Onsdag & Torsdag i Turkiet!

Onsdagen kom smygande. Championsleugefinalen väntades på kvällen. Oskar som hade blivit magsjuk på natten till onsdagen ville ligga uppe på hotellrummet och sova. Vi andra la oss vid poolen. Det har aldrig varit så tyst och skum stämning. Men till kvällen hade Oskar piggat till sig. Vi höll oss i vårt kvarter vid kvällen och satte oss och kollade fotboll med trevliga Katrineholmare på kvällen. Jag satte på United - vilket var helt fel. Men det var ett bra sätt att ta kontakt.
Vi somnade gott, gott, gott efter det.

På torsdagen hade mer än halvtid gått av vår semester. Vi var på båtutflykt denna dagen! Kiss kiss - Tarkan

     

Underhållning, dopp mitt ute i havet, klättring i grottor och sköldpaddor avlöste vart annat!

 

Sol blev det mycket av denna dagen. Han som står där var makalös. Vilken balans! Detta kallade dem Titanic show!

 

På kvällen gick vi till ett ställe i stan som hette Don Carleone!



Och efter det kom Peppie in och tog ett glas Cola med oss. Sedan bar det av på disco. Familjen var med till en början, men sedan rände vi runt till ja.. Kl 04.00 ?



Detta stället hette Robin Hood. Iaf de första våningarna.. Sedan är Latino club längst upp! Fria drinkar, så länge man gick med Peppie. Det kallar jag gött!

Nu återstår bara fredag och lördag av resan..
Två underbara men hårda dagar... Trodde aldrig det kunde bli så.

Söndag, Måndag och Tisdag i Turkiet!

På söndagen var vi på Hamam. Skrubbning och massage. Tog dock lite lång tid, men gusch - det var skönt! Eftersom vi inte var klara förrens vid 14.00 på söndagen så lade vi oss vid poolen, solade och spelade kort. Vi tog oss in till stan/city i Alanya på kvällen och åt gott! Kycklinggyta om jag minns rätt. Återvände till hotellet och somnade in gott!

Det var på måndagen de stora äventyren började arta sig. Stranden på dagen var inte något märkvärdigt, god pasta carbonara slank ner och en och annan läsk! På kvällen tog vi oss också in till stan, kollade efter skor osv. Riktigt bra! En taxi från centrum till vårt hotell (ca 1km) kostade för fyra personer 50 kronor/10lira, inte farligt alls! Vi satt och snackade vid hotellets bar och Pappie serverade oss gladeligen. Mamma i ett nötskal fick reda på att han snart fyller år och sa "Jag vill ha ditt telefon nummer så vi kan ringa och sjunga". Han kollade lite snett och skrattade, sedan ville han ha våra nummer också. När pappa började skriva sitt hejdade han honom och sa att han ville ha mitt.. Dessa Turkar! Fick ett sött sms på kvällen. "Sleep well, sweet dreams". Jag somnade gott!

Tisdagen flöt på nere på stranden. Som vanligt lade vi oss vid poolen en stund efter att vi gått hem från stranden. Då kommer en servitör till mig och frågar om jag vill gå ut med honom. Han heter Max. Men tack och lov smet jag undan den mannen. Han var helskum! Vi åt på en resturang vi fått rekomnderad av mammas jobbarkompis. Den enda gången någon av oss blev magdålig. Mamma och lillebror rände på toa ett stup i kvarten under hela natten. Detta var riktigt konstigt eftersom vi alla ätit samma mat.



Detta är på tisdag kvällen. Vi hade beställt in 1 meter lång kebab. Häftigt men kanske inte det godaste jag ätit i Turkiet.

Jag SKA tillbaka till Turkiet, till min drömvärld.

Turkiet - maj - 2009

Åh, nu är jag hemma igen. Ville verkligen inte åka hem. Jag tänkte så, för att det inte ska bli allt för långt att läsa att jag lägger upp lite dag, till dag i olika inlägg. Låter det som en plan? Hur som haver, hör började resan...


Pappa och Oskar på flygplatsen, innan vi gick till gaten. Här laddar vi upp med öl, cider och Oskar som inte är 18 fick nöja sig med en Pepsi - vilket också är väldigt gott!



Det var här allting började, en resa. En resa som inte blev vilken resa som helst, det blev en dröm...

När vi kom till flygplatsen i Antalya var det en 2 timmars bussfärd som väntade, med ett stop vid en mack. Oskar och pappa tog en kebab, sugna på det turkiska köket redan då! Hotellet låg vid Kleopatrastranden, 5-10 mins promenad där ifrån, vilket var precis lagom! Men iaf, när vi kom till hotellet - Aramis - stod det 3 turkar och välkomnade oss, hjälpte oss med väskorna osv. Det första som händer när vi kom upp var att lyset gick efter 5 minuter. Oskar ränner ner och en Turk, servitris kom och hjälpte till, han heter Peppie (vet vi nu). Därefter gick det fem minuter sedan gick lyset igen. Då kommer en annan turk, hans namn är Oscar, och hjälpte oss med lyset. Från den kvällen funkade lyset iaf, vi gick och lade oss.. förberedde oss inför Hamam som väntade på söndagen!

En saga, en dröm... Vad kan jag mer säga?


Väntan är snart över!

Tack för igår Frida, vill jag säga innan jag börjar mitt rikigt blogg inlägg.



Nu återstår det bara cirkus 2 timmar tills vi kör ifrån regniga och kalla Sverige emot Turkiet. Det ska bli riktigt skönt att komma iväg, tar plugget med mig.. Men jag har ändå 7 hela dagar att göra allt på, som jag skrev tidigare. Utan press händer saker alltid fortare och kan bli bättre, fast lite press behöver man. Tur att mamma och pappa är med mig, de kan läsa igenom allt, flera gånger om för att få det så bra osm möjligt. Sol, bad och någon god drink kommer göra susen åt en sliten kropp och själ. Känner mig som en stor förlorare, tog jag rätt beslut? Det gäller att kämpa oavsett. Någon äcklar en, någon gör en att le och någon bara finns till. Det finns tid att tänka över allt även i Turkiet. Ett stort plus, Sandra (en kompis) kom precis hem därifrån och sa; "Ta inte med dig mycket saker, det finns shopping gånger 1000". Humpf, jag har redan full resväska, utan mina skor och hygienartiklar. Hur ska detta gå? Dags att tänka om? Ohno, finns ju handbagage också!

Nu återstår det att säga. Vi ses om mer än en vecka bloggen! Nu far jag till Turkiet!

/ Jenny

Lite nytt i garderoben iaf.

Nu är jag hemma igen, efter en runda på stan! Jag och Maria hittade paket till Frida, som även Johanna är delaktig i. Tummen upp, detta känns Frida!
Jag fyndade även lite annat och fick i mig mat, thaimat som pappa bjöd på. Känner mig som en uppstoppad gås eller något nu.



2 paket till Frida.
En svart bikini (bandana?) i svart.
Jeansleggings från Vila - svarta.

Klämdags-fredag

Mycket är på gång idag, ska in till stan och fixa paket till Frida som har tjejmiddag ikväll. Detta tillsammas med Maria. Jag hoppas Vicki åker in också, så jag får träffa henne och kolla runt i lite affärer. Måsten idag är att växla pengar och fixa bal-kläder. Eftersom jag ska hjälpa till på 3:ornas bal precis när jag kommit hem. Allt ska bli klart och planerat. Sista packningen ska ske, och en till bikini köpas in! Wish me luck!

/ J

Nattugglar mig

Det har inte dragit in på småtimmarna riktigt än, men jag känner mig som en nattuggla. Lovisa åkte precis hem, hon var här en stund och snackade lite, drack te! Oscar kom även förbi och visade stolt upp att han tagit körkort, grattis än en gång! Jag känner att det är dags att sova, är hel-hängig. Det där med skola + jobb var inte min grej, känner mig som jag hårt-partat hela natten. Så, jag får nog säga.. Godnatt! Och trevlig resa till Emma som åker till Cypern inatt.

Snart kan jag säga, 1 dag kvar. Ska bli så skönt!

 / J

Jag behöver data-hjälp!

Ni som känner mig vet att min pappa utlovat ett datorbord till mig sedan jag köpte en stationär i stället för en lap-top för sådär 1,5 år sedan. Vart är dator bordet? Jo, fortfarande det "tillfäliga", vilket innebär att jag sitter vid en gammal "bokhylla" som man ställer på en hylla. Varken bekvämt eller smart.

Därför behöver jag hjälp, jag vill och behöver en lap-top vad sägs om en minidata? Mamma behöver en dator och får isf min. Ska jag försöka förhandla med min far? Denna skönhet vill jag ha!


Packning på hög nivå!

Städning, tvättning och strykning står på dagens "To do"-lista. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Känner mig även sådan, alldeles för få timmars sömn inatt - igen.  Blev jobb igår ju, 16.30-02.10. Får försöka se det positivt!

Dags att sätta fart igen. Maxi nästa!

i pausen

Paus i DHW nu, och blogg time ist. för pluggning. Just nu skriver jag ner ord som är bra att kunna till tyska provet imorn. Det handlar om typ att bjuda in till en picknick någonstans. Jag ska beskriva vägen, vad vi ska göra och vilket väder det är. Känns verkligen inte bra, men jag kommer göra mitt bästa - som alltid, mer kan man inte göra.

das Currygericht - curryrätt, det kallar jag onödigt vetande. Kan det inte sätta sig något viktigt ord som, "ta sedan höger" eller "sedan går du dit" eller "att det är".
Vi får se hur det går. Nu väntar sängen och sista delen av DHW.

Önska mig lycka till imorn - åthelvete med skolan!
Snart sticker jag!

Cubakrisen - Historia A lektion

Cubakrisen upp över öronen. Hur kom John F Kennedy att reagera på Chrusjtjevs spel? Vad innebär Chrusjtjevs spel? Varför höll världen andan i 13 dagar? Varför höll det på att bli ett tredje världskrig? Varför blev det inte ett tredje världskrig? Några av frågorna jag ska ha med i mitt arbete. Intressant för tillfället. All fakta "samlad". Ialla fall till utkast och skiss-skrivning. Dags att läsa, sammanfatta, stryka över och under osv.

/ J

Måndagskväll

Denna underbara måndag lider mot sitt slut. Jag kommer spendera resten av kvällen i sängen, tillsammans med filmen Tretton dagar. Detta för mitt Historia arbete är om detta, ialla fall en del av det. Jag tänkte koka en kopp te och käka ett päron. Känner jag mig själv kommer mina psykologi anteckningar följa med upp i sängen också..

Hoppas ni får sova gott!


Trött på allt - vill härifrån

All min positivitet försvann med ett naffs när jgag insåg hur mycket jag har att göra idag, imorn och ja, dagarna innan och i Turkiet. Dags att sätta igång, blir bättre uppdatering, kanske, senare.

Det börjar dra ihop sig

Min slappe-söndag lider mot sitt slut. Jag är snart påväg till jobbet för att jobba tills midnatt. Helgen slutar alltså med en kraftansträgning, trost att jag hellre legat hemma kollar på bra serier, käkat glass.. Eller varför inte godis? Jag har inte ätit en enda godisbit (förutom kakor osv.) på hela helgen. Jag som gottegris tycker detta är väldigt konstigt. Kanske ska jag stanna förbi ngt matställe innan jobbet och ta med lite godis? Hade varit gott.

Jenny, se det positivt!

Bilen rullar fortfarande, men det är du som kör och du har ingen passagerare. Kanske någon hoppar på snart. Du klarar dig ändå. Du har din bil, som rullar på. Upp mot högra höjder!

Nedräkning pågår

6dagar kvar till Turkiet. Resväskan står utanför dörren och den ska börja att fyllas idag tänkte jag. Eftertanke på kläder behövs - tro mig. Hela garderoben ska inte med.
25dagar kvar till SOMMARLOVET idag. Vilket innebär, jag har en del att göra. Bloggen kommer inte bli lika uppdaterad som vanligt, men ni vet säkerligen ändå vart jag håller hus.

Dags att plugga och stå i.
/ J

Kanonkul - som vi säger.

Träning - dusch - frukost - paket inslagning - hämta cykel - Är några av dem saker jag har gjort och ska göra idag. När jag hämtat cykeln ska jag cykla hem till Sara där det är dags att fira henne. Fika blir det, frallor och gott. Jag längtar, ska bli kul och gott. Det kommer en massa folk jag aldrig träffat innan, spännande. Alltid roligt med nytt folk. Så, dags för att slå in paketen. En skojig eller en lurig?

/ J


Det är nog så

Vi sätter oss ner
Utan ett ord
Som så många gånger förut, du beställer ett glas vin och jag en kopp te

Och fast vi båda vill
Mer än någonting annat
Så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan

Vi har blivit som dom
Någon tittar på oss
Är det min tanke hon ser eller dina röda kinder som avslöjar mer

Vi har blivit som dom
Som aldrig får bli
Som sitter tyst på nått café, ingen får ju se att han är gift och hon är fri

När jag går därifrån
Och du håller kvar
Så vet vi båda att det är såhär man mår när man hemligheter har

När jag går därifrån
Utan ett ord
Så vet vi båda två.. mmm

/
Melissa Horn - New York
Tänk på texten.

Gårdagens knäckis

Familjen, dvs. Jag, mamma och pappa satt och kollade semifinal 2 i Eurovision song contest igår. Mamma tror sig redan veta vem som vinner - även iår. När det kom till röstningen visade det sig att hon inte kunde rösta, för Sverige inte var med i denna Semin. Hon ställde sig upp och började diskutera hejvillt "Vad är detta för något. Kan inte vi påverka vilka som ska med i finalen?"

Jag kom på den "genialiska" idén; Ring Mandus (min kusin) han bor ju i Norge och kan rösta därifrån.
Mamma tar mig ordagrant och ringer upp Mandus, de har inte pratat på ca; 1år och ber honom rösta åt henne på Azerbaijan.



Mandus lät ganska chockad att hon ringde, men när ärendet visade sig skrattade han bara. Det blev en dyr röst sa pappa lugnt.


Verkligen inget vettigt

Jag ska hålla mig kortfattad;

Ikväll är det Eurovision Song Contest 21.00 Semifinal 2 - ingen missar väl detta?
Ha en underbar kväll, det förtjänar alla slitna och glada själar!

Tiden flyger iväg, så är det!

Redan torsdag idag, vilket betyder 9 dagar kvar. Jag har en massa pappet - för er som är intresserade, på saker som ska göras innan skolavslutning och även hur många lektioner vi har kvar totalt i vardera ämne. Ingen har väl missat att det är exakt 4 veckor tills 1:or och 2:or slutar? Menar det!
Därför är det dags att ta tag i allting. Historia uppgiften är påbörja. Hur kom Kennedy att känna gentemot Chursjtjovs spel? Detta måste vara klart innan jag åker. Hej kommande plugg-helg!
Vad ska ni göra i helgen?
Min ser ut såhär;

Fredag: Träna 08.30-09.30 Efter det stan med mamma, synundersökning - bankbesök -  inför Turkiet shopping - Träffa Vicki och Sara?, Träna Core 17.00(?), Samling med kören 19.45 för konsert 21.00

Lördag: Fira Sara C 15.00, Konsert återigen samma tid!

Söndag: Plugga, Jobba kl. 17.00 --> stängning.

Och nu störtregnar det utanför mitt fönster och solen skiner. Regnbåge?

Gratisbio.se

Bli medlem! Ett bra, billigt och lätt sätt att tjäna presentkort på. Bli medlem redan idag!

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=97565

Kom igen nu!

Studentkomitée för läsår 2009-2010

Idag hade vi vårt första möte, med studentkomitéen för årets studenter. Det blev en massa prat om allt från frallor till bal till ekonomi. Vårt nya team de satt ihop verkar bli toppen bra.


Frida - Ordförande
Nina - Festfixare
Fredrica - Lekledare
Emelie - Kassör
Jennifer - Balansvarig
Jenny - Balansvarig

Låter som ett bra team va? Det hoppas jag på! Nu laddar vi, bara ett år kvar av hela vår skolgång. Wiho!

Är det det som kallas gottegris?



Dolly i sitt esse, gottegris kallas det väl?



Sara och jag när vi åt på Harry´s i fredags, med delar av klassen.



Sofia bjöd på glada skratt!



Ja, vi hade roligt. Harry´s - god mat!
Och jag hade härligt sällskap!


ibland blir det inte som man vill

Nationella i MaB - släng det i väggen! 4 timmar i förspill av ens liv. Där var jag inte helt ärlig, men det är bättre att vara negativ än att hoppas på för mycket. Enligt min mening.

Om 11 dagar bär det av till Turkiet. På tal om måsten och sådant. Om två dagar har jag synundersökning. Jag ska hitta felet på mitt huvud, synen bör därför kollas upp. Glasögon kommande två dagar - Hej!


Jag längtar tills jag kan skrika;
Det är över nu!


Att tala i gåtor - nu är det slut.

Konfirmationerna som varit i helgen har varit det sista som har med konfirmationer att göra för min del innan sommarn. Skönt är förnamnet - det är avslutat. Även så är solosången. Nu är det inte solosång förrens till hösten.

Centerpartiet - Moderaterna - Skapelse - Liten aptit - Maud (Måååd) - Rumpa
Bisse, du fattar?


Dags att krypa till kojs, NP MaB imorn. Och min nacke/rygg/huvud tar kålen på mig. Därför blir bloggen lidande. Sorry!

Spöken och dansgolv

Middagen på Harry´s var otroligt mysig. De flesta åt kycklingvingar - som jag rekomenderat. Att varit på Harry´s utan att äta vingar är som att.. ja, en skolvecka inte börjar på en måndag. Iaf, ni förstår principen? Vi begav oss till Halmstad Teater där Evelines bror stod och delade ut våra biljetter. Det var full rush in för att få bra platser, biljetterna var ej numrerade.

Jag och Vicki  började garva, när ingen annan gjorde det. Och vi höll flabben när alla andra flabbade. Så kan det gå. Föreställningen var bra! Lite lam publik, vi hjälpte dem inte så mycket, men de gjorde ett bra jobb. Helt klart sevärd!

Jag visste inte om jag skulle gå ut eller inte, med tanke på febern och huvudvärken. Så fick det bli. Hem till Andrea där Vickan, Kicki, Josse och Andrea själv hade förpärlat lite. Vi gick in till stan, de orkade inte vänta på Vickans ragg från Fbg. Men vi möttes upp inne på Moon och shejkade loss hela natten. Jag kom i säng klockan 03.10 och somnade direkt. Idag värker mina fötter, kan jag med glädje berätta. En jobbdag står framför mig, 12-18. Tur att jag jobbar med Johannes, han är kvick!

Spikmattan en stund så nacken får en chans att rehbilitera sig efter nattens bravader? Får nog bli så.
Hörs senare, innan Robinsson!

/ J

Kvällen bjuder på spektakel

Nu är Victoria påväg hem till mig för att fräscha upp sig efter att hon dansat på skolan någon timma. Fräscha upp sig har även jag gjort efter träning, bra med träning med feber! Jag röstar ja. Ikväll ska klassen + några andra kompisar och pojkvänner gå och äta på Harry´s, vi blir 18 pers. Sedan sluter ännu fler upp när vi ska se Halmstad Spexet - Jack the Ripper. Recension kommer imorn!
Detta är min kväll. Har inte bestämt mig om det blir utgång eller inte efteråt.

Och, Stort Grattis till Bisse som tog sitt efterlängtade körkort idag! Grattis, grattis och åter grattis!!!


Nu har jag ingen tand - igen!

Tandalös. Fick min tand idag, lite för gul. Den fick tillbaka till tandteknikern. Imorn får jag den, den som ska sitta hela livet!



Observera att jag inte har någon framtand - höger sida på bilden!

räknar ner för fullt

   Mina anteckningsblock, almenackor och huvud är fullt av dagar, datum, kvällar och tider när arbeten ska in, jobbet påbörjas, läxor ska göras och träning ska ske.
   Tur är det att jag kan se ett ljus i detta, nu går det bara utför. Om två och en halv vecka åker jag till Turkiet en vecka med familjen, ska bli mysigt att komma iväg.
   Det gör det hela lättare att slå upp matte böckerna och läsa på den där sista svenska boken. Sikta frammåt, för det gör jag. Tänk på;

Gör det du tycker är roligt, du tjänar så himla mycket på det! Humöret blir bättre, även resultatet!

/ J

Kvällar, långa kvällar.

När man kommer hem från skolan finns en massa måsten. Betar man inte av något av dem kommer det en massa extra måsten dagen därpå. Jag skulle gjort en massa tyska läxa idag, istället har jag kommit på en massa ursäkter till varför jag inte har gjort den och måsta ta tag i den imorn istället.

Idag efter skolan skulle jag sätta mig ner mer Matte C´n men icke sa nicke. Jag gjorde ett tal, sedan kom jag på att jag kunde börja laga mat och duka istället. Och efter maten gick jag en promenad med Josefin för att sedan kolla på lillebror en kvart och sedan möta upp Sara och mysa. Choklad, TV och tjejsnack. Även detta vardagslyx.

Imorn blir det fika med Caroline och iaf, ta tag i Matte B´n. På kvällningen väntas träning och tyskaläxa, sedan var denna veckans läxor klara! Ibland är jag för optimistisk på vissa fronter att man undrar vart jag är född. Sånt är livet!



Simma lugnt!


En lovande dag.

Det ser ut att bli en lovande dag idag. Jag vaknade vid halv nio, helt slut i hela kroppen. Jag återvände till sängen för att vila en stund till och vaknade halv elva. Nu på en timma har jag hunnit få ner varm mjölk - hjälper mot halsont , kan ej svälja och dessutom fick jag i mig två mackor. Innan jag börjar skolan, om 1 och en halv timma ska jag hinna gå in till stan och hämta min cykel, för att sedan cykla. Wish me luck?

Idag har jag två lektioner. Sedan ska jag hem och göra läxa. För ikväll efter jag varit på gymmet ska jag coch Sara mysa. Film och glass? Sådant "vardagslyx" måste man få, annars gå man under. Imorn väntar fika med Carro!

/ J

Vips - så var helgen förbi!

Vips - så var helgen förbi. Det har varit en hektisk helg med en massa att göra, men endå ingenting. Dygnet borde ha fler timmar. Jag måse lära mig att stressa ner, har haft två näsblods attacker till, 3 gånger på typ 2 veckor? Jag som aldrig haft det i hela mitt liv.

För att klaga lite till;
Skola imorn igen. 5 dagar skolvecka denna veckan - jag är bortskämd med lediga fredagar annars. Jag har blivit sjuk igen, kan knappt svälja och jag är allmänt seg. Öronen värker och jag hör dåligt.

För att vara glad;
Jag har underbara vänner!

/ J

- ibland hatar jag dig.

RSS 2.0