härligt! Kan inte kramsnön komma också? Snöbollskrig..!!!

/ J

Det gick bra!

Nervöst som bara den, i början. Ja, hjärtat klappade i 110, händerna skakade men rösten.. var väl på plast? Hoppas iaf inte det lät skakigt.

Jag är imponerad över alla som sjöng, Maja, Sofia, Maria, Joel, Rickard, John, Martin, Anna, Julia, Erik.. Ja, alla! En mycket trevlig kväll.

Missade dock Grey´s, någon som kan åter berätta snabbt vad avsnittet handlade om i stora drag? Fy det där med grisarna i trailern iaf.


Elevenskväll!!

Ikväll är den stora kvällen för solosångseleverna för Ing-Marie Ek, okej iaf hälften av oss. Jag ser fram emot det med spänning, en del nerver är också på sin plats.
Min låt är Memory ur Cats, ska öva igenom den nu en gång.

/ J

Myspromenad med Caroline


Det var en mysig promenad med en massa prat vi tog. Ja, ca 1 timmas promenad utseende som en michelingubbe, jag iaf. Jag hade joggingbralls, uggs på fötterna min stora dunjacka, halsduk, "pannband" och vantar. Michelingubbe.

Snart är det sov dags. Förresten, någon mer än jag som tyckte dagen DHW var lite "läskigt". Usch och fy för, Dave? Ser fram emot fortsättningen.

Natti, natti!

Få gjort mycket - dag


Jag är sprudlande glad idag, iaf stundvis. Jag fick idag reda på att det kommer finnas möjlighet att läsa matte D, tackar och bugar säger jag. Mina dåliga planer kraschade och det tackar jag stort för.
Jag är också glad över att min mormor var glad idag, hon visade sin outfit för julafton. "Jenny, kan jag ha denna... eller glittrar den för mycket?" - Den var fin kanjag meddela och gick med klart godkänt! (Iaf så länge hon har svart kjol till - skämt å sido)
Jag är glad för att jag fick en väldigt god lunch hemma hos mormor, fläskfilé, brunsås, potatis och smörkokta morötter. Och såklart, jordgubbskräm till efterrätt. GOTT!
Jag är glad för att många läxor är gjorda, jag är lugnare över engelskauppgiften och tyska provet. Det kommer lösa sig. Naturkunskapen är det dock likaväl att börja studera på redan nu. Here we go. Detta ska gå vägen. Jag har bestämmt mig, jag vill jag kan jag ska.
Jag är glad för att jag ska ut och vandra med Caroline Carlander, tid och evigheter sedan vi sågs. Klart ett måste denna kväll.


Vem vill ha andra saker?


Usch, detta inlägget är fullt av hat. Varför kan inte alla hålla sig till sina egna saker? Varför, varför, varför ska man ta andras saker. Stora som små? Det finns något som heter köpa, har man inte råd får man önska sig eller jobba ihop pengar till det. Inte sno. Vad tjänar det till?

Detta kommer jag att tänka på för att min lillebror köpte ny mobil i lördags, med abonemang uppbunden i ett år. Idag på Idrotten gick han på toa, innan alltså. Killarna i hans klass gick upp, ingen stannade och väntade. När min lillebror var på toa är det någon som tagit och rotat i hans gmpapåse och tagit hans nya mobil. Snabbt som tusen ringde Oskar och spärrade sim-kortet. Inga pengar kan ha kommit till skada, och de som snott den kan alltså inte använda pengarna. Och varför ta en telefon som är simkortslåst? Osmart drag. Inget annar sim-kort passar där i. Låt andras saker vara! Hoppas att de äntligen kan förstå det.
Det roliga är att hans klasskompisar tror sig veta vilka det är.. Och om de är de, så "känner" jag de.. FYYYYYYY...

Kommande veckans måsten;

Måndag:Träna på morgonen. Jag ska pluga tyska glosor och böjningar inför tyska provet som är på torsdag. Jag ska även ha kör och solosång. 

Tisdag:  Jag ska äta middag hos mormor och efter det blir det plugga historia, engelska och en del tyska. Träning?

Onsdag: Efter skolan blir det sista rycket på tyskan och sedan elevenskväll med solosången.

Torsdag: Göra klart engelskan, förhoppningsvis. mamma fick ryck och sa att vi skulle baka lussekatter, blir det så?

Fredag: G-kås och ja, hem till fam. Edlund?

Lördag: Förhoppningsvis jobba.. På kvällen är det konsert, en miniliten sådan.

Söndag: Julskyltning!!!

/ Jenny "tröttsam vecka, men rolig".

Söndag 23/11

Söndag är en ångest dag. Vart tog helgen vägen? Allt jag skulle fått gjort, som läxor, städa rummet, hjälpa mamma med tvätt osv. Har jag hunnit allt jag velat? Nej. Läxorna gick åt skogen, får göra de nu ikväll. Städa rummet? Okej, jag har iaf plockat upp. Hjälpt mamma med tvätten, JAA! Iaf lite granna.

Nu ropar pappa att det är mat, alltid gott när pappas står för matlagning (mamma med ofc.) Nu ska jag rusa ner och vila mina trötta ben efter dagen jobb!

/ J


Myskväll, blev det allt.

Riktigt mysig kväll hos Sara. Vi åt saffransbullar och lussekatter som hennes mamma hade bakat idag. Nygräddade och goda! Hoppas ni också haft en toppen bra kväll, för det har jag!

Godnatt till er!

/ J

Sara och Jenny kväll!

Jaaa, efter maten ska jag bege mig till Sara C. Ska bli väldigt roligt att träffa henne. Var urlänge sedan. Har massa att ta igen! Hoppas ni också får en bra kväll!

/ J

slapp lördag

Jag fick med pappa på träningen, trots att han strävade emot och var tjurig i början lättade det upp. Han blev som en skinande sol resten av dagen! Jag följde med min lillebror till öppet hus och flest frågade, vad har du tänkt att börja? Ehm, jag går tvåan på sturegymnasiet. Haha. Så kan det bli när lillebror växt om storasyster, hemskt det var!

Jag somnade direkt när jag kom hem, i 3timmar. Sedan väckte mamma mig och vi kollade på P.S I love you. Alltid lika bra, grät lika mycket. Nu är det snart dags för kvällsmat så jag passade på att skriva några rader innan den.

Är det något som har lust att hitta på något roligt ikväll, hör av er! Annars har jag en slappekväll också med stjärnor på is och mys med mor och far!

Kramkram / J

ljusparty

Jag cyklade hem fort som attan efter konfirmationsläsningen idag. Jag skulle med mamma, till hennes vänninas mamma på ljusparty. Jag och mamma hade fel, det var inte de fins ljusen somluktade pepparkaka och hade små pepparkakor i sig i sådana där fins galma syltburkar. Detta var något helt annat. Doftljus och olika ljusstakar i alla dess färger och former. Efter allt luktandet på doftljusen blev man lite yr och fick bestämma sig för vilka man skulle köpa. Mitt hus kommer lukta gott i jul. Kanel och nejlika och även vanlij. Kan det bli bättre på julen än så?

Ett varmt bad, gott doftljus och lite småplugg.. Plugg, kan man ta bort. Men inte i dagsn samhälle med alla dessa läxor, prov och inlämningar. Pust, suck och stön.

Godnatt, sleep tight!

/ Jenny Falkstream!

Ingen händelserik dag

Idag har varit en dag, fylld av massa skratt i skolan och även under träningspasset. Har inte hänt något sådär alldeles extra värt att nämna.

Är det någon som följer Grey´s Anatomy? Jag gör, har alltid gjort. Izzie med snyggingen Karev, ohlala. Det har man ju aldrig anat? (läs: ironi). Christina Yang och den där millitärsnubben, hur kommer det bli? Börjar han jobba på Seattle Grace Hospital? Maredith och Derek, kommer det att hålla? Hur går det med alla som är njursjuka? Jag håller tummarna och hoppas på fortsatt spännande serie, som inte ballar ur. Vilket den gjorde ett tag, nu har den tagit sig. Hejaheja!

Godnatt / J


går inte..

Engelska glosorna tills imorgon vill verkligen inte fastna, beror det på att jag ungefär avskyr engelska, eller för att jag bestämt mig för att jag inte kan någonting inom engelska? Jag vet inte. Jag ska få in dem!

Jag vill, jag kan, jag ska! (gäller allt).

/ J


En sketen tisdag

Ja, idag är det en tråkig tisdag.
VInden blåste för fullt, kuling nämndes på radion? Inte konstigt att jag knappt kunde cykla hem då jag hade som mest motvind. Förutom vädret så är det ändå en helt okej tisdag. Ja, för att inte nämna det stört svåra spanska provet. Vaddå att vi ska lista ut ord vi aldrig haft? Tack, tack!
Naturkunskapen idag, stort plus. En av de bästa lektionerna hittils, jag förstod till och med vad min labbrapport hade för innehåll. SKa bara putsa lite på tillämpningar, sedan är den redo att lämnas in.

Stort grattis säger jag även till regissören Björn Holmgren. Han fyller 60år idag. Vi i Brockhusengänget, som vi så fint heter gratulerade honom. Ja, vi som var med allra första gången. Svårt att förstå, jag var bara 6år första gången den sattes upp, alltså 1997. Tiden går fort!

/ Jenny

Nya krogdagen

Igår på dagen var det inte alls mycket att göra på jobbet, men idag. Wow säger jag bara. Folket vimlade runt på Harry´s i Halmstad. Brunchen som vi har (mycket god - för att göra reklam) var poppis, men mest poppis var vår vanliga mat. Har lördagsgäster blivit söndagsgäster? Man börjar undra..

/ j

Jobblördag

Idag är det jobb som gälelr 12.00-18.00, efterdet ska jag bege mig till Sara och fira hennes födelsedag. Mycket trevligt tycker jag det ska bli!

Grattis farmor som även fyllt år, som familjen ska fira medans jag jobbar. Congratz!

/ J

18 & 19 dec

Ja, mina två dagar planerade. Jag ska som sagt opereras den 18 december, dagen vi slutar. Hoppas operationen är klar och att jag är pigg så jag iaf kan vara med på julavslutningen.

19 december ska jag och Caroline fixa våra naglar och bli finfina innan jul. Ska bli jätte kul. Jag och sötCaroline Ludvigsson väntar spänt på detta!

/ Jenny - en glad sådan.

Vem är det som dödar spindlar?

Usch, vilket väder! Vem är det som har hobbyn att döda spindlar? Sluta döda de så kanske solen tittar fram någongång.
Jag drömmer mig tillbaka till Rhodos..


Då hade man solen i ögonen, och klagade på det..
Hade jag haft sol i ögonen hade jag lett, brett!

/ J

Julkonsert


Idag släpptes biljetterna till NC´s julkonsert på Halmstad teater, ja där vi sjugner koppången och så Beata. Biljetterna släpptes för nära och kära, det annonseras i tidningen på lördag. De är på Halmstad teater 9 och 10 december, en tisdag och en onsdag. Finns troligen biljetter kvar, förhoppningsvis, ett tips. Ring och boka hos biljett centrum fort!

/ Jenny

läxor, läxor.

Efter en mysig runda på staden med Frida Lovén är jag nu hemma och pluggar.
Detta är det som ska in denna veckan och nästa vecka..

Engelska uppsats [ ]
Matteläxa [ x ]
engelska glosor [ ]
historia läxa [ ]
tyska läxa [ ]
spanska prov [ ]
svenska inför redovisningen [ ]

Ja, lite granna. Bäst att sätta fart, bara en sak klar. Wish me luck?

/ J

SnyggSara 17år!

SnyggSara fyller 17 år idag. GRATTIS; GRATTIS!



(Bild från förra årets tårta  till henne).

Stockholm, bättre sent är aldrig.

Nu är kameran laddad, bilderna i datorn och under är de!



Anna i sturegallerian, ätandes fika!



Frida är en aning trött?



Frida och Martina hackar grönsaker till tacosen!



Frida är riktigt sööt!



Anna är också söt!



Jag är inne i att riva ost!



Jag tog en power-nap och Isa ( Fridas katt ) hoppade upp och somnade bredvid.

Jul, kom nu!


Jag sitter här och övar på min solosångslåt,
Memory ur musikalen Cats. Försöker få in lite koreografi, Ing-Marie (lärarn) tycker jag ska måla dit morrhår och klä ut mig jätte mycket, vad sägs?



Hur som helst så kom jag in på julsånger, och tänkte. Om det blir så att jag och pappa sjunger som våran tradition i Sperlingsholmskyrka på nyårsafton, vad ska jag då sjunga? Inte Memory, men kanske ... koppången? stad i ljus? betlehem som carola sjunger? Har någon något bra förslag, ge mig!

/ J

Vinterinfluensa

Många var sjuka i helgen och igår, jag kanske borde kämpa att gå till skolan. Men, med bara 1spanska lektion och när huvudet likaså kroppen värker/gör ont då bestämde jag mig för att ligga och sova istället. Trots detta är det en hel del som behövs göras här hemma, bla. städning, tvättning osv.

Regnrusk idag. Mamma sa; "Det regnar och är blött, men det är varmt ute".

/ J

Måndag

Core 45min - skola - solosång - kör.

Nu är Oscar här, vi ska krypa ner och sova. Jag behöver någon att sova tryggt med, vill faktiskt sova inatt! Jag är trött!

/ J


Gratis smink?


Jag hoppas det är sant, det verkar sant. När man samlat ihop 400poäng får man 150kr på kicks eller Make up Store. Om man väljer att samla upp till 600poäng får man 250kronor i presentkort på Kicks eller Make up Store.

Vill ni börja, klicka på länken nedan. Ni gynnar mig, jag får lite poäng och dessutom kommer du gå in med 50poäng från början!

Gratismakeup

Sömnlösnatt

22.30 ; Usch, nu är jag trött. Godnatt!
23.15 ; Ringer och säger godnatt till Osc.
23.30 ; Smatter vid datorn hörs. Mamma och pappa skriker och har sig på lillebror.
02.00 ; Kanske man ska gå upp och städa?
02.30 ; En bra idé att städa mitt i natten? NEJ!
03.00
; Varför ska man vara pigg nu? Men aldrig på dagen.
04.00 ; Lysande idé, jag skaffar en bok som jag skriver ner alla tankar i. Underlättar nog så att jag inte tänker när jag ska sova.
05.30 ; Oh, pappa är vaken! (går och frågar vad klockan är och går på toa)
06.15 ; Mamma är också vaken nu.
07.15 ;Nej, nu går jag upp. Nu får jag det!
08.00 ; Här sitter jag, ska snat köra och tränar. Då blir jag väl om int ännu tröttare. Konstigt nog är jag inte trött.. Än så länge.


/ J "godmorgon"

Söndag


Söndag idag, konf och kör har avlöst varandra. Sofia, gosfis blev lucia för Nova Cantica, congratz! Vi övade in koreografi och de flesta låtar sitter. Hoppas på en bra julshow och en bra lucia i Immanuelskyrkan.
Kollade på Vocal 6 också, grymmt duktiga! Jag blev väldigt positivt överraskad!


Veckans "ska göra" :
- engelska bokrecension.
- öva på spanska prov
- jobba
- städa mitt rum ordentligt
- solosång + kör

Lovande vecka! Relativt lugn, än så länge.
Godnatt
/ Jenny

NC´s lucia!



SÖTFIA BLEV LUCIA FÖR NOVA CANTICA ÅR 2008! STORT GRATTIS!

NC´s lucia!



SÖTFIA BLEV LUCIA FÖR NOVA CANTICA ÅR 2008! STORT GRATTIS!

Nana kudden


Time for bed.
En trött Jenny ska krypa ner, är det tänkt. Hon önskar att hon haft en bra tidning att läsa, skvaller och mode osv, men icke! Istället får hon ligga och tänkte igenom kommande vecka och fundera på livsviktiga frågor. Hon tänker också tanken, ska man röja upp på rummet? Slippa göra det imorgonbitti när man absolut känner för att sova och inte alls gå till konf? Tar ett ryck, det blir man ännu tröttare av. Sedan drar hon täcket över huvudet för att somna. GODNATT!


För att drömma tillbaka till härliga minnen i Italien.
Sommar, kom tillbaka fort efter julen är slut?
Bild tagen från Fredicas bdb.

And I...


And I, I´m lost without you
and I, I´m desperate for you


/ J

Fredag

Fredag idag, innebär ledig från skolan. Jag iaf, inte kul alltid. Vaknade senare än tänkt, missade passet jag ville gått på. Blev istället lite plugg (läs: väldigt lite). Har hunnit duscha, och äta på Gustav´s med far min som hade fått inställt möte i Jönköping och befinner sig hemma och jobbar.
Snart ska jag fixa till mig inför att gå in till stan och möta Oscar. Ska kolla runt lite innan kören.

Kör: 17.30-20.00
UG: -22.30

Dilemma


Nu visar det sig att årets julfest med konfirmationen, som alltid är grymt rolig är på samma dag som konserten med manskören. Jag har ett dilemma.

Komma sent till julfesten pga konserten (som inte är min favorit konsert direkt)
eller
säga att jag inte kan på konserten och gå på julfesten?




/ J

Onsdag, 5november.

Det var en otroligt behaglig dag idag. Trots att jag låg uppe i natt i hopp om att orka kolla på valvakan var jag pigg... Ja, iaf efter ett tag i skolan. Jag orkade vara uppe till vid halv två, sedan somnade jag till och vaknade för att stänga av tv´n vid fyra tiden. Barack Obama vann, någon som missat det ?

Idag hade vi svenska, "gick igenom vårt arbete" - (läs: pratade om Turkiet resan nästa sommar). Så gick det med den svenskan, fick bli hemläxa x2 istället. Historian idag var faktiskt intressant, med tanke på att vi gick igenom varför USA styrs och hur deras val går till har sitt ursprung ifrån 1750-talet. Intressant! Engelskan, också snack om valet. Och sist men inte minst gympa. Det är urskoj när man har en lärare som är intresserad av ämnet och är mån om hälsan!

Ja, tränade body pump och sedan pluggat matte. Jag har fått hjärnstopp, om man vet k & m i formeln Y=kx+m hur får man då ut vad x & y är ? Har prov imorn, hjääälp!

Tackar för en sovmorgon istället för att ha engelska och tyska. Nu är det liv på min lillebror för det. Åh, jobbbigt!

/ j


saker och ting


Det är inte alltid saker och ting blir som man planerat. Därför borde man leva i nuet och sluta tänka på dåtid och framtid, samtidigt.. Lite framförhållning är väl bra?

Godmorgon

Tisdagmorgon vilket innebär att dagen startar med en spanska lektion 08.10-09.40 sedan är min skoldag över. För att komma i fars med allt jag faktiskt struntat i att ens tänka på under lovet är dags att ta tag i. Såsom matte, öva inför provet även engelska uppsatsen, argumenterande text, ska in imorn. Iofs så har jag grovmatrialet på den. Ja, dags att cykla till skolan. Hoppas att inte mitt cykellås har frusit fast...

/ J

Jag är trött.

Jag är trött. Punkt slut.

Jobbade i lördags efter sovit dåligt på natten. Efter jobbet kollade tjejer i klassen inom, vi åt mat. For ut till snöstorp men hann vara där i två minuter och hann faktiskt med samma buss tillbaka som vi kom med. Det var snabbt festande. Istället beslöt vi oss för att åka hem till mig istället och fortsätta pratandet där .. En lyckad kväll, my opinion.

Idag har jag också jobbat. Har sovit gott bredvid Sofia men däremot väldigt lite har vi sovit. Vi somnade vid tre/halv fyra och sedan ringde klasskompisen Jonas från Madrid till Sofias telefon klockan fyra och sedan kunde vi inte somna om. Sedan gick vi upp tidigt, för att hinna med buss/jobb..

Det är det som har hänt. Och därför är jag trött. Jag ska nu gå och lägga mig, skola imorn igen. Ge mig en veckas lov till? Please...


/ Jenny


RSS 2.0