Sista juni.

En månad sedan jag kom hem från Turkiet, tiden bara rinner iväg. För tillfället känns det som att jag tar reda på varenda sekund av all tid jag har. Om jag inte jobbar hänger jag med vänner, eller träffar släkt. Var hos mormor idag och spöade skiten ur henne på Jim-Rummy. Det klagar man inte på, hon har ju övat en del fler år än jag har.

Det är varmt som en bastu på mitt rum, det får vara öppet under natten. Jag är nu trött efter jobb - stan & strand med carro - joggingrunda - lagat mat - promenad med sara. Sova, ja tack!

Om möblering!

Jag kom hem från stan. Jobbade mellan 12-18 och var sedan ute och åt med mamma, pappa & fam. Sjögren med påök. Ceasarsallad, inte så nöjd med den, Harry´s är bättre trots allt!
jag och Carro gick hem till henne lite snabbt, kollade SATC och njöt av godis & popcorn. Väl hemma, tvättar. Fick idéer om rummet. Det är dags att göra något åt svinstian, då menar jag inte bara städa. Ut med allt och in med nytt  - eller iaf samma möbler på andra platser. Ge mig mer tid på IKEA!

/ j

Svett & benhinnor

Jag sprang en runda ialla fall. Mina benhinnor värker, men bara när jag går. Inte fasen gör det ont när jag springer? Kan det ha och göra med att man använder fel skor vid fel tillfällen? Att skorna inte sitter bra? Tänker mestadels på jobbet då jag använder mina gamla slitna joggingskor. Jag borde kanske införskaffa mig ett par bättre, som är bra att springa på halt golv med!

Rundan gick bra, körde bara 4 km idag. Bättre än inget, eller hur? Att jag bara tog mig i kragen och stack ut efter allt soffliggande idag var ett plus i kanten till mig själv! Haha.. Kred till mig själv, nog med det.

En timma och 25 minuter tills jag börjar jobba. Det jag tycker bäst om är att den första halvtimmen när man börjar jobba är till för att äta och ha rast. Så mat i magen kommer det bli. (Vilken tur, för jag är usel på matlagning.)

Ett tips! Ta vara på nuet.

Seg - dag

Det blåste lite väl mycket ute för min smak. Kunde inte koppla av i solen med boken, det fick bli dator och lite uppdatering här istället. Jag låg vaken till cirkus halv fyra inatt, var hemma två från jobbet, sen slank det ner några OTH - avsnitt innan sömnen smög sig på, på riktigt!

Blir jobb även ikväll, får hoppas att inte polisen behöver komma då med. För lite otäckt är det med folk som snor... som har mordhotat folk... Nog snackat om det.

Man får vara trött även på sommarn va? Tack!

/ J

Solen!

Lite snabb uppdatering innan jag pallrar mig till jobbet denna underbara dag!

Solen värmde gott där ute, började läsa boken Skugga skriven av Karin Alvtegen, har inte riktigt kommit in i denna som jag gjorde med de andra, men det kommer väl. Måste säga att det är härligt att höra barnskratt, hela eftermiddagen har barnen skrattar och tjoat, härligt!




Mjölk med en skvätt kaffe och en bok i solen - det är livet!

Flickan ovanpå

Jag borde nog sova, men jag är inte mig lik. Grannarna här under spelar ganska hög musik. Jag hör inga ord  men jag kan tyda den endå, sången handlar om en flicka som ingen förstår sig på. Flickan känner sig ensam ibland, hon drömmer om att resa till spännande land.
Hennes ögon berättar en hemlighet, men gåtans svar är det ingen alls som vet.


Flickan i sången är som ett barn, känner fången som, i en billig roman,
men genom muren kan ingen nå, hon är flcikan ovanpå.
Hon säger; Jag vill aldrig älska så djupt igen.
Ger man av sig själv blir man bara bränd.

Josse tajm - Dirty Dancing



Josefin kilade inom här med en film - Dirty Dancing.
Snacka om en bra film! Patrik Swayze är ju inte helt dum. Och bilden är tagen ur en av våra favorit scener. Jag vill också kunna dansa. Jag och Josse började genast skaka loss efter filmen, tills hon gick hem.

En dag med Victoria

Städning på Team Sportia avbockat första gången denna veckan. Jag trodde jag drömde när väckarklockan ingde imorse. Vicki mötte mig på stan, vi tog en god och lång frulle på Espresso House innan vi slutligen hamnade på stranden. Juste, hann med ett inköp också. Jag skäms lite, men jag ville verkligen ha detta plagget!



Victoria och jag låt på Vita Bandet, typ... Sol och värme måste vi vänja oss vid.
Snart åker vi, vi räknar bara dagar i smyg, känns som att räkna ner sommarlovet
- och det vill vi inte!



Dagens inköp:



Klänning från Vila Clothes
- väldigt nöjd med denna!

Tänk dig;
 Turkiet, en varm party kväll, ute hela natten, dricker en massa goda drinkar.

67

Måndag 22/6

Nya sport bh:n åkte på imorse. När jag precis vaknat, "idag ska jag springa en runda". Sagt och gjort. Solen gassade på rätt bra, en smothie på hallon, mango, banan och filmjölk landade gott i magen i solen tillsammans med Cosmopolitan (tidningen). Nu laddar jag med städning och en tupplur innan jobbet. U21 spelar idag - mycket att göra på jobbet, svar ja!
/ J

vetejnågonpassanderubrik

Det känns som sagan börjar arta sig, den borde vara underbar. Det känns som helvetet nyss bröt ut. Mardröm eller thriller, ordet väger tungt men spelar ingen större roll, för detta är en skräckhistoria i verkligheten. Det går inte att berätta den, jag lever i den, en overklig känsla.



Det är så, jag vill.. Det känns rätt, men endå fel.

Jobb, jobb.. Nu börjas det

Jobbtiderna för veckan ser ut såhär;

Söndag (idag): 17.00 --> stängning. (Harry´s)
Måndag : 17.00 --> stängning. (Harry´s)
Tisdag: 08.30-10.00 (Team Sportia)
Onsdag: 18.00 --> stängning. (Harry´s)
Torsdag: 18.00 --> stängning (Harry´s)
Fredag: 12.00-18.00 (Harry´s)
Lördag: LEDIG!
Söndag: 17.00 --> stägning. (Harry´s)


Att jobba, toppen. Mer än heltid, kan bli lite mycket. Jag ska inte klaga. Turkiet nalkas efter sommarn!



Detta var när jag precis anlänt till Malmö (i tisdags) . En trött och varm Jenny!

Lördag/söndag

Räknas som söndag idag, det struntar jag och Carolina i. Vi ska ut och äta ikväll, Bull´s blir det!
Har redan käkat pizza på stan i morse, de flesta rätt bra sliriga - dvs. familj, släkt och enstaka familjevän. Det rättade vi snabbt till med öl - jägermeister & jag drack såklart cola.. + alkoläsk.
Nu laddar vi för en myskväll. Mineralvatten?

Att höra din röst fick mig att darra som ett asplöv - borde det vara så?


/ J

Midsommar

Naglarna blir rödmålade och nya klänningen inköpt i Malmö kommer att åka på. Sill och nypotatis har ätits och till kvällen väntar kubb och grillning hos familjevänner, sedan åker jag til l Andrea och har roligt. Att ha kul är precis det jag behöver.


Saftskalle!

/ J

Sommarstämningen ökar

Trots det dåliga vädret har jag gett mig fasen i att jag ska ha sommar känslor! På med Mama Mia the movie musik, kolla på alla fins bilder från Turkiet, Thailand och Grekland. Nu börjar stämningen öka!
 Jordgubbar ska säljas i eftermiddag också. Då stiger sommarstämningen.

Jag önskar mig en smula sol, går det att få?

Överlycklig!

Glömde nämna en sak. Jag är glatt överraskad. Jag gick inom Team Sportia idag av en slump. Då säger Jörgen lugnt.

"Jenny, jag vill att du börjar jobba här. Som städare här. Vill du det?"
"Ja" Svarade jag och Jörgen kollade lite konstigt.
"Sa du JA eller JAG?"
"JA" upprepade jag.. Vipps så vart det klart.

Dessutom fick Caroline också det. Tackar, Kalle? Johan? - vad han nu heter. "Man måste vara två på jobbet". Tack, ett helt okej jobb, bra arbetstider och dessutom med världens bästa Caroline Carlander!

Inför Malmö

Jag sitter och surfar runt. Såklart hamnar jag på Nelly´s hemsida. Dessa två skönheter nedan fann jag där. Ska jag klicka hem? Båda kommer från Rut m fl. vilket inte finns i Malmö. Attans! Hur tkr ni jag ska göra? Vänta kanske?


Blev väldigt små bilder, men ni förstår principen.



 

Sommarlov, kan ni fatta?

Mycket har hänt de senaste dagarna. I fredags var det studentfirande, igår firade vi lillebror som gått ut nian. Därmellan ha jag mest glidit, skönt med lov! Sekunderna och timmarna bara flyger iväg. I veckan har jag tänkt att göra en massa goda gärningar. Eftersom jag inte ska jobba på mitt egna jobb förrens tidigast tisdag nästa vecka. Såhär ser mitt schemat ut förljade dagar;

Söndag (idag). Promenad med Sara C, träna på Träningskompaniet, blir Core 45 min. På kvällen ska jag med till Gos-Fis.

Måndag (imorn). Jobba åt min lillebror mellan 08.00-13.00 (God gärning, aiiight?)  På eftermiddagen/kvällen är inget bestämt. Träning är ett måste och stan och försöka fixa till mig ett par andra jeans utan kvitto är också ett måste.

Tisdag. Jobba åt Viktor 13.00-19.00. Denna kvällen eller onsdag morgon sticker jag ner till Malmö till min kusin. Tanken är att fylla på sommar garderoben med de resurser jag har, ha det trevligt med min kusin. Kommer därmed hem på torsdag kvällen, innan midsommar!

Fler goda gärningar? Jag tänkte försöka hitta något till min älskade mor. Finns många anledningar, främst att jag inte firat morsdag än. Pinsamt att erkänna, men så är det. En överraskningspaket är väl alltid trevligt?



Här kommer bilder sedan min lillebrors avslutning.



Pontus och Bekim rappade/sjöng en låt. Allihopa dansa nu, dansa nu, dansa nu!




Oskar kramar om sin lärare!

Trötter, glader, toker..

De 7 dvärgarna har gemensamt att de har ett och samma humör. Den ena är glad, den andra klok etc. Dessa har alla människor inom sig. En klok sida, en tokig sida, en blyg sida.
För tillfället för att referera till de 7 små dvärgarna;

Jag känner mig oerhört trött. Kan det vara så att jag sovit för mycket?
Jag känner mig blyg - inför framtiden. Vad kommer att hända?
Jag känner mig klok - jag står emot frestelsen för att falla för dig. Eller, gör jag det?
Jag känner mig tokig - Galen och lite crazy. Det får väl alla vara?
Jag känner mig butter - jag vill inte ha regn, jag vill ha sol och värme.Eller.. varmt och skönt?
Jag känner mig glad - vissa dagar är bättre än andra. Det saknas bara kontakt?
Jag känner mig som prosit - hade velat säga nyser.. Därför jag är förkyld kanske?

Nu ska jag fundera på refrängen!

/ J


A walk to remeber

Nu har även jag sett denna underbara film alla pratat om sålänge. Jag kan säga, mina linser var inte torra hela tiden! Vackrare film får man leta efter... Den tog sig in i hjärtat på en gång. En smula high school musical, grease och the diary tycker jag allt att den var.

Den kommer rankas högt på min filmlista. Ni som känner mig kommer tänka "Jenny, du har ju knappt sett några filmer."
Jag vet, men endå?

Sommarlov!!!

Idag gick vi på sommarlov! Vårt sista sommarlov dessutom! Härligt! Här kommer bilder;



Jessica, Marielle och Caroline äter äppelkaka Marcus gjort. 
Carro önskar jag en trevlig resa till Milano, där hon ska vara i fyra veckor!






Victoria var väldigt galant idag!




Sara, Eveline och Jessica redo att gå ner och sjunga sommar-sånger!




Tobbe, Jonathan och Moa sitter och sjunger sommarsånger för fullo!



Något suddig bild (kunde inte ha på blixt) våra lärare sjunger och spelar!



Maria, Marielle och Emelie väntar på mat, vi åt på La Cockaracha!



Emelie, Mikaela och Sara ler och är förväntansfulla på våra nachotallrikar!



Jag citrerar Marielle;
"Jenny, ta en bild på mig när jag för en ful min"
Bedöm själva ;-)



Sara och Jag!



Sara och Jag.



Titta vad jag fått av mamma. En Thomas Sabo berlock, nyckel med hjärta och ett par jeans - tyvärr inte helt 100 på mig, får byta till en slim-modell istället.
Tack så hemsk mycket älskade mamma!

Sätter en punk, här.







I give you my destiny
I'm giving you all of me
I want your symphony
Singing in all that I am
At the top of my lungs
I'm giving it back

So I lay my head back down
and I lift my hands and pray
to be only yours
I pray to be only yours
I know now you're my only hope

En dag kvar, sedan lov!

Jag sitter och funderar. Mycket är ännu oklart när det gäller betyg osv. Blir nog 50-50 på VG och MVG. En sak jag inte kan förstå är att jag nu faktiskt avklarat 2/3 av min gymnasietid. 3:an väntar bara. Sista sommarlovet vi får om två dagar. För nästa lov är det inte lov utan antingen semester eller så är jag arbetslös. Hemska tanke! Hade varit gött att slutat nu, men är lättad att det är ett år kvar. För, vad vill jag göra efter studenten? Ett sommarlov, 2 terminer kvar att fundera ut det.

Nu till psykologihemtenten, denna ska ro´s hem. Sedan är allt klart!

/ J


Jag&Vicki har en plan

Nu laddas det upp för en partysommar & jobbsommar. Idag beställde vi, bokade vi och köpte vi vår efterlängtade resa till Alanya. Två hela veckor blir vi borta - otroligt skönt! Sommar två veckor längre, lov två veckor längre. Dessutom får vi, sol, bad, värme, utekvällar, myskvällar och allmänt underbart i två hela veckor. Det ni, det är inte alla som får det.
Shit, jag kan inte fatta det.






I can´t believe it, it´s tthe truth. We are going to Alanya!

Naturkunskaps kompletering

Vad gör jag uppe, nu? Mina klasskompisar ligger troligtvis och nanar som stenar på kudden. Jag ska ha naturkunskaps komplitering om 30 minuter. Sara skulle kolla om hon kan ha någon matte sak. Jag ska inte klaga allt för mycket för med tanke på NK:n så tar jag mig upp utan "pust, suck och stön" och får faktiskt dagen att kännas mer viktig. Det finns en del saker att ta tag i, så, bra start!

Efter NK´n ser mitt schema ut såhär;
* Påbörja psykologitentan
* Göra klart inför svenskaprovet
Detta med Sara (ovanstående)
* Möta upp Vicki på stan - betala resan!
* Kolla avslutningskläder
* plugga
* Springa en runda för ovanlighetens skull!

/ J

Fler foton från firandet (av) Fedde

Allting i rubriken började på F, därav (av) i parantes! Jag tog några foton som Fredrica själv tagit med sin "BRAIGA" kamera. Here it comes...



Johanna sitter och smuttar på fördrinken. Sprite + Sangria + Apelsin-bitar.



Jonna klunkar av någon anledning, Maria ler och jag ser allmänt väck ut!



Precis innan vi beger oss till stan.



Trapp-gänget!



Sofia och Maja var fina som modeller som Fedde sa!



Fedde i sina nya brillor, fådda av oss (mig, Sofia och Maja).

Valvaka

Jag hoppas ni ungdomar där ute har röstat! Det är viktigt att påverka, vi är ett land som har chansen till det. Nu när vi väl har chansen, hoppas jag alla tagit den, för att inte komma sen och klaga "varför kom den med i EU-valet" osv.
Undertiden valvakan hålls kollar jag på TV 4, pappa visade någon bra film där. Sedan är det ju plugg. Historian är inskickad, NK ska läsas igenom. Prov imorn, på alla kapitel, kursen avslutades egentligen i höstas. Jag hatar kompleteringar!

/ j

Jag och Sara kollade på balen!

Här kommer bilderna;



Isabella i en sockersöt kreaktion med ur läckra skor. Helt enkelt ett bombnedslag av snygghet!




Vican i ett fint blått fodral som klädde hennes underbart blåa ögon. Fullträff snygging!




Ebba var vacker som en dag. Älskar denna klänningen som klädde henne enormt bra!




En bild på hennes läckra hår också!




Louise var oerhört fin. Hennes klänning tillhör en av favoriterna. Underbart vacker även hon!



Kicki var slående fin även hon! Röd och läcker! Hon är on.




Sofia Larsson var mycket fin, hela hon!



Joel + baldejt var mycket eleganta och urtjusiga!




Andrea var en sockertopp!




Stötte på Eric och Josefin inglidandes innan röda mattan. Finfinfinfina var dem!




Fick ingen bättre bild på Sofia. Men min reaktion när jag såg henne var.
"Oj, vad vacker den tjejen är". Ddet intrycket finns kvar!




Igår firade vi Fredrica

Jag, Sofia och Maja fixade oss, åt melon & jordgubbar hemma hos Maja innan vi fick skjuts ut till Fedde. Såhär såg vi ut;


 



Egopics även kallade.

Väl hemma hos Fedde blev det inte så många bilder, men här kommer ett smakprov.



Det var underbart god mat, kycklingspett med pastasallad. Trevligt folk och bra stämning, för det mesta!
Partyhattar - Sangria - Currysås - Vitlökssås - trevligt folk = bra kväll!

Laddar upp inför partykväll

Om ca 45 minuter anländer Sofias buss, då ska vi gemensamt ta oss ut till Maja i Söndrum. Som en förfest innan födelsedagsfirade/förfest. Vi ska sedan bege oss till Kärleken där Fredrica bor, där ska vi fira henne och partaja för att sedan återvända in till stan och fortsätta kvällen där.
Jag hoppas på en toppen kväll. Kameran åker med så bilder kommer, ska bara radera lite först!

/ J

sömnlösa nätter - en vana

Känslan av att man ligger och vrider på sig, ryggen värker och knakar och huvudet ömmar. Ingenting går som man vill. Historieuppsatsen är i stort sett klar, heja mig! Det där med källkritik känner jag inte är min starka sida, mest flummigt.

Kort uppdatering om dagens sysslor;
* historian - prio ett!
* städa rummet
* göra mig iordning eller gå en promenad
* träffa sara
* körrepetion
* hem till vicki och planera resan & bara mysa

/ J

Om man bara kunde veta

Om jag kunde förstå hur jag skulle reagera had ejag aldrig gett mig in i det.
Det finns dagar då jag vill falla ner i gråt och låtsas som förut.
 - Om du bara kunde förstå...

Det är det bästa.

Promenad på kvällen, vid havet/ i skogen. Jag älskar det!
Jag och Caroline har gått rask i en timma och snack i mängder blev det - som vanligt! Historian väntar, hade helst velat bli klar ikväll så det bara är att glo igenom imorn sedan skicka in. Vilken känsla, tänk när alla skoluppgifter är klara? Bara två saker kvar efter historian. Cuba krisen är det dags för ja!

/ J

Åh, vilken underbar dag!

Absolut sista matteprovet avklarat i 2:an. Idag hade vi Ma C prov. Vilken känsla när jag lämnade in den boken, klart för i 2:an helt enkelt. Efter provet traskade vi in till stan, jag och Vicki. Vi har bokat, men ej betalt en resa. Kan inte fatta det, det är på riktigt! Rea på BikBok utmynnade i att Maria, Sara och Sofia shoppade lite nya saker, linnen och shorts var högt prioriterat för deras del. I skolan väntade teater, bara snack inför slutproduktionen i 3:an och sedan spanska muntligt prov, fick vg+ så är väldigt nöjd. Det är dagen hittils! Kanske ska upp till skopunkten och köpa skorna? Beslutsångest..

Åh, vilken underbar dag!
- Dags för historia.

/ J

Veckans program

Det kanske inte är så intressant för er att veta. Mest för mig själv en minneskoll. Iaf.

* Imorn bär det av till Göteborg klockan 08.02. Tåget avgår, är framme 09.17. Faster Marie möter upp mig, sedan ska vi kolla när kusin Anna springer ut från skolan för en sista gång. Studentfirning hela dagen! Mamma och pappa kommer upp vid 17.00 och firar henne, sedan åker vi hem.
Därav blir det ingen uppdatering imorn.

* Torsdag är det skola, matteprov på morgonen 08.10-09.40 sedan håla till 15.10 då jag och Johanna har bokprat. God håltimma vi har! Då ska jag ta tag i mitt historia arbete, bli klar! Och förbereda spanskan bättre. Att påbörja psykologin och svenska provet är inte helt fel heller!
På kvällen kommer troligen Victoria hit.. - bär det verkligen av snart? Ledighetsansökan lapp ska lämnas in på måndag eller tisdag om allt går vägen! Mer än så säger jag inte. Jag längtar!

Nu kallar sängen, ska som sagt upp tidigt imorn. Blir en lång dag. Linser ska ut och sminket tvättas av, tänderna ska bortsas och ja...

Ha det gott!

/ J

Det sista fotografiet i Turkiet, Maj - 2009



Hemfärd, alla hade tårar i ögonen!

Lördagen, vilket också var hemresedag...

Poolen var ett populärt altenativ. Oskar busade av sig med sina kompisar och jag spelade kort med mamma för det mesta. Vid lunchtid gick jag och Pappie och shoppade en sväng, sedan åt vi lunch med familjen. Efter det tog vi en promenad och sedan var det dags för mig att göra mig iordning, packa det sista och förbereda mig för hemfärd.



 

Bollen kastas och en bicicleta görs från poolkanten!


 

Mamma & Oskar, Pappa & Peppie.


Sista lunchen i Alanya, för denna gången. Det är bara så, jag ska tillbaka!
Vicki, snart är vi där!

/ J

Jag förälskade mig i sista kapitlet

Fredagen och lördagen;

Fredagen bestod av stranden. På kvällen skulle hotellet ha Turkisk afton. Vi i familjen skulle inte gå på det utan hamnade på den bästa resaurangen vi varit på. Bilder från kvällen;

 



Fruktfat och goda drinkar..

Lördagen kommer senare.. För det var inget saga, det var avslutet eller en början av ett nytt kapitel!

Svett - hett

Mitt rum är som en bastu, svetten lackar i pannan. Historieuppsatsen har fått en början, den ska bli bättre med tiden. Nu tänkte jag vända mig till matte böckerna i några timmar och försöka få in alla saker till Ma C provet på torsdag. Önska mig lycka till!


/ Jenny

Första dan i skolan, på länge!

Färgat håret har jag banne mig gjort idag. Det blev inte så stor förändring mer än att vi la kalla blonda slingor och kalla bruna slingor. Riktigt nöjd! I skolan väntade psykologi - ta det i röven! Och matte b, som blev inställd för min och Carros del, bara betygssnack vilket vi ska ha på torsdag istället. Jag och Carro cyklade in till stan, stötte på Maria vi satte oss och tog en fika. Mysigt!



Carro och Maria i sina essen!


RSS 2.0