Massage och slutspel.

Idag är det varmt, väldigt varmt. Hade velat vara på stranden som de flesta är, men jag har bokat tid för att ta Livmoderhalscancersprutan. Precis vad man känner för en varm dag. Den ska tas klockan 15. Efter det blir det en runda på staden, kolla på folk.. Kanske unna mig en till bikini inför Grekland? Vem vet.
Halv fem hämtar Ulf upp mig, dags för massage klockan fem ute i Harplinge hos Mia. Ska bli så härligt så jag vet inte vad. Efter det är det de sista föreställningarna med teatern. Ser fram emot detta.Dags att ta sig i kragen, städa oc duscha innan staden.



/ Jenny

Grekland - Rhodos 13/8

Den 13 augusti är det avresa till Grekland. Jag och Oscar ska åka, mycket trevligt. Bokade resan igår. Perfekt!
Solen och värmen är här, man kan inte få nog av det. Eller hur?

Stranden med Carolina om en stund.

/ Jenny

sommar?

Kan man kalla detta vädret sommar? Hela sommarlovet har gått åt till att jobba, kanske skulle hunnit med sol & bad om det inte vore för vädret. Vart tog alla sommarnätter vid en strandbrasa vägen? Solens hetta när man säljer jordgubbar? Denna sommaren har gått fort hittils och vi har inte fått en enda dags sol. Nästan. Snälla sommar kom!
I och för sig ska jag och Oscar utomlands, får se fram emot det, framför allt solen och honom när jag väl är där. Grekland, här kommer vi blekfisar!

/ Jenny

grattis Caroline!

Ikväll är det middag hos Caroline, hon fyller sjutton år. Det gör även Malin Persson och Erik Ylander, grattis till er också!
Kvällens klädsel är en vit body, svart högkjol, rött hjärta i silver länk runt halsen, och röda pumps. Hoppas att det blir bra. Födelsedagspaket till Carro är inhandlat. Hoppas på glad reaktion!

Dåligt med uppdateringar har det varit, detta beror på.. Ja, för lite datatid. När man har vänner från Stockholm och det är stor marinfestival och allt händer. (som att drutta i i en golf"sjö" så mobilen får vattenskada) är händelser som gör att man inte orkar med att blogga för tillfället. Just nu använder jag mammas gamla Nokia 3310, en mobil som iaf håller. Kollar på nya HTC Diamond, riktigt läcker. Får se vilken det blir.

/Jenny

Helsingborg/Helsingör & Frida!

Igår tillbringades dagen i Helsingör, detta för att på kvällen åka till Ulf (pappas jobbarkompis) och äta middag. Shoppa såklart i Helsingör. Smakprov på detta kommer senare.

Idag har jag umgåts med Frida, hon är här nu. Ska vara här tills på lördag. Ikv ska vi in på Rix FM, ska du dit så hojta. Vi vill träffa folk. Imorn blir det "Dagge open" en golfturnering. Sedan fest och marinfestival.

Jätte rolit att äntligen träffa FRIDA.. I´m so happy!

/ -Jenny

teater.

Dags att åka till Lynga. Ska öva på vår "skogsteatriskavandringsstig" eller vad de kallar detta. Lynga spelen är det iaf. Kommer äga rum om ca 2 veckor. Kolla efter annonser i tidningen. Kostar 50kr/person om jag inte missminner mig. Kommer bli trevlig, dels attträffa alla underbara människor igen och dels spela teater. Om man nu kan kalla vår scen för teater. Vi ska dansa som älvor iklädda vit body + vita läggins med en tyllliknande kjol som fladdrar kring oss. OCH våra alvöron får man inte glömma bort. Tror vi ska inhandla smink också.. Ska ha klet runt hela ögonen med små stenar och så. Vi ska helt enkelt vara sagolika. Blir fin fint, förhoppningsvis.

Mat time, sedan teater!

/ Jenny

empty room

ja, mitt rum stod tomt igår. Hela dagen. Jag jobbade ju som sagt 13,5 timmar under dagen. Det är inte friskt.
Började med att sälja jordgubbar, 08-13. Sedan stack jag och mor min in till staden, kollade runt. Rea överallt, dock fyndade vi inget. Får kolla imorn i Helsingör. Sedan började jag jobba på Harry´s, 17.00-01.30 jobbade jag. Det gick undan. Jag sprang som en skogstok mellan 19-01.30.
Blev ingen jogging runda. Hann inte med den med tanke på jobben, jag blev inringd på Harry´s. Får hoppas att jag sprang minst 5km under jobbet istället. Träningsverk har jag iaf.

Idag är det afterbeach på schemat, även träna teater. Sedan sova, ska upp tidigt och åka till Helsingborg och Helsingör, måste lämna Dolly innan det. Helsingör på dagen och sedan Helsingborg på kvällen, ska på middag till hans jobbarkompis. Därefter ska vi natta över på Scandic. Ska bli härligt att göra något annat än jobba och städa.

/ jenny


Promenad och lovade mål.

När jag och Caroline var på vår vandring insåg jag att det är dags igen att ta tag i träningen som det gått utför med. Rimligt mål för mig är mellan 8-10km om ett år ungefär.. Det ska jag orka! Eftersom jag tycker springa är bland det tråkigaste som finns är det bara att göra det och få det överstökat. Jag hade behövt en coach, någon frivillig?
Imorn är dag ett med mitt "nya liv". Jogging, jogging, jogging. Rivstart med 5km? Det låter nog bra, sen är det bara att jobba sig uppåt.


Skogsstigen ner till havet.


Raska steg påväg till min och Carros mötesplats.

sol, harrys & pizza

Solen sken, jag hjälpte mamma och moster att rensa i källaren. Det behövdes. 15 sopsäckar totalt ick de ihop, för jag stack och jobbade... Att jobba varenda dag det verkligen är strandväder är  mindre roligt. Fast man får tänka "blekare, men rikare än alla andra". 1 dag på stranden har jag varit iår. Sedan  bar det hemmåt, för att hjälpa lillebror och stänga, han jobbade åt mig med jordgubbarna. Sen mumsigt med pizza. Det var gott efter 9 timmar utan mat. Hade bara ätit två mackor till frukost innan det. En hel del dricka och lite nötter kom i mig innan pizzan.
Dags för promenad med Caroline. (CarolineCarlander.blogg.se)


Caroline på vifft.



/ Jenny

kortspels kväll

Jag och Oscar har laddat upp inför vår semester. Oscar har idag lärt sig tvåmannavist, 31 och skitgubbe. Det går bättre och bättre. Det är så att jag är väldigt rastlöst, framför allt på stränder.. Jag måste hållas igång, nästan var tionde minut. Kortspel är bra underhållning, jag och mamma har därför lärt upp min Osc på detta. Oscar tyckte inte det var så roligt till en början "Jag förstår inte" "Jag kan inte" "Jag är trög" är fraser som avlöste vart annat. Till slut tyckte jag mig känna igen ett leende på hans läppar. Vi hade kunnat spela hela natten om det inte vore så att han skulle hem. Sov gott!

/ Jenny

osc-dag

Hela dagen tillbringar jag med Oscar. Började dagen med en frukost i Grötvikshamn, på kipporna. Frukosten bestid av frallor med Philladelphia ost, med antingen skinka/ost med paprika på. Smaskigt! Sedan begav vi oss hem till mig, där vi varit ute. Spelat fotboll (jag är ingen mästare) och spelat kort (Oscar är ingen mästare). Snart dags för grillning, om några timmar om ovädret drar undan. Helt enkelt en slapp och mysig dag, sådana tycker vi om!.




Oscar i Grötvikshamn, när vi äter frukost. (Han är koncentrerad på att få upp äppeljuicen!)

after beach

Idag, relativt snart ska jag, Oscar, Oskar, mamma, Anita, pappa, Fredrik, Gunilla och kanske några mer gå på after beach. Första gången detta året. Jippi, missade tyvärr DuoJag.. Tråkigt. Hoppas de kommer i slutet också, då kommer jag vara där!

Senare, efter det ska jag och Oscar in till stan och äta. 11 månader idag, det är inte illa. Hoppas på god mat och trevligt sällskap, som alltid!

/ Jenny

överraskning

Igårkväll/natt kom Oscar hit, alltid trevligt med nattgäster. Visst, jag visste att han skulle komma, men inte bara efter 15minuter. Han måste antingen ha packat väskan innan, eller så cyklade han fortare än vinden. Det var mysigt i vilket fall.

                                        

/ Jenny

jobb, jobb & åter jobb

Idag är det jobb, åer igen. Sälja mina fantastiska jordgubbar. Tänkte läsa Gossip Girl, trean! En skoj blaska att läsa faktiskt. Någon som vet när boxen kommer ut?
I övrigt har jag promenerat en runda idag, skönt på morgonkvisten. Speciellt duschen efteråt. Härligt! Nu är det dags att göra sig iordning för att trampa till jobbet om 45 minuter.

/ Jenny

promenad med Caroline

Det var härligt med en promenad, ute i naturen. Gick på båda asfalt och på stranden. Det var riktigt skönt som sagt. Nu kom Oscar och överraskade, mysigt. Ett bra avslut på en dåligt startad dag.
God natt!

/ Jenny

bra avslutning på dagen

Trots den dåliga starten på dagen är min dag ändå lyckad. Efter jag slutat jobba (hela 1 timma) kom moster Anita och hämtade mig. Skulle ut och övningsköra. Gick rätt bra får jag nog säga. Ett tag kvar till körkorts dags, tack och lov. Det behövs mycket övning. Jag tog mig in till stan, mötte upp Caroline för en runda på stan. Vi letade efter allt mellan trosor, skor och nagellack. Jag inhandlade två nagellack och ett par röda heta pumps. Det slank visst ner en fika på Espresso house också, jummie!

Mina nya röda.

Mina nya pumps. Kommer ifrån Vila, finns även i svart.
Vad tycker ni, fullträff eller bottennapp?

/ Jenny

ösregn och inga jordgubbar

Vid ösregn kan de inte plocka jordgubbar, roligt. Jag fick släpa mig upp ur sängen i morse, ska ju jobba tänke jag. Kommer till jobbet, inga jordgubbar kvar, åh.. Sms:ar chefen efter ca 15min, frågar när de kommer..

Får till svar; "Det kommer nya bär, kan dock ta ett par timmar."
Jag skickar "Vad menas med ett par timmar, två eller fyra?"

I samma ögonblick bestämmer jag mig för att istället ringa, ja gbehöver ju inte sitta där i två eller fler timmar och glo? Då kan jag åka hem istället. Sagt och gjort ringde jag, han svarade glatt att han ringer när de är påväg och att jag kunde pallra mig hemmåt, men får vara beredd på samtal.. De hade inte ens börjat plocka och det tar en stund, sa han. Ja, några timmar lade han till. Jag fick ta med mig jobbet hem, att sitta och glo, enligt Pelle/chefen.

Rolig start på dagen!

/ Jenny

sicket ett.

Efter att ha kommit hem, kollat på rått morden i midsommer går jag upp för att sova. Ska böja mig fram för att leta upp mina glasögon. En liten detalj är att bredvid min säng står en lampa vars "skärm" gårr av och är i princip som glas skärvor.

Aj, där smäller jag ner huvudet, känner att det rinner något i pannan, frågar min lillebror om jag ahr något i pannan. Han nicker till svar, jag tar upp handen får rött på fingrarna. Snabbt inser jag att det är blod och när det dessutom värker. Ajajajajaj... Jag springer ner och mamma och pappa får badda det med papper i ca fem minuter och på med ett plåser.

" Det är bara ett jack, inte djupt.. inte så djupt iaf " säger min pappa.  Tack pappa det lugnar mig verkligen.

Nu är det dags att byta plåster, det har runnit igenom. AJ! 

Detta är precis när mamma och pappa baddat, plåstret är nytt!


/ Jenny

Gristricket.

Ett bra tips till folk som känner sig ensamma.

1. Skaffa en sällskaps gris. Kräver uppmärksamhet, håller en sysselsatt och har inte behov av att gå ut varje dag för att kissa och bajsa. Hon sköter sig i kattlåda. Du behöver inte heller köpa speciell mat, hon äter samma som du, fast mindre mängd och bara två ggr om dagen.

2. Du kan ragga! Jag, Oscar och minigrisen Dolly var påväg ner till stranden. Alla stannar en för att prata, kolla och klappa sötnosen Dolly. Snacka om att man kan köra gristricket! (med gris ist för hund)

/ Jenny


Oscar vid pennan

"Hej, jenny är snygg" / Oscar

resyra

Hade Oscar fått bestämma så hade han döpt detta inlägget till "Hej, jag är snygg". Solklart håller jag med honom, han är snygg! Men istället så beslutar jag att all våran res yra går före otroligt bruna fina ögon denna gången.

Grekland, Tunisien.. Kanske Turkiet eller Kroatien?  Pappa tipsar om Pärnu, ligger i Estland. Något som lockar oss? Kanske inte direkt, men säkert trevligt. Denna gången vill vi ha något gediget, bara njuta av god mat och dryck.. Fina stränder och sol.

När går vår resa av stapeln? Det återstår att se, men sugna är vi på att komma iväg.

/ Jenny

pappas födelsedag

Grattis pappa på 44-års dagen. Fått mycket fint, och en massa diskussioner nere vid maten- mellan gästerna. Mormor, farmor, farfar och Anita. Även Osc är här. God mat med massa primörer och goda kycklingspett även kött. MUMS!


Annars idag har jag jobbat, på Harry´s för 5:e gången. Känns otroligt bra. Tråkigt att detta passet var det sista denna månaden bara... Jordgubbsjobbet kvar bara. Hoppas på massa pengar i slutet av sommaren. Jag är sugen på att shoppa, någon mer som är det?

/ jenny 

En vanlig söndag.

Söndag, en vanlig söndag.. Nästan.
Vaknade upp, trött, bredvis en mycket söt sovande pojkvän. Bestämde mig för att kliva upp och låta honom sova vidare. När jag gått på toa och satt i mina linser hör jag steg utanför dörren. Godmorgon. Han följde mig till jobbet, där jag satt halvsovandes. Drömde om vår Greklandssemester som jag hoppas blir av.

Ikväll har vi gäster, mysigt. Ska upp tidigt, sjunga "Ja må han leva" för pappa och sedan hjälpa mamma och pappa med Dolly. Hon ska till veterinären och få lugnande spruta, eftersom vi ska försöka klippa hennes klövar. Smärtstillande vore bra också... Hon kommer blöda som bara sen. En lugn start på veckan med en gris som bara kommer sova. Congratz pappa i förskott.

/ JennySötnosen Dolly! Familjens solstråle (ibland) till minigris.


Troligen inte, troligen aldrig på ti´n.

En jordgubbsförsäljares fasor;

1. En tant går fram och säger "Jag ska ha den" och pekar med snävs pekfinger på den understa kartongen.
2. När man upptäcker att det är inte bara tanter utan även unga "kvinnor" som gör detta. Vart bär världen vägen?
3. Gubbar går fram och säger "Ta en fin, annars kommer kärringen imorn". ( Älskling menar du kanske? Åh nej!)
4. "Jag tar en och smakar", alla åldersgrupper.. Men hallå? Vi har faktiskt en smaklåda. Alla är ej sådana.
5. Tanter och kvinnor påpekar "igår fick jag rensa ut hela två jordgubbar av en liter." (Åh wow, det var ju mycket.)
6. Jag tycker du är otrevlig. (kul att höra, men om jag fick säga mitt så skulle jag säga "du kan gå härifrån såsom du beter dig, du är äldre och sägs veta mycket bättre än en stackars 17-åring. Så tyvärr)

Budord på hur du inte ska göra när du köper jordgubbar. Var snäll och tänkt dig själv in i situationen, när kön växer bakom kanske det inte är läge att peka på nedersta kartongen och säga att man vill ha tio stycken? Ta från de som är paketerade. ALLA ÄR LIKA FINA (oftast)..


/ Jenny

RSS 2.0